{ "title": "Midye Börek", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/midye-borek(2).jpg", "date": "19.01.2024 16:22:33", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Midye börek, görüntü itibarıyla mideyi anımsattığı için bu ismi almıştır. Midye börek yapımı ve şekli itibariyle kolay bir börek çeşidi olup; misafirler tarafından severek tüketilen yiyeceklerin ilk sıralarında yer alır. Bayan oturmalarında yapılabilecek en güzel börek çeşididir. Midye börek sunum itibariyle de oldukça farklı görünen bir börektir. Şimdi sizlerle midye börek tarifini paylaşalım.

Midye Börek İçin Gerekli Malzemeleri
Midye Börek Nasıl Yapılır?

Mideye böreği yapmaya başlayalım. Öncelikle yufkaları mermere açıp; her bir yufkayı dört parçaya bölelim. Bu böldüğümüz yufkaları üst üste koyup bekletelim. Daha sonra derin bir kabın içerisine; bir yumurtayı kırıp sarısını alıp, beyazını iyice çırpalım. Sonra içerisine sütü ekleyip; çırpmaya devam edelim. Sonraki işlemde ise bu karışıma sıvı yağ ve tuzu da ekleyip; karıştırmaya devam edelim.

Sonra dörde böldüğümüz yufkaların her bir parçasına hazırladığımız karışımı fırça yardımıyla güzel bir şekilde sürelim. Bütün parçaları bu karışım ile ıslattıktan sonra yufkanın uzun kısmını tutup, aşağıya doğru sürükleyelim. Böylece yufka kırışarak güzel bir şekilde görünüm alır. Sonra ortadan birleştirdiğimiz yufkanın alt kısmına peynirli harçtan koyup; rulo böreği gibi saralım. Bütün yufkaları sırayla bu işlemi uygulayıp; her bir yaptığımız böreği yağladığımız fırın tepsisine koyalım. Yaptığımız böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim. Daha sonra midye şeklinde olan böbreklerimizin üzerine susam ilave edip; pişmesi için fırına koyalım. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar midye böreklerini pişirelim. Midye börekleri pişince güzel bir servis tabağına alıp; sıcak sıcak servis edelim.

Afiyet olsun.

Ev Yapımı Yufka

Midye böreği yaparken yufkaları kendimiz de yapabiliriz. Böyle olursa daha lezzeti daha güzel olacaktır. Bunun için gerekli olan malzemelerimiz; bir kilo un, bir bardak süt, aldığı kadar su, bir tutam tuz ile hamuru kendiniz yapabilirsiniz. Bu hamuru yapabilmek için bir kâseye sütü boşaltıp, üzerine tuzu ekleyip, unu koyarız. Daha sonra da aldığı kadar su ile güzel bir hamur elde ederiz. Kulak memesi kıvamından biraz sert olacak. Daha sonra hamurumuz 10 dakika kadar bekletilip; küçük bezeler halinde parçaları ayırırız. Her bir parçayı ince ince açarak; yufka halinde açarız. Bu işlemi bütün parçalara uygularız. Açtığımız bütün yufkaları dörde bölüp, hazırladığımız harcı ekleyip; kalan işlemi de yukarıda anlattığımız gibi yaparız. Böylece böreklerimiz daha yumuşak ve daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.

" } ] }