Midye Bohçası Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Midye Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

Midye Bohçası

Midye bohçası, bildiğimiz poğaça tariflerinden oldukça farklı bir yapılışa sahip olan özel bir poğaçadır. Midye bohçası, özellikle özel günlerde ve davetlerde sıkça tercih edilen, şık ve görsel açıdan etkileyici bir tariftir. İç malzemeleri peynirli, patatesli, ıspanaklı veya cevizli olarak çeşitlendirilebilir ve her haliyle oldukça lezzetlidir. Kadınların gün ve beş çaylarının vazgeçilmez tercihleri arasında yer alır. Şimdi, farklı bir yapımı olan midye bohçasını nasıl yapabileceğimizi öğrenelim.

Midye Bohçası İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (Sarısı üzerine sürülecek, beyazı hamurun içine konulacak)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya veya 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 5-6 su bardağı kadar un

Ara Katlara Sürmek İçin

  • 150 gram erimiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç Harcı İçin

  • Yarım su bardağı çökelek
  • Bir su bardağı peynir rendesi
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir çay kaşığı kırmızı pul biber

Midye Bohçası Tarifi Nasıl Yapılır?

Midye bohçasının hamuru için geniş bir yoğurma kabına yumurtaların beyazını, sütü, sıvı yağı, şekeri, tuzu ve mayayı koyarak iyice karıştırın. Unu süzgeç yardımıyla eleyerek yavaş yavaş ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelince, üzerini sararak kapatın ve mayalanması için yaklaşık 45-50 dakika bekletin. Bu sırada, iç harcı hazırlayın. Bir karıştırma kabına çökeleği koyun ve üzerine peynir rendesini ekleyin. Maydanozları ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin. Son olarak kırmızı pul biber ekleyin ve karıştırın.

Hamur mayalandıktan sonra, hamuru 24 eşit bezeye ayırın. Bezeleri merdane yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açarak, her birinin üzerine sıvı yağ ve tereyağı karışımını sürün. Bu şekilde 8 adet bezeyi üst üste koyarak merdaneyle iyice açın. Hamuru açtıktan sonra, üç tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. Rulo haline gelen hamuru 2 santim kalınlığında parçalar halinde kesin. Kesilen parçaları elinizle biraz bastırarak açın ve içine peynirli karışımdan koyup kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. 8'li bezeler halinde 3 adet yufka elde edin ve hepsini aynı işlemden geçirin. Tepsiye dizdikten sonra, tekrar mayalanması için yaklaşık 20-25 dakika daha bekleyin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Üzeri kızaran midye bohçalarını fırından çıkarıp sıcak veya soğuk olarak servis yapın. Midye bohçası tarifi hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yufkadan Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Midye Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Kalori?

Midye Dolma Kalori?

Midye Protein Oranı

Midye Protein Oranı

Midye Dolma Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Midye Balığı Yaşam Şekilleri

Midye Balığı Yaşam Şekilleri

Midye Haram mı?

Midye Haram mı?

İç Midye Tarifi ve Malzemeleri

İç Midye Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

Midye Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

Midye Caiz  mi?

Midye Caiz mi?

Emzirirken Midye Yenir  mi?

Emzirirken Midye Yenir mi?

1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori?

1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori?

Midye Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Baklava Tarifi ve Malzemeleri