{ "title": "Kıymalı Midye Böreği", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/kiymali-borek(2).jpg", "date": "20.01.2024 16:55:27", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Kıymalı Midye Börek: Börek çeşitleri arasında en çok kullanılan börek çeşididir. Midye şeklinde yapıldığı için biraz uğraş isteyen bir börektir. Görünüm ve lezzet bakımında oldukça muhteşemdir. Kadınlar arası gün, yemek davetleri, sunum meraklısı olan bayanların en çok tercihidir. Sadece kıymalısı yapılmaz. Patatesli ve etli gibi de çeşitleri vardır.

Kıymalı Midye Börek Malzemeleri
Kıymalı Midye Böreği Üzeri için
İçi için
Kıymalı Midye Börek Nasıl Yapılır?

Plastik bir kaba sıvı yağ, süt, yoğurt, tuz ve sirke konularak iyice karıştırılır. Bir süre karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ve alabildiği kadar un konularak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Yoğrulan hamurun üzeri kapatılarak 15 dakika dinlenmesi için bekletilir. Hamur dinlenirken bir yandan kıyma tavaya konularak suyu çekene kadar pişirilir. Kıyma pişerken soğan ve biber ince ince doğranır. Kıyma suyunu çektikten sonra sıvı yağ konulur ve ince ince doğranan soğan ve biber eklenip kavrulur. Kavrulmasına yakın baharat ve tuz da atıp bir 5-6 dakika daha kavurduktan sonra böreğin içi hazır hale gelir. Dinlenen hamurda 15 tane yumak alınır. Yumakları tabak büyüklüğünde üst üste açılır. Alınan 15 tane yumak bu şekilde açılır. En üste ki hamur açıldığı zaman rahat kapatılabilmesi için nişasta atılmaz. Hazırlan harç konur ve kapatılır. Hepsi bu şekilde yapılır ve önceden yağlanan fırın tepsisine düzülür. Üzerine eritilmiş tereyağı ve yumurta sarısı sürülür. Daha sonra 180 derecede ısıtılan fırına konulur ve 15-20 dakika pişirilmesi için beklenir. Yani hamurun üzeri altın sarısı olana kadar pişirilmeye devam edilir. Pişen börekler istenilen yemeklerle veya tek başına servis edilir.

Afiyet Olsun.

Not: Midye Hanefi Mezhebince Haramdır.
" } ] }