{ "title": "Sodalı Midye Böreği", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/Sodali-Midye-Boregi-51.jpg", "date": "19.01.2024 20:42:39", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Sodalı Midye Böreği, dışı çıtır çıtır içi su böreği tadında mis gibi kokular saçan bir böreğe kimse hayır diyemez. Sodalı midye böreği, bir börekten beklentilerinizi sonuna kadar karşılayacak bir börek çeşidi. Hele fırında pişerken yayılan koku anlatılamaz. Sodalı midye böreği sabah kahvaltısı, 5 çayı hatta akşam yemeklerinde bile ara sıcak olarak sunabileceğiniz muhteşem bir börek. İsterseniz minik minik yapıp misafirlerinize aperatif olarak bile ikram edebilirsiniz. İç malzemesini canınızın istediği gibi hazırlayabileceğiniz çok yönlü bir tarif. Kaşar peyniri ve küp-küp doğranmış sucukla da kıymalı iç harçla da patatesle de birbirinden lezzetli oluyor. Sizi hiç uğraştırmayacak pratik ve leziz bir tarif için kolları hemen sıvayın.

Sodalı midye böreği için gereken malzemeler
İç harcı için
Sodalı midye böreği nasıl yapılır?

Beyaz peyniri rendeledikten ya da çatalla ezdikten sonra, maydanozları ince ince kıyın. Damak tadınıza göre baharatları da ekleyin ve iç harcı bir kenara alın. Başka derin bir kapta eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, süt, maden suyu ve yumurtayı güzelce çırpın. Tüm malzeme karışacak şekilde bir börek harcı elde edin.

Böreğin midye kısmını oluşturmak için 1 adet yufkayı tezgâha serin, yufkayı kesmeden önce bir fırça yardımı ile hazırladığınız börek harcı ile yufkanın her tarafını eşit olarak ıslatın. Islanan yufkayı bıçakla dört eşit parçaya bölün. Her bir yufkanın geniş kısmından başlayıp yufkaları ucuna kadar büzün. Kenar kısımları içe büküp hazırladığınız peynirli harçtan koyun. Uç kısımları geniş kısma doğru katlayarak, ters çevirin. Böreklerin şekilleri çok önemli olduğundan yağlı kâğıt serili tepsiye dizin ki yapışmasın. Bütün sodalı midye böreklerini bu şekilde hazırladıktan sonra kalan sıvı harcı bir fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürün ve çörek otu serptikten sonra önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sodalı midye böreğini güzel bir tabağa alarak servis edebilirsiniz. Afiyet oldun.
" } ] }