{ "title": "Midye Regl Olur Mu", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/midye-regl-olurmu.jpg", "date": "20.01.2024 14:23:40", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Midye Regl Olur Mu; bu konu oldukça merak edilen bir konu haline gelmiştir. Genel olarak insanların kafasında midye regl oluyor ve bu yüzden yemek günah gibi bir inanca sahiptir. Midye incelendiğinde regl olması gibi bir durumun söz konusu bile olmadığı görülür. Regl insanlarda, döllenmeyen dişi hücrelerinin kan ile vücut dışına atılması olarak açıklanmaktadır. Köpek gibi diğer memeli canlılarda ise periyot süreleri ve nedenleri değişmekle birlikte çeşitli kanama ya da regl söz konusudur. Midye bir yumuşakçadır. Ahtapot ve solucan gibi diğer canlılar gibi kanı yoktur. Bünyesinde kan olmayan bir canlının da vücudundan kan çıkarmasının mümkün olmadığı bilinmektedir. Bunun yanı sıra regl olabilen inek insanlar tarafından tüketiliyor.

Midyelerin üremelerinin dış döllenme ile gerçekleştiği ve bunun genel olarak tüm balıklarda mevcut bir durum olduğu bilinmektedir. Üreme döneminde dişi midye yumurtalarını bırakır, erkek midye de erkek hücrelerini bırakır. Denizin içerisinde bir araya gelen hücreler, yeni bir hücre oluşturur ve bu da yeni bir midye meydana gelmesi demektir.

Midyeler belirli mevsimlerde ve değişik zaman aralıklarında kabuklarının içindeki eti olarak tabir edilen yapının renk değiştirme gibi bir durumu vardır. Bazı zaman saydam, pembe, kahverengi ve turuncu renklerde olabilir. Genellikle üreme döneminde dişi midyelerin pembe ve turuncu, erkek midyelerin beyaz renkte olan üreme hücrelerini suya saldıkları zaman bunu gören kişiler midyenin regl olduğunu düşündüğü kanısı sabittir. Halbuki midyelerin üremesi yılda iki kez, bahar mevsimindedir. Midyenin üreme mevsiminde et verimi düşük olur. Çünkü midye, enerjisinin genelini, üreme hücresi üretmek ve sonra da bir sonraki döllenmeye hazırlanmakla geçirir. Bu zamanlarda, midyelerin etleri genel olandan çok daha küçük boyutlarda olur.

Denizin temizlenmesine katkı sağlayan bir canlıdır midye. Denizin kirli olan kısımlarında, özellikle pis suların denizler ile birleştiği noktalarda artış sağladığını gözlemlemek mümkündür. Çünkü midyeler, denizdeki pislik ve artıkları temizleyip, filtre ederek, bu pislikleri, kabuğunda bulunan sedef sayesinde inciye dönüştürür yine bu pislikler sayesinde beslenir ve gelişimini sağlar.

Bu şartlar nedeniyle sağlıklı bir yiyecek olarak savunulamaz. Fakat midyeyi sağlıksız besinler arasında da somut zararı olmayan sağlıksız ürünlerden sayabiliriz.
" } ] }