{ "title": "Sebzeli Midye Böreği", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/Sebzeli-Midye-Boregi-75.jpg", "date": "20.01.2024 04:31:25", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Sebzeli Midye Böreği, hazır yufka ile çeşitli malzemeler kullanarak muhteşem börekler hazırlamak mümkündür. Bunlardan bir tanesi de hem görünümü hem de lezzetti ile sebzeli midye böreğidir. Yufkaların şekli aynı midyeyi andırdığı için bu isim verilmiştir. Özellikle iç malzemesi olarak kullanılan sebzelerle besin değeri oldukça yüksek ve doyurucu bir börek çeşidi olmaktadır. Bu böreği sebzeli olarak yapmak şart değil istediğiniz her türlü iç harçla kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Eğer sizlerde bu muhteşem lezzetteki sebzeli midye böreğini merak ediyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca yapılışı oldukça basit olan sebzeli midye böreğini çocuklarınıza, arkadaşlarınıza, gün yaptığınız hanımlara ve beş çayının yanında komşularınıza ikram edebilirsiniz.

Sebzeli Midye Böreği İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Sosu için
Sebzeli Midye Böreği Nasıl Yapılır?

İlk önce patateslerin kabuklarını soyalım ve havuç ile ikisini bir tabağın içine rendeleyin. Daha sonra pırasayı ayıklayıp yıkadıktan sonra incecik olacak şekilde doğrayın. Genişçe bir tavayı ocağın üzerine alalım ve içerisine bir miktar sıvı yağı koyalım. Sıvı yağ ısınınca doğradığımız pırasaları ekleyelim. Pırasaları hafif kavurduk sonra içine rendelenen patates ve havucu ilave edelim. Bu üç malzemeyi kavurma işlemine devam edelim. Üzerine göz kararı tuzunu serpelim ve sebzeler yaklaşık %80 piştikten sonra ocağın altını kapatalım. Böreğin iç harcı hazır olduktan sonra soğuması için bırakalım. Soğuyan iç harca beyaz peyniri ufalayalım ve kaşar peynirini de rendeleyerek ilave edelim. En son ince kıydığımız maydanozları da harca ekledikten sonra karıştıralım. Bir kâsenin içinde sütü ve sıvı yağı boşaltalım, ardından yumurtaları kırdıktan sonra iyice çırpalım ve böreğin sos malzemesini hazırlayalım. Bu arada mutfak tezgâhının üzerine yufkaları üst üste gelecek şekilde serelim ve dört eşit parçaya bölelim. Böldüğümüz her parçayı hazırladığımız sos ile yağlayın ve sivri kısmından başlayarak fiyonk haline getirin. Hazırladığımız harçtan yufkanın tam orta kısmına koyalım ve sıkmadan rulo şeklide saralım. Fırın tepsisinin içerisine yağlı kâğıt serdikten sonra hazırladığımız sebzeli midye böreklerini dizelim. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim, önceden 180 derecede ısıttığımız fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim. Fırında pişen sebzeli midye böreklerini servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }