{ "title": "Midye Tava", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/midye-tava.jpg", "date": "20.01.2024 16:45:23", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Midye Tava, Midye bir deniz ürünüdür. Midye en çok Marmara ve Ege bölgesinde bulunur. Midye kabuklu ve kabuksuz olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır. Kabuklu midye ile midye tava ve midye dolma yapılır. Kabuksuz midye ile de çöp şiş veya midye kızartması yapılır. Midye birçok hastalığa da iyi geldiğini bilinir. Midyenin dolması yapıldığı gibi tavası da yapılır. Midye tava, midye dolmasından daha çok tercih edilir ve daha çok lezzetlidir.

Midye temizlenmemiş halde alındığı zaman kılçıklarını ve tüyleri iyice temizlenmelidir ve temizlenmeden önce bir saat suda bekletilir. Eğer tam temizlenmeden kullanılır ise yemekte tüyler veya kılçıklar çıkabilir. Buda hoş bir durum olmaz. Midye balık ile tüketilir. Çok fazla midye tüketmek mide zehirlenmesine sebep olabilir. O yüzden az ve sık yenilmemelidir.

Midye Tava İçin Gerekli Malzemeleri
Midye Tava Nasıl Yapılır?

Balıkçıda alınan temizlenmiş midyeler servis tabağına konulup üzerine bir bardak bira dökülür ve bir gün bekletilir. Geniş bir kapta un ve tuz karıştırılır. Daha sonra bir gün boyunca bekletilen midyeler çöp şişlere takılır ve una bulanır. Başka bir kapta karbonatlı su hazırlanır. Una batırılan midyeler 3 defa karbonatlı suya batırılıp çıkartılır. Tavanın içine yağ konularak yağ kızdırılır ve karbonatlı suya batırılan midyeler kızgın yağın içine atılır ve her tarafı eşit bir şekilde kızana kadar kızartılır. Sıcak bir şekilde servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }