{ "title": "Midye Baklava", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/midye-baklava.jpg", "date": "23.01.2024 06:50:53", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Midye baklava, Baklava sadece bayramlarda değil, yılın her günü severek yediğimiz bir özel lezzetir. Türk mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Herkes tarafından çok seviliyor. Hem yapılışı kolay oluyor hem de lezzeti ile en gözde tatlılarımızın başında geliyor. Midye baklava yerken aldığımız damak tadını en üst seviyeye çıkartıyor. Bu midye baklavayı kesip uğraşmadan kolayca servis yapabilirsiniz. Şekli, görüntüsü ve lezzeti ile insanların önce gözüne sonra midesini hitap ediyor. Midye baklavayı evinizde kolayca yapabilirsiniz. Çok güzel bir tatlı oluyor yapmanızı tavsiye ederim.

Önce baklava diliminizi alıp ters çevireceksiniz. Çatal bıçakla uğraştığınız baklavanın hem şekli bozulur hem de şurubu tabağa çıkarak tadında kayıp oluşturur. Hiçbir şekilde elle yemenin tadını alamazsınız. Önce midye baklavayı elinize alıp ters çevireceksiniz. Bu şekilde hem baklavanın üst kabuğun damağınıza yapışmasına engel olacak hem de dilimin alt kısmında yoğunlaşan baklava şurubu, üst kısmına geçecek ve midye baklavanın altıyla üstü arasında tat dengesi sağlanacaktır. Baklava dilimini tek hamleyle dilinizin üzerine yerleştirip üst damaktaki güçlü tat duygularını harekete geçirmelisiniz. Midye baklava dilimini ters çevirip yemenin asıl nedeni budur. Çünkü baklavanın özü ve tadı alt taraftadır.

Midye baklavanın malzemeleri
Arasına serpmek için; buğday nişastası.

Üzeri için; Eritilmiş tereyağı.

Şerbetini hazırlamak için
Midye baklavası nasıl yapılır?

İlk önce sütü, yoğurdu, yağı, sirkeyi ve yumurtayı bir kaba alıp güzelce karıştıralım. Sonra unu, nişastayı ve kabartma tozunu da ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığı kıvamında bir hamur elde edelim. Daha sonra hamuru 12 eşit parçaya bölüp beze yapalım ve yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirelim. Sonra dinlenen hamur bezelerine nişasta serpelim ve tek tek tabak büyüklüğünde açalım. Aralarına nişasta serpelim ve üst üste koyalım. En üstüne nişasta serpmeyelim. Sonra merdane ile büyütebildiğimiz kadar büyütelim ve açtığımız hamuru sıkıca rulo yapalım. Yaptığımız ruloyu birer parmak eninde dilimlere keselim ve kestiğimiz her bir parçayı merdane ile avuç içi büyüklüğünde açalım. Ortasına bir parça ceviz veya ezilmiş fındık koyup bastırmadan kapatalım. Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayalım. Tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar kızartalım. Şerbeti için malzemeleri karıştırıp kaynatın. Şerbeti ılık hale gelince soğuyan tatlının üzerine dökelim. Yaklaşık 4-5 saat sonra tatlımız servise hazırdır.
" } ] }