{ "title": "Midye Poğaça", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/midye-pogaca.jpg", "date": "20.01.2024 12:33:01", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Midye poğaça, Sabah kahvaltıları ve misafirlerimiz için çok hoş ve şık poğaça çeşididir. Poğaça Hemen hemen herkesin evinde hazırda bulunması gereken bir atıştırmalıktır. Poğaça aynı şekilde bir öğün yiyeceğimizdir. Örneğin sabah erkenden işe gideceksiniz ve vaktiniz yok daha önceden hazırladığını ve derin dondurucuya koyduğunuz poğaçayı çıkartıp mikrodalgada ısıtıp bir bardak portakal suyu veya çay ile enfes bir kahvaltı yapmış olursunuz, midye poğaça da iyi bir alternatiftir üstelik oldukça şık bir görüntüsü vardır. Bildiğimiz poğaçaların aksine tel tel dağılan ve oklava ile açılan bir poğaçadır. Oldukça zahmetli ve zaman isteyen bu poğaçayı birkaç gün önceden hazırlayıp pişirip dondurabilirsiniz daha sonra ani bir misafir geldiğinde veya acıkıp yemek yapmaya vakit bulamadığınız bir anda ısıtıp ilk gün yaptığınız gibi yiyebilirsiniz. Sizlerde bu enfes midye poğaçası yapmak isterseniz doğru mutfağa malzemeleri temin etmeye geriye tarife uymak kalıyor.

Midye poğaça için gerekli malzemeler
İç harcı için gerekli malzemeler
Üzerine sürmek için
Midye Poğaça Nasıl Yapılır?

Hamuru yoğurmak için öncelikle 40 gram mayayı derin bir kâseye koyup üzerine bir kaşık şekeri koyuyoruz ve bir bardak sütü ısıtıp üzerine döküyoruz. Maya eriyip kabarınca sıvı yağ, bir yumurtanın tamamı diğerinin de akını, suyu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 12 eşit parçaya ayırıp tek tek servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Açtığımız her bir parçanın arasına erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürüyoruz. Bütün parçalar bitinceye kadar bu işleme devam ediyoruz. Üst üste açtığımız hamurları elimizle yaslayıp oklava ile az miktarda büyütüp rulo şeklinde sarıyoruz. Daha sonra 1 santim kalınlığında keserek eşit parçalar elde diyoruz. Her bir parçayı avuç içimize alıp içerisine beyaz peynir kaşar peyniri ve maydanozdan oluşan iç harcımızdan birer kaçık koyup kapatıyoruz ve yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Poğaçaların hepsini hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra ayırdığımız yumurta sarısına bir kaşık yoğurt ve bir kaşık pekmezi karıştırıp tel fırça yardımı ile poğaçalara sürüyoruz. Hazırladığımız midye poğaçaları önceden ısıttığımız 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Hazırladığımız midye poğaçayı sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim kaşar donmadan daha sonra yiyecek iseniz mikro dalgada ısıtabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

" } ] }