{ "title": "Midye Bohçası", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/Midye-Bohcasi-13.jpg", "date": "19.01.2024 20:24:54", "author": "Ayşenur Uçar", "article": [ { "article": "Midye bohçası, bu tarif bildiğimiz poğaça tariflerinden gibi görünse de epeyce farklı bir yapılışı olan poğaçalardan biridir. Midye bohçası daha çok özel günlerinize ve davetlerinize yaparak sunulan sık ve görseli ilan bir bohça tarifidir. Tabi eğer isterseniz iç malzemelerini peynirli, patatesli, ıspanaklı veya cevizli bile yapabilirsiniz. Üstelik çok da lezzetli olacaktır. Kadınların gün ve 5 çaylarının vazgeçilmez tercihleri arasında yer alıyor. İsterseniz farklı bir yapımı olan midye bohçasını hemen yapalım.

Midye bohçası için gerekli malzemeler
Ara katlara sürmek için
İç harcı için
Midye bohçası tarifi nasıl yapılır?

Midye bohçasının hamuru için öncelikle geniş bir yoğurma kabı alın ve içine yumurtaların beyazını, sütü, sıvı yağı, şekeri, tuzu ve yaş mayayı koyarak iyice karıştırın. Ununu süzgeç yardımıyla eleyerek yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelince üzerini iyice sararak kapatın ve mayalanması için yaklaşık olarak 45-50 dakika kadar bekletin. Hamur mayalandığı sırada siz başka bir taraftan iç harcını yapmaya başlayın. Öncelikle bir karıştırma kabına çökeleği koyun ve üzerine köy peynirini rendeleyin. Daha sonra ayıklayarak iyice yıkadığımız maydanozları ince ince doğrayın ve peynirlerin üzerine ekleyin ve karıştırın. Son olarak kırmızı pul biber ekleyin. Hamur mayalandıktan sonra tam 24 adet beze yapın. Bezeleri merdane yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açarak üzerine sıvıyağ ve tereyağı karışımını sürüp diğer bezeye geçin. Yine aynı şekilde onu da açarak üzerine koyun ve yağını süzün. Bu şekilde 8 adet bezeyi üst üste getirerek merdaneyle iyice açın. Hamur açıldıktan sonra üç tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. Rulo haline gelen hamuru 2 santim kalınlığında parçalar halinde kesin. Kesilen parçaları elinizle biraz bastırarak açın ve içine peynirli karışımdan koyup kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. 8'li bezeler halinde 3 adet yufka olacaktır. Hepsini aynı işlemden geçirin. Tepsiye dizdikten sonra tekrar mayalanması için yaklaşık 20-25 dakika daha bekleyin ve üzerine yumurta sarısı sürüp fırına sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirin. Üzeri kızaran midye bohcalarını fırından çıkarıp sıcak veya soğuk olarak servis yapın. Midye bohçası tarifi hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }