{ "title": "Gebelikte Midye Yemek", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/Gebelikte-Midye-Yemek-26.jpg", "date": "19.01.2024 16:26:18", "author": "Esma Mutlu", "article": [ { "article": "Gebelikte midye yemek, Eğer gebelik sürecindeki anne adayının midye yemesi tehlikeli ise neden tehlikelidir? Midye ciddi besin zehirlenmelerine sebep olabilen bir besindir. Midye bakterilere ev sahipliği yapan deniz ürünlerinden bir tanesidir. Midye çok fazla virüs, bakteri ve toksinleri içermektedir. Midye şayet gerekli olan şartlarda muhafaza edilmez ise bu zararlı olan mikrop ve toksinler çok hızlı bir şekilde üreme gerçekleştirirler. Bu sebep ile midye ciddi besin zehirlenmesine yol açar iken, midyenin hepatit virüsü taşıma ihtimali de vardır.

Gebelik Sürecindeki Anne Adayı Midye Yiyebilir mi?

Deniz ürünlerini tüketmeyi seven bayanlar hamile kaldıktan sonra yemiş oldukları deniz ürünlerine karşı çok dikkatli olmalıdır. Hatta gebelik sürecindeki anne adayları bazı deniz ürünlerini tüketmekten uzak durmalıdır. Kişinin hamile olması midyenin yenilmesi halinde meydana gelebilecek rahatsızlıkları yaşama ihtimalini artırmaz fakat gebe olan anne adayında midye yenilmesinden sonra ortaya çıkan zehirlenmede gebelik sürecinde olduğu için ilaç kullanması tehlikeli olabilmektedir. Kabuklu olan deniz ürünleri cıva ve bunun gibi çevresel zehirlere fazla miktarda ev sahipliği yapmaktadır. Bu sebep ile gebelik sürecinde olan anne adayının kabuklu deniz ürünlerini tüketmesi tavsiye edilememektedir.

Gebelikte midye yemek besin zehirlenmesi ihtimaline sebep olabilirken, ölüm ile sonuçlanma riski de mevcuttur. Bundan dolayı gebelik sürecindeki anne adayları midyeden uzak durmalıdır. Midyenin sahip olduğu cıva gebelik sürecindeki anne adayının ve anne karnında bulunan bebeğin sağlığının olumsuz bir şekilde etkileyebilmektedir. Gebelik sürecindeki anne adayının eğer canı çok fazla midye yemek itiyor ise anne adayı bazı hususlara dikkat etmelidir. Yiyeceği midyenin iyi pişmiş olup olmadığına özen göstermelidir. Midye kabukları türlü bakteri ve virüsler içerebileceğinden midye yemeden önce kabuklarını ayıklayıp ellerini iyice yıkamalıdır. Çiğ ya da az pişmiş olan midye çeşitli bakterilerin vücuda girmesine sebep olabilmektedir. Bundan dolayı gıda zehirlenmesi yahut başka sağlık problemleri meydana gelebilmektedir. Gebelik sürecindeki anne adayı doktoruna danışmadan asla midye yememelidir. Eğer anne adayına doktoru midye yemesinde bir sakınca olmadığını söyler ise anne adayı çok fazla aşırıya kaçmadan çok az miktarda midye tüketmelidir.
" } ] }