{ "title": "Midye Dolma Zararları", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/Midye-Dolma-Zararlari-21.jpg", "date": "22.01.2024 00:47:20", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Midye Dolma Zararları, Türkiye'de oldukça sık tüketilen deniz ürünlerinden biri olan midye, birbirine ekli iki parçalı kabuklu yumuşakçalar sınıfından gelir. Çoğunlukla suda bulunan gıdalarla beslenen midyenin yaklaşık 30 bine yakın türü vardır. Midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile hazırlanan midye dolması, özellikle de Ege ve Marmara bölgesinde yapılır ve birçok ilde de satışa sunulur. İçerisinde A, B1, B2, B6, B12 ve C vitamini bulunan midye dolması aynı zamanda protein bakımından da oldukça zengindir. Midye dolmasının oldukça faydalı olmasının yanı sıra insan sağlığı açısından bazı zararları da bulunmaktadır.