{ "title": "Midye Şiş", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/midye-sis.jpg", "date": "21.01.2024 13:12:31", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Midye Şiş, Midye, birbirine eklemlenmiş olan, iki parça şeklinde kabukları bulunan yumuşakçalara verilen isimdir. Birçoğu da omurgasız olup istiridye olarak bilinmektedir. Tarak veya deniz tarağı ismiyle bilinen türler de genel olarak midye olarak adlandırılmaktadırlar. Deniz kabuğu grubuna girmektedir.

Denizlerin kıyıya çok yakın bulunan kesimlerinde, kayalara ve birbirlerine sıkı bir şekilde tutunmuş binlerce midyeye rastlanabilir. Çenet adı verilen bu kabuk parçaları gerçek midyelerde düz yüzeyi olan, siyaha yakın bir renkte, oval, birbirine benzer şekilde ve boyuttadır. Bünyelerinde bulundurdukları sedeften ötürü zararlı maddelerden kendilerini koruyabilmek için onu inciye dönüştürürler. Midyelerde sindirim yapma olayı olmaz. Lezzet olarak da çok sevilen ve talep gören midyenin çeşitli yemek tarifleri de yapılmaktadır. Popüler olan ve beğenilen midye şiş tarifini sizinle de paylaşmak istedim.

Midye Şiş malzemeleri
Midye Şiş Nasıl Yapılır?

Midyelerin içi temizlenip iyice yıkanır. Daha sonra tuzlanarak şişlere dizilir. Ardından biralı suya batırılarak kızgın yağda altı üstü iyice kızartılır. Daha sonra servis edilir. Midye şiş, fıstık ve cevizle çok yakışmaktadır. O şekilde servis edilebilir.

Afiyet olsun.

" } ] }