{ "title": "Dondurulmuş Midye Tava", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/dondurulmus-midye-tava.jpg", "date": "19.01.2024 03:42:24", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Dondurulmuş Midye Tava, özellikle denizin sunmuş olduğu bu muhteşem lezzeti denememiş çok kişi vardır. Midye tava yer misin diye sorulduğunda ben pek beğenmiyorum diye cevap verir. Ancak tarifine uygun olarak doğru malzemeler kullanılarak yapılan midye tavalar oldukça lezzetlidir. Midyeyi ister pilavla birlikte isterseniz sade olarak tüketebilirsiniz. Fakat midye ile limon ikisi beraber ayrılmayan muhteşem ikilidir. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise öncelikle donmuş olan midyelerin açılması ve doğru teknik ile suyu alındıktan sonra hazırlanıp pişirilmesidir.

Dondurulmuş Midye Tava İçin gerekli Olan Malzemeleri
Tarator Sosu İçin Malzemeleri
Dondurulmuş Midye Tava Nasıl Yapılır?

İlk önce midyeleri temizleme için uğraşmadan aldığınız yerde temizlenmiş olmasına dikkat edin. Temizlenmiş bütün haldeki midyelerin üzerinde sakal şeklinde saçaklar vardır. Bu saçakları keskin bir makas ucu kullanarak kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Ayrıca bazı midyelerin içerisinden sürpriz olarak inci çıkabilir. Eğer isterseniz bu inciyi midyenin içinden alarak temizleyebilirsiniz ya da ikram edeceğiniz misafirinize küçük bir sürpriz olarak sunarsınız. Şimdi midye tavayı hazırlamaya geldi, buzdolabında dondurulmuş ya da temizlenmiş olan midyeleri çözülmesi için derin bir kabın içerisine alalım. Midyelerin üzerine birayı döktükten sonra kabın ağzını kapatalım ve buzdolabında yaklaşık olarak 12 saat dinlenmeye bırakalım. Bira ile dinlenmiş olan midyeleri buzdolabından alalım birayı süzelim. Derin bir kâsenin içinde yumurtayı güzelce çırpalım. Başka bir tabağın içine de unu eleyelim ve dökelim. Derin bir kızartma tenceresinin içine sıvı yağı ekleyerek iyice kızdıralım. Bolca yağ içinde kızartılmalıdır. Çünkü midyeler kızartılırken mutlaka birbirinden ayrı olmalı ve tavanın tabanı ile temas etmemelidir. Hazırladığınız midyeleri ilk önce una batırın daha sonra yumurtaya bulayarak kızgın yağın içerisine atalım. Midyelerin dışı portakal rengini aldıktan sonra kevgir yardımı ile yağın içerisinden alınır ve yanında tarator sosu ile servis yapılır.

Tarator Sosun Nasıl Yapılır?

Bayat ekmeğin içini iyice ufalayarak hazırlayın ve kâsenin içerisine alın. Daha sonra ufalanan ekmekleri ıslatacak kadar su ekleyerek ıslatın ve bulamaç haline getirin. Ceviz içini de blenderden geçirerek ufalayın ve ekmek bulamacının içine ekleyin. Zeytinyağını ve sirkeyi de bulamacın içine ilave edip karıştırın. En son iki damla kadar limon suyunu ekleyerek iyice karıştırın. İsteğe göre kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz.
" } ] }