Sebzeli Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Sebzeli Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli midye böreği, hazır yufka ile çeşitli malzemeler kullanarak muhteşem börekler hazırlamak mümkündür. Yufkaların şekli midyeyi andırdığı için bu isim verilmiştir. Özellikle iç malzemesi olarak kullanılan sebzelerle besin değeri oldukça yüksek ve doyurucu bir börek çeşidi olmaktadır. Bu böreği sadece sebzeli olarak yapmak şart değil; istediğiniz her türlü iç harçla kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Eğer sizler de bu muhteşem lezzetteki sebzeli midye böreğini merak ediyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Yapılışı oldukça basit olan sebzeli midye böreğini çocuklarınıza, arkadaşlarınıza, gün yaptığınız hanımlara ve beş çayının yanında komşularınıza ikram edebilirsiniz.

Sebzeli Midye Böreği İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 4 adet hazır yufka
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • Yarım kilo pırasa
  • 150 gram beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 100 gram kaşar peyniri
  • Yeterli tuz

Sosu İçin

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri için yumurta sarısı

Sebzeli Midye Böreği Nasıl Yapılır?

İlk önce patateslerin kabuklarını soyun ve havuç ile birlikte rendeleyin. Daha sonra pırasayı ayıklayıp yıkadıktan sonra incecik doğrayın. Genişçe bir tavayı ocağın üzerine alın ve içerisine bir miktar sıvı yağ koyun. Sıvı yağ ısınınca doğradığınız pırasaları ekleyin. Pırasaları hafif kavurduktan sonra içine rendelenen patates ve havucu ilave edin. Bu üç malzemeyi kavurma işlemine devam edin. Üzerine göz kararı tuzunu serpin ve sebzeler yaklaşık %80 piştikten sonra ocağın altını kapatın. Böreğin iç harcı hazır olduktan sonra soğuması için bırakın. Soğuyan iç harca beyaz peyniri ufalayın ve kaşar peynirini de rendeleyerek ilave edin. En son ince kıydığınız maydanozları da harca ekledikten sonra karıştırın.

Bir kâsenin içinde sütü ve sıvı yağı boşaltın, ardından yumurtaları kırdıktan sonra iyice çırpın ve böreğin sos malzemesini hazırlayın. Bu arada mutfak tezgahının üzerine yufkaları üst üste gelecek şekilde serin ve dört eşit parçaya bölün. Böldüğünüz her parçayı hazırladığınız sos ile yağlayın ve sivri kısmından başlayarak fiyonk haline getirin. Hazırladığınız harçtan yufkanın tam orta kısmına koyun ve sıkmadan rulo şeklinde sarın.

Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt serdikten sonra hazırladığınız sebzeli midye böreklerini dizin. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden 180 derecede ısıttığınız fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Fırında pişen sebzeli midye böreklerini servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Midye Haram mı?

Midye Haram mı?

İç Midye Tarifi ve Malzemeleri

İç Midye Tarifi ve Malzemeleri

Kum Midyesi Türleri ve Özellikleri

Kum Midyesi Türleri ve Özellikleri

Midye Helalmi Midye Yemek Dinen Uygunmu?

Midye Helalmi Midye Yemek Dinen Uygunmu?

Midye Tava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tava Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Midye Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Midye Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Midye Balığı Yaşam Şekilleri

Midye Balığı Yaşam Şekilleri

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Midye Protein Oranı

Midye Protein Oranı

100 Gram Midye Besin Değeri

100 Gram Midye Besin Değeri

Dondurulmuş Midye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Dondurulmuş Midye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

El Açması Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Regl Olur Mu?

Midye Regl Olur Mu?

Midye Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Kabuklu Midye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kabuklu Midye Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Tavuk Midye Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Midye Tarifi ve Malzemeleri