{ "title": "Kokoreç Midye", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/Kokorec-Midye-16.jpg", "date": "20.01.2024 01:20:58", "author": "Özlem Ercan", "article": [ { "article": "Kokoreç midye, olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim. Her ne kadar vücuda zararlı deniliyor olsa bile özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kokoreç Anadolu Bölgesinde ve Balkanlarda, koyunun veya keçinin ince bağırsağından ve bumbar bölümünden hazırlanan, uzunca bir demir şişe sarılarak kor ateşte ızgara gibi kızartılan farklı bir yemek kültürüdür. Kokoreç midye herkes tarafından oldukça çok sevilmekle beraber aynı zamanda çoğu ülkelerin sokaklarında bulunmaktadır. Kokoreç tam olarak yapılım aşamasında kullanılan bağırsaklarla birlikte büyükbaş ve aynı zamanda küçükbaş hayvanlara ait olduğundan dolayı oldukça lezzet açısından süt kuzusu olarak bilinen ve elde edilen bağırsağın kullanımı her zaman için tercihler arasında yer alır.