İç Midye Lezzetli sofralar için denizden gelen muhteşem bir tat olan iç midyenin tavada nasıl yapılacağını sizlere tarif edeceğiz. İlk adım olarak midyelerin temizliğinden emin olmalısınız. Eğer temiz olmadıklarını düşünüyorsanız, midyeleri kabuklarını açmadan önce bir çay bardağı tuz koyduğunuz bir litre suda 2 saat bekletin. Midyeler bu suda kabuklarını açıp kapatarak kendilerini temizleyeceklerdir. Temizlendiğine emin olduğunuz midyelerin iki kabuğu arasında bulunan sakalı çekiniz. Daha sonra sivri uçlu bir bıçağı iki kabuk arasına sokup orada bulunan kasın zedelenmesi sonucu midye kabuğu rahatça açılacaktır. Yine bıçağınızın ucu ile midye kabuğunun sedefi görünene kadar iç midyeye zarar vermeden kazıyınız. İç Midye Malzemeleri
Servis Sosu İçin
İç Midye Nasıl Yapılır? Bir kaba yumurtayı kırıp çırpma teli ile iyice çırpın ve içine sodayı, nişastayı ve unu katıp çok kıvamlı, topaksız bir bulamaç olana kadar karıştırın. Bir tavaya sıvı yağı koyup kızana kadar bekleyin ve yağ kızınca midyeleri bulamaca atın ve tavaya koyup altın sarısı bir renk alana kadar kızartma işlemine devam edin. İsteğe bağlı olarak iç midyeleri çöp şişlere dizerek de kızartma işlemini yapabilirsiniz. Bayat ekmek içini, sarımsakları ve cevizi rondodan geçirin. İçine yoğurt, mayonez, tuz ve sirkeyi karıştırın. Hazırladığınız servis sosunu kızarttığınız iç midyelerin üzerine dökün. İç midye servise hazır. Sıcak servis yapmanızı tavsiye ederiz. Afiyet Olsun. |