{ "title": "Patatesli Midye Börek", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/patatesli-midye-borek.jpg", "date": "21.01.2024 13:06:42", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Patatesli midye börek, Börek hem biz yetişkinlerin hem de çocukların çok severek tükettiği bir yiyecek. Her çeşidini hem yemeyi hem de yapmayı severiz. Elimizdeki her türlü malzemeyle farklı farklı börek çeşitleri yapabiliriz. Şimdi biz patatesli midye börek yapacağız. Kulağa biraz zor gibi gelebilir ama aslında yapması çok kolay yemesi çok zevkli.

Patatesli Midye Börek İçin Gerekli Malzemeleri
İç Harcı için
Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı
Patatesli Midye Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak haşlanmış patatesleri bir çatal ile eziyoruz. Daha sonra zeytinyağını baharatları ve tuzu ilave ediyoruz. İsterseniz peynir de ilave edebilirsiniz. Sonra süt ve sıvı yağı birbirine karıştırıyoruz. Daha sonra bir yufkayı 4 eşit parçaya bölüyoruz. 1 yufkadan 4 tane çıkıyor. Üçgene benzer şekilde kestiğini yufkaları sivri uçlarından ortaya doğru büzüştürüyoruz. Sonra iki yandaki parçaları ortaya getiriyoruz. Yufkanın ortasına patatesli iç harcı koyuyoruz. Yuvarlayıp rulo yapıyoruz ve büzgülü hali üste gelecek şekilde tepsiye diliyoruz. En son üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

Not: Midye Hanefi mezhebince haramdır.
" } ] }