{ "title": "Midye Sosu", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/midye-sosu.jpg", "date": "20.01.2024 17:24:46", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Midye Sosu, Midye deniz mahsulü olup, iki tarafı kabuklu bir canlıdır. Ben deniz ürünlerini hepsini çok severim. Birçok deniz ürünü vardır. Hepsini severek yediğimiz gibi çeşit çeşit de yemeklerini yaparız. Soslu, sade, ızgara ve daha sayamayacağımız birçok tarifi vardır. Ben midyeyi de çok severim, özellikle de soslu yapıldığı zaman çok güzel oluyor. Halk arasın da pek fazla sevilmez midye, ama tadına bakmadan karar verdikleri kesindir. Bugün midye sosu ve yapılışının nasıl olduğunu öğrenelim.

Midye Sosu İçin Gereken Malzemeleri
Midye Sosu Nasıl Yapılır?

Bu sosu yapması oldukça kolay ve pratiktir. Midye sosu için önce ceviz ve ekmek içini robottan geçiriyoruz. Sonra sarımsakların kabuğunu soyup rendeleyelim. Bunları bir kaba alalım. Üzerine yoğurt, mayonez, limon suyu, zeytinyağı, nane ve tuzu ilave edip hepsini bir güzel harmanlıyoruz. Sosumuz hazır midye hazırladığınız zaman yanında yiyebilirsiniz.
" } ] }