{ "title": "Yufkadan Midye Böreği", "image": "https://www.midye.gen.tr/images/yufkada-midye-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 08:21:30", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Yufkadan Midye Böreği, yediden yetmişe herkesin beğeniyle tüketeceği enfes bir börek çeşididir. Midye böreğinin ismi hazırlanırken verilen midye şeklinden gelmektedir ve ismini midyeden almaktadır. Yufkadan midye böreği hazırlamak için gereken malzemeler ise tereyağı yufka ve sudur. Yani yufkadan midye böreği bu nedenle ekonomik olmasının yanı sıra oldukça da pratik bir börektir. Bu leziz börek Osmanlıdan bugüne kadar Türk mutfaklarında hazırlanarak ister sofralarda, çay saatlerinde, sabah kahvaltılarında, özel günlerinizde veya canınız ne zaman çıtır çıtır bir börek çektiği zaman çarçabuk hazırlayarak bu mükemmel ve damaklarda tat bırakan lezzeti ile sizlerde bu böreğin tutkunu olacaksınız.

Yufkadan midye Böreği İçin Gerekli Malzemeleri
Yufkadan Midye Böreği İç harcı için
Yufkadan Midye Böreği Üzeri için
Yufkadan Midye Böreği Nasıl Yapılır?

Yufkadan midye böreği hazırlığımıza ilk olarak 3 adet hazır yufkalarımızı hazırlayarak başlayalım. Ardından temiz ve kurulanmış mutfak tezgâhımızın üzerine yayarak yufkaları önce tam ortasından kestikten sonra tekrar karşı taraftan keserek eşit olarak dört parçaya bölelim. Kesilen yufkanın bir adetini alarak yufkanın geniş kısmını kendimize bakacak şekilde serdikten sonra, küçük bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağını alarak tavayı ocağa koyarak yağın erimesini sağlayalım. Eriyen yağı bir fırça yardımıyla yufkanın üzerine bolca sürdükten sonra yufkanın geniş kısmının tam ortasından tutarak büzdürerek sararak kelebek şekline getirelim ve yufkanın her iki uç taraflarını elimizle çevirerek birleştirelim.

Yufkadan midye böreğimizin iç harcını hazırlamak için 1 kâse ufalanmış beyaz peynirin üzerine yarım demet bol suda yıkanarak ince ince kıyılmış maydanozları, bir adet yumurta ve 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ilave ederek iyice karıştırdıktan sonra kelebek şekli vererek hazırladığımız yufkanın içine yeteri kadar koyarak tıpkı sigara böreği şeklinde saralım. Kalan diğer yufkaları da ilk yufkada olduğu gibi hazırladıktan sonra yağlanmış fırın tepsimize yan yana sıralayalım. Ardından midye böreklerin üzerine 1 adet yumurta sarısını iyice çırptıktan sonra sürerek üzerine susam veya çörek otu serpiştirelim. Ardından fırınımızı 185 derecede önceden ısıtarak börekleri fırına sürerek midye böreklerin altı üstü iyice kızarıncaya kadar pişirerek fırından çıkartıp ilk sıcaklıkları çıktıktan sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }