{ "title": "Midye Pilavı", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/midye-pilavi(1).jpg", "date": "23.01.2024 03:42:57", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Midye Pilavı, Midye, Familyası midyegiller (Mytilidae). Yaşadığı yerler çoğu denizlerde, az tatlı sularda koloni halinde yaşarlar. Özellikle vücudu kireçli maddeden yapılmış iki eşit kabukla örtülüdür. Çoğu zemin hayvanıdır, solungaç solunumu yaparlar, boyları 4 mm ile 60 cm arasındadır, üreme şekilleri yumurta iledir. Deniz midyelerinin ömrü denizde 12 -14 yıl olduğu dere midyeleri ise 20 - 30 yıl yaşadıkları belirtilmekte. Bilinen yaşayan türü 11,000 çeşit olduğu söylenmekte. Midyeler kabukları sayesinde kolayca tanınan, çoğu denizlerde rıhtım direklerine, kayalara, gemi diplerine yapışık olarak yaşarlar. Bu yumuşakçalar, yassı solungaçlılar takımındadırlar. Kabuğu iki parçadan ibarettir, bu iki kabuk birbirinin tamamen aynısıdır.

Yenen midye türlerinden pilavı da yapılır.

Midye Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri
Midyeler için malzemeler
Midye Pilavı Nasıl Yapılır?

Tenceremizi ocağa alıp zeytinyağını tencereye dökelim, çam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kızartalım, üzerine ince kıydığımız soğanları ekleyelim, soğanları da pembeleştirelim, suda beklettiğimiz kuş üzümlerini süzerek ekleyelim, 1 - 2 dakika karıştırarak kuş üzümleriyle beraber kızartmaya devam edelim. Yıkadığımız pirinçleri (Suda bekletmiyoruz) 5 dakika kadar kavuruyoruz. Kavurduktan sonra baharatlarımızı ekliyoruz ve 4 bardak suyu ilave ediyoruz. Tencerenin kapağını kapatıyoruz kısık ateşte 10- 15 dakika pişirip yarım saat pilavı demlenmeye bırakıyoruz.

Bu arada midyeleri haşlıyoruz. Haşlama suyumuza 2 kg kabuklu midyem izi atıyoruz haşlanırken açılan midyeleri alıyoruz, pilav yanında servis yapıyoruz, pilavımızla midye içini de doldurabiliriz.

Midye Hanefi mezhebince haramdır.
" } ] }