{ "title": "Midye Çöreği", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/Midye-Coregi-92.jpg", "date": "20.01.2024 19:01:19", "author": "Ceyda Kekik", "article": [ { "article": "Midye çöreği beş çayları ve atıştırmalıklar için güzel ve lezzetli bir seçenektir. Konuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bu tarif görüntüsü ile masalarınızı süsleyecek ve kısa zamanda hazırlanması ile sizi zora sokmayacaktır.

Midye çöreği için gereken malzemeler
Midye çöreği nasıl yapılır?

Hamurun mayalanabilmesi için öncelikle hamuru hazırlayalım. Büyükçe bir kabın içine bir yumurtanın sarısını, yoğurdu, yaş mayayı, ılık su ve zeytinyağını koyarak maya eriyene kadar karıştırın. Maya eridiği zaman un ve tuzu ilave edin. Hamur ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir poğaça hamuru kıvamında olmalıdır. İyice yoğurduğunuz hamurdan 4 beze oluşturun. Her bir parçayı yufka kalınlığında açın. Margarini eriterek yufkanın üzerine sürün. Üzerine açtığınız diğer yufkayı serin ve tekrar eritilmiş margarini sürün ve iki yufkayı birlikte rulo şeklinde sarın sonra sürülen margarin donsun diye buzluğa koyup 5-10 dakika bekletin. Kalan diğer iki bezeyi de aynı şekilde açın ve margarin sürerek üst üste koyup rulo şeklinde sarın ve buzluğa koyun. Hazırladığınız yufkaları buzluktan çıkarın ve üçer parmak genişliğinde kesin. Kestiğiniz parçaları büzün ve kesilen kısım üste gelecek şekilde merdane ile yarım parmak kalınlığında açıp içine peynir koyarak, kapattığınız kısmın pişerken midye şeklini almasını sağlamak için hamura fazla bastırmayın. Üzerine erimiş margarin ve yumurta sarısı karışımını sürün susam ya da çörek otu ile süsleyip pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }