Cevizli Midye Tatlısı

Cevizli Midye Tatlısı, özellikle iftar davetlerinde ve bayramlarda sıklıkla hazırlanan cevizli midye tatlısını sizlerde canınız çektiği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Biraz el oyalayan ve zahmetli olması nedeni ile hazırlamaktan çekinenler içinde oldukça basit olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğiz. Sizlerde bu mükemmel lezzeti tatmak istiyorsanız denemenizi ısrarla tavsiye ediyoruz.

Cevizli Midye Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • Aldığı kadar un

İç Harcı için

  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Hamur Açmak için

  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı un
Şerbeti için
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım adet limon suyu
Cevizli Midye Tatlısı Nasıl Yapılır?

Cevizli midye tatlısı hazırlamaya ilk olarak tatlımızın hamurunu yoğurarak başlayalım. Hamur yoğurma kabımıza öncelikle süt, sıvı yağ, yoğurt ilave edip karıştırdıktan sonra karışımın üzerine yumurta, üzüm sirkesi, kabartma tozu ekleyip karışımın üzerine elenmiş unu azar azar ilave ederek tatlı hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yoğrulmakta olan hamur ele yapışmayacak ve kulak memesi yumuşaklığı kıvamına gelene kadar un ilave ederek hamurumuzu iyice yoğurduktan sonra üzerine nemli bir bez kapatarak 10 dakika kadar dinlenmesi için beklemeye bırakalım.
Bizde bu esnada tatlımızın şerbeti için uygun bir tencereye toz şeker ve su ilavesiyle ocağa alarak önce harlı ateşte şerbet kaynadıktan sonra ise orta ateşte 15 dakika kadar kaynamaya bırakalım. Ardından kıvam alan şerbetin üzerine yarım limon suyu ekleyerek 3-5 dakika kadar daha kaynatarak şerbeti ocaktan alarak ılıması için beklemeye bırakalım.

Ardından dinlenen hamuru un serpiştirilmiş tezgâhımızın üzerine alarak uzun şerit şeklinde yuvarladıktan sonra elde edilen şerit hamurdan eşit miktarlarda 29 parçaya keselim. Ardından yarım su bardağı un ve yarım su bardağı buğday nişastasını uygun bir kabın içine alarak iyice karıştırarak harmanlayalım. Ardından her bir hamur parçasını yemek tabağı büyüklüğünde un ve nişasta karışımı yardımıyla açtıktan sonra yine nişastalı karışımdan serpiştirerek diğer açtığımız hamuru yerleştirelim. Tüm hamurlar yani 29 parçayı da aynı şeklide açarak üst üste koyalım. Ardından üst üste yerleştirilmiş hamur tekrar un serpiştirilmiş tezgâhımızın üzerine alarak bir oklava veya merdane yardımıyla açabildiğimiz kadar açarak iyice büyütelim.

Daha sonra açılan hamuru sıkı olarak rulo şeklinde sarardıktan sonra 1 parmak eninde dilimlere ayıralım. Ardından dilimlediğimiz hamurları elimizle bastırarak büyütüp ortasına toz şekerle karıştırılmış ceviz içi yerleştirip yarım daire şeklinde kapatalım. Tüm kestiğimiz hamurları aynı şekilde kapattıktan sonra iyice yağlanmış fırın tepsimize yan yana dizelim. Küçük bir tavaya margarin veya tereyağını alarak tavayı ocağa koyarak yağın eriyerek hafifçe kızmasını sağladıktan sonra bir fırça yardımıyla hazırlanmış midyelerin üzerine boşluk kalmayacak şekilde iyice sürelim. Tatlıların sürülen yağı çekmesi için 10 dakika kadar tatlıları dinlendirdikten sonra fırınımızı 195 derecede önceden ısıtarak tatlı tepsisini fırına vererek tatlıların altı üstü kızarana kadar pişirerek fırından alalım. Cevizli midye tatlısının fırından alarak hafifçe ılımasını bekledikten sonra üzerine ılıtılmış şerbeti gezdirerek döküp tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servise sunabiliriz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 16:07:38
Cevizli Midye Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Cevizli Midye Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Cevizli Midye Tatlısı"
Cevizli midye tatlısının şerbetini ocakta ne kadar kaynatmam yeterli olur?
Ulucan . 01.09.2018

Midye Regl Olur Mu

Midye Regl Olur Mu; bu konu oldukça merak edilen bir konu haline gelmiştir. Genel olarak insanların kafasında midye regl oluyor ve bu yüzden yemek günah gibi...
Devamını Oku

Emzirirken Midye Yenir Mi

Emzirirken Midye Yenir Mi, emzirme dönemi bir annenin yaşadığı en önemli ve en dikkat edilmesi gereken dönemlerden biridir. Emzirme döneminde annenin di...
Devamını Oku

