{ "title": "Midye Protein", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/Midye-Protein-44.jpg", "date": "19.01.2024 01:36:00", "author": "seval sarıboya", "article": [ { "article": "
Midye Protein, Denizlerin kıyıya çok yakın olan bölgelerinde ve genellikle kayalıkların arasında tutunarak yaşayan midyeler, deniz suyundan dolayı hafif tuzlu olan bir lezzete sahiptir. Midyelerin içerisinde oluşan değerli bir madde olan incileri ise yapılarında bulunan sedef yardımı ile midyenin kendisini zararlı maddelerden koruması sonucunda oluşur. Midye protein, demir, potasyum, fosfor, çinko ve folik asit açısından oldukça zengindir. İçeriğinde az miktarda da olsa cıva elementi bulunur. Bu sebeple hamile kadınların ve çocukların sağlığı için çok yararlıdır. Midyenin içeriğindeki cıva elementi miktarı, hassasiyet gösteren kişiler açısından tüketmeleri halinde, zararlı bir etken göstermeyecek kadar güvenli dozdadır. Midye protein hem balıklarda hem de midyede az miktarda bulunur. Ancak midyenin içeriğinde bulunan ve besin değerini düşüren kolesterol ve sodyum da bulunur. İçerdiği yüksek değerdeki protein, insan beslenmesi için oldukça gerekli olan Amino asitleri ile dengeli bir şekilde midyede bulunması, en özelliğinden biridir. Bu yüzden kolay sindirilebilir olması açısından ister genç olsun ister yaşlı olsun her yaş grubundan olan insanların rahatlıkla tüketebileceği besin gruplarındandır. Ayrıca kalori bakımından da yüksek değildir. Her bir tabak midye, yaklaşık olarak 18 gram protein içerir. Bu miktar açısından yaklaşık olarak 66 kg, ağırlığında olan bir kişinin günlük ihtiyacı olan protein miktarının önemli ölçüde yüzde 30'unu karşılar. Bunun yanı sıra çocuk gelişimi için gerekli olan mineral ve vitaminler de besleyici bir değere sahiptir.

Midye Protein Oranı; Düşük kalorili olmasına rağmen midye, protein ve omega 3 asitleri bakımından oldukça zengindir. Bilindiği üzere Omega yağ asitleri, birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Bu amaçla doğal olarak geldikleri yerlerden taşıdıkları her şey besin değeri açısından organik bileşenler içerir. Bu konuda sahip olduğu mineraller ve vitaminler sayesinde midye, kemikleri ve dişleri güçlü tutar. Bu durum kaslarda ve dokularda yatıştırıcı bir özellik gösterir. Ayrıca şiddetli eklem ağrısı olan kişiler için yararlı olur. Genel olarak tuzlu suda pişirilmesi önerilir. Çünkü diğer kabuklu deniz ürünlerinden daha yüksek miktarda sodyum içerir. Midyeler, kabuklarıyla birlikte veya kabuklarından ayrılarak pişirilir. Bu şekilde pişen midyenin etli kısmında mineral maddeler bulunur. Bunlar protein, selenyum, kalsiyum, demir ve fosfor vitaminleridir. Bu amaçla bilim adamları midyelerin kayalara tutunmasını sağlayan maddesi ile ilgili yaralar üzerinde iyileşmesine karşı etkili olacağı görüşüne varmışlardır. Bu düşünce üzerine midyenin bu sırrı, diyabet hastalarına yönelik iç organlarına eklenen insülinin yapışmasında uygulanacak. Bu yapışkanlar bir insanı rahatlıkla taşıyabilecek güçte olmasıdır. Su içerisinde yapışkanlık özelliğini koruması üzerine birçok alanda kullanabileceğini kanıtlamışlardır.
" } ] }