{ "title": "Mayalı Midye Böreği Tarifi", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/mayali-midye-boregi-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 21:12:06", "author": "Fatma Kaya", "article": [ { "article": "
Mayalı midye böreği, yapımı biraz zahmetli olsa da sunumu sebebiyle, son zamanlarda gayet yaygın olan bir börektir. Elde hamur açmayı seven hanımlara bu tarif elbette çok kolay gelecektir. Mayalanarak elde edilen hamurdan yapılacak olan böreklerin iç harcı tercihe göre patatesli yahut kıymalı da olabilir.

Mayalı midye börek için gerekli malzemeler
Mayalı midye böreği nasıl yapılır?

Hamur yapılacak kabın içerisine un konur ve ortası havuz gibi açılır. 2 yumurtanın 1 adet sarısı böreğin üstü içi ayrılır. Gerisi unun içerisine konur. Yoğurt, sıvıyağ, tuz, şeker maya ve kabartma tozu da ilave edilip hamur yoğrulmaya başlanır. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan 12 adet beze yapılır. Mayalanması için, üzerine temiz bir bez örtülür ve bekletilir. Mayalanan bezeler tabak büyüklüğünde açılır. Bir miktar tereyağı yahut margarin eritilir. Her bezenin üzerine bir fırça yardımıyla sürülür. Yağlanmış olan 6 beze üst üste konulur. Yarım saat dinlendirilir. Dinlenen 6' şarlı kattan oluşan hamurlar bir merdane yardımıyla 6 milim kalınlığında açılır. Açılan hamur rulo yapılır. 2 parmak kalınlığında kesilir. Kesilen hamur dilimleri merdaneyle fazla bastırılmadan ufakça açılır. İç harcı için bir kabın içerisine tercih edilen bir peynir ufalanır. Açılan küçük hamurun içerisine bir miktar peynir konur, katlanır. Diğer 6 katlı hamurda aynı işlemden geçirilir. 2 parmak kalınlığındaki tüm kesilen hamurlar açılıp içerisine peynir konur. Fırın tepsisine dizilir. Midye şeklini alan hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

" } ] }