Dondurulmuş Midye Tava

Dondurulmuş Midye Tava, özellikle denizin sunmuş olduğu bu muhteşem lezzeti denememiş çok kişi vardır. Midye tava yer misin diye sorulduğunda ben pek beğenmi...
Devamını Oku

Midye Hayvanı

Midye Hayvanı, Midye genellikle denizlerde yaşayan, solungaç solunumu yapan, 4-60 cm boylarında, 12-14 yıl yaşayabilen bir deniz canlısıdır. Midyelerin ...
Devamını Oku

Gebelikte Midye Yemek

Gebelikte midye yemek, Eğer gebelik sürecindeki anne adayının midye yemesi tehlikeli ise neden tehlikelidir? Midye ciddi besin zehirlenmelerine sebep olabile...
Devamını Oku

Midye Fiyatı

Midye Fiyatı, Midye bir deniz ürünüdür. En çok Akdeniz ve ege bölgesinde bulunur. Görsel olarak göze hitap etmese de insanların damak tadına hitap eden ve ço...
Devamını Oku

Midye Dolma Zehirlenmesi

Midye dolma zehirlenmesi: Ülkemizde oldukça fazla tüketilen midye dolması oldukça ölümcül olabilecek zehirlenmelere sebep olabilir. Bu durum midyenin içine b...
Devamını Oku

Midye Türleri

Midye Türleri, Deniz de yaşayan bir canlı türü olan midyenin bulunduğu su çeşidine ve yere göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Yaşayan on bir bin çeşidi bul...
Devamını Oku

Midye Nasıl Temizlenir

Midye Nasıl Temizlenir, Kabuklu olan midye balıkçılardan ya da balık halinden alınır. Kabuklu midyeler genellikle satılmadan önce temizlenmemiş olur. Midyeni...
Devamını Oku

Midye Böceği

Midye Böceği, Denizde ve bazı türleri tatlı suda yaşayan, iki parçalı kabuğu bulunan bir yumuşakçadır. Omurgasızlar sınıfındandır. Midye ve istiridye ol...
Devamını Oku

Tatlı Su Midyesi

Tatlı su midyesi, derelerde, göllerde yaşam sürer. Genellikle sığ alanlarda, kumluk bölgelerde bulunurlar. Gözle görünmeyen canlılar ve bakteriler sayesinde ...
Devamını Oku

Midye Temizleme

Midye Temizleme, Deniz kabuklusu olarak bilinen midye ve sevilerek tüketilen bu deniz ürününün birçok çeşidi bulunmaktadır. Yalnız yenebilen midye türleri iç...
Devamını Oku

Kum Midyesi

Kum Midyesi: Özellikle Karadeniz, Marmara denizi ve Ege denizindeki kumlu zeminlerde 20-25 metre 1-14 kulaç derinliklerde sürüler halinde...
Devamını Oku

Midye Sote

Midye sote, Midyenin içerdiği kabaca protein yağ su ve mineral maddeler bulunuyor. Avrupa ülkesinde daha yoğun tüketiliyor. Bizim ülkemizde çok yaygın b...
Devamını Oku

Midye Pişirme

Midye Pişirme, birbirine eklenmiş iki parçaya sahip kabukları olan yumuşakçalar grubundan bir deniz ürünlerinden midyenin pişirilmesi tek başına yetersiz gel...
Devamını Oku

Midye Çeşitleri

Midye Çeşitleri, Denizlerde yaşayan özellikle kayalık bölgelerde yetişen deniz kabukluları çeşitlerinden olan midyenin bulunduğu yere göre farklı çeşitli bul...
Devamını Oku

İç Midye

İç Midye, Lezzetli fralar için denizden gelen muhteşem tat iç midyenin tavada nasıl yapılacağının basit ve pratik yolunu sizlere tarif edeceğiz. İlk adım ola...
Devamını Oku

Midye Dolma Zararları

Midye Dolma Zararları, Türkiye'de oldukça sık tüketilen deniz ürünlerinden biri olan midye, birbirine ekli iki parçalı kabuklu yumuşakçalar sınıfından gelir....
Devamını Oku

Midye İçi

Midye içi; Midye dolması kara midye ve mavi midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulması ile yapılan bir çeşit dolmadır. Türkiy...
Devamını Oku

Midye Sosu

Midye Sosu, Midye deniz mahsulü olup, iki tarafı kabuklu bir canlıdır. Ben deniz ürünlerini hepsini çok severim. Birçok deniz ürünü vardır. Hepsini severek y...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Midye Regl Olur Mu
Emzirirken Midye Yenir Mi
Dondurulmuş Midye Tava
Midye Hayvanı
Gebelikte Midye Yemek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024