{ "title": "Cahide Jibek Midye Tatlısı", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/cahide-jibek-midye-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 18:57:29", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Cahide Jibek midye tatlısı, tarifini özellikle bayramlarda, özel günlerinizde yapabilirsiniz. Hem görselliğiyle hem de lezzetiyle baklavayı bile aratmayacak bir tatlıdır. Bu tatlıyı genellikle mayalı hamurdan yaparlar. Ancak Cahide Jibek bunu kabartma tozuyla yapıyor. Çünkü mayalı hamurdan hazırlanan tatlılar şerbetin dökülmesinden sonra gevrekliğini korusa da kısa sürede yumuşamaya başlar. Hatta tatlının hamuruna biraz nişasta koyarak gevrekliğini arttırabilirsiniz. Bu tatlıya içine konulan cevizde ayrı bir lezzet veriyor. Şerbetli tatlılarda ceviz en fazla yakışan malzemedir. Şimdi Cahide Jibek midye tatlısı tarifini birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Cahide Jibek midye tatlısı için gereken malzemeler
Arasına ve üzerine konulan malzemeler
Şerbet malzemeleri
Cahide Jibek midye tatlısı nasıl yapılır?

Önce karıştırma kabının içinde yoğurt, sıvı yağ, süt ve sirkeyi karıştırın. Buna unu, kabartma tozunu ve nişastayı ilave ederek, hamuru kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar yoğurun. Eğer yumuşak ya da katı bir hamur olursa, açmakta zorlanırsınız. Bu yüzden kıvama dikkat etmeniz gerekir. Hamuru yoğurduktan sonra 12 parçaya ayırın. Bunları yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirin. Hamuru daha az parçaya bölerseniz istediğiniz gibi gevrek olmayabilir. 12 parça istediğiniz kıvamda olacaktır.

Hamur dinlendikten sonra üzerlerine azar zar nişasta serperek, bunların her birini tabak boyunda açın. Bunların arasına nişasta serpin ve hepsini üst üste koyun. Ancak en üsttekine nişasta serpmeyin. Şimdi merdaneyle bunları açabildiğiniz kadar açın. En uç tarafından sıkı bir şekilde dolayarak rulo yapın. Rulodan birer parmak kalınlığında dilimler kesin. Bu dilimleri merdane yardımıyla avuç içiniz kadar açın. Fazla kalın olmaması gerekiyor. Her birinin ortasına ceviz yerleştirerek bastırmadan hamuru kapatın. Merak etmeyin pişerken bunlar açılmıyor, üstelik yumurta sürmenize de gerek yok.

Her parçaya aynı işlemi uyguladıktan sonra, bunları fırın tepsisine dizin. Üzerlerine erittiğiniz tereyağını kaşık yardımıyla gezdirin. Bu arada fırını 200 derecede ısıtın. Tepsiyi fırına atarak, üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Bu esnada sizde midye tatlısının şerbetini pişirin. Şerbetin kıvamı cıvık ya da fazla koyu olmasın. Tatlınız soğuduktan sonra, sıcağa yakın ılık şerbeti üzerine dökün. Yaklaşık 4-5 saat içinde Cahide Jibek midye tatlısı ikram edilmeye hazır hale gelecek.

Afiyet olsun.
" } ] }