{ "title": "El Açması Midye Börek", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/el-acmasi-midye-voregi.jpg", "date": "20.01.2024 17:47:28", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "El Açması midye börek, Bizler Türk insanı olarak hamur işlerini çok seven bir toplumuz. Börek çeşitleri bizler için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle Ülkemizde iç Anadolu'da fazlasıyla tüketilen hamur işlerinin arasındadır el açması börek. Elde açılan birçok börek çeşidi vardır. Bir çoğumuz beceremediğimiz bir çoğumuzda zaman bulamadığımız için hazır yufka ile yaparız börekleri fakat hiçbiri el açması böreklerin yerini tutmaz. Börek çeşitlerinin içinden benim en çok sevdiğim ve sıkla yaptığım çeşidi el açması midye böreğidir. Midye böreği biraz zahmetli ve zaman isteyen bir börektir. Eğer midye böreğini çok seviyor iseniz ve çalışıyor iseniz mutlaka birkaç gün önceden yapıp buzluğa atın aniden gelecek misafirleriniz ve sizin için en pratik yöntem budur. Midye böreği gerek lezzeti gerekse görünümü açısından oldukça hoş bir börek çeşididir. Misafirleriniz beş çaylarınız ve kabul günleriniz için şık bir sunumdur. El açması midye böreğinin en pratik yöntemini sizlerle paylaşıyorum dilerseniz tarife uyarak hem şık hem de lezzetli börekler yapabilirsiniz.

El açması midye böreği için gereken malzemeler
İç harcı için
El açması midye böreği nasıl yapılır?

Öncelikle Unu derin bir leğenin içine koyup ortasına bir çukur açıyoruz, Açtığımız çukura yumurta, sıvı yağ, sirke, kabartma tozu, yoğurt, süt ve tuzu atıp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 10 veya 15 parçaya ayırıyoruz. Ayrı parçalara ayırdığımız hamuru açmak için bir bardak un ve nişastayı karıştırıp küçük parça hamuru açmak için kullanıyoruz. Tek tek küçük servis tabağı büyüklüğünde açtığımız hamurların aralarına nişasta ve un karışımını serpiyoruz ve üst üste diziyoruz. Bütün malzemeler bitinceye kadar açtığımız hamurları son olarak elimizle bastırıp oklava ile açabildiğimiz kadar açıyoruz. Açtığımız hamuru kol böreği sarar gibi rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız hamuru bir parmak kalınlığında kesiyoruz. Kestiğimiz her parçayı avuç içi büyüklüğünde açıp içerisine iç harcımızı koyup de börek katlar gibi katlıyoruz. Hazırladığımız midye börekleri yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine ayrı bir tavada ısıttığımız tereyağını birer kaşık üstlerine gezdiriyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Hem görünümü şık hem de çok lezzeti olan açma midye böreğini sevdiklerinize ve misafirlerinize keyifle ikram edebilirsiniz yapan herkesin ellerine sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }