Midye Böreği Midye Böreği, Hatay ilimize ait bir yiyecektir. Görsel açıdan oldukça çekici olduğu gibi, lezzetiyle de damak zevkinize hitap edeceğinden eminim. Şimdi vereceğim midye böreği tarifi, denