{ "title": "Midye Dolma", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/midye-dolmasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 09:17:42", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Midye Dolma: Midye bir deniz ürünüdür. Midye dolma en çok Marmara ve Ege bölgesinde tüketilir. Midyenin içi temizlenerek pirinç ile iç hazırlanıp doldurulur. Tadı çok bilindik olmadığı için pek tercih edilmez.

Midye Dolma Malzemeleri
Midye Dolma Nasıl Yapılır?

Midyeler bol tuzlu suda 1 saat bekletilir. Bekletildikten sonra iyice temizlenir ve yıkanır. Midye kabukları ince tarafında kesilir. Tüy ve ayakları kesilir ve iyicene yıkanır. Soğanlar ince ince doğranıp zeytinyağı ile kavrulur. İçine fıstık, yıkanmış pirinci katarak karıştırılır. Tuz, şeker ve su konularak kısık ateşte pişirilmesi için beklenilir. Pirinç suyunu çektikten sonra tarçın, kuş üzümü, ince ince doğranan maydanozlar, nane, karabiberi koyup karıştırılır. Midyelerin içine hazırlanan harç konur ve tencereye yerleştirilir. 2 su bardağı su konularak kısık ateşte pişirilir. Üzerine limon konularak servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }