{ "title": "Peynirli Midye Börek", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/peynirli-midye-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 09:54:56", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Peynirli midye börek, oldukça şık görünüşlü olan bu börek özel günlerinizde konuklarınıza ikram edebileceğiniz hem görsellik bakımından dikkat çeken hem de harika bir lezzeti olan çıtır çıtır bir börektir.

Peynirli Midye Börek Malzemeleri
Hamuru açmak için
Üzerine sürmek için
İç malzemeleri
  • 200 gram beyaz peynir
  • Maydanoz
Peynirli Midye Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle geniş bir kabın içerisine süt yoğurt sıvı yağ yumurta tuz ve sirkeyi karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve unu da azar azar ilave ederek hamuru kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. Üzerini temiz bir örtü ile kapattığımız hamurumuz dinlenirken bir yandan maydanozları ince ince doğrayalım ve içerisine peynir katarak böreğinin iç malzemelerini hazırlayalım.

15 dakika dinlendirdiğimiz hamurumuzu mutfak tezgâhında uzunlamasına yuvarlayarak silindir haline getirelim ve 15 eşit parçaya bölüp beze yapalım. Hazırladığımız bezeleri üzerine nişasta serperek tek tek tatlı tabağı büyüklüğü kadar açalım. Açtığımız bezelerin aralarına nişasta serperek üst üste dizelim. Açtığımız en son bezeyi rahat açabilmek için nişastayı koyduktan sonra 15 bezinin hepsini bir bütün olarak yufka büyüklüğüne gelene kadar açalım. Yufka büyüklüğündeki hamurumuzu içerisine bir şey koymadan rulo şeklinde sıkı sıkı sarıldım ve iki parmak kalınlığında keselim. Kestiğimiz ruloları yan çevirip merdane yardımı ile çay tabağı büyüklüğünde açalım ve iç malzemelerini içine koyup poğaça şeklinde kenarlarına bastırarak kapatalım. Hazırladığımız börekleri yağlanmış tepsiye dizdikten sonra üzerine eritip ılıttığımız bir kaşık tereyağı ve yumurta sarısını bir kâse içerisinde çırpılarak fırça yardımıyla üzerine sürelim ve önceden ısıttığımız 180° fırında üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirelim. Biraz dinlendikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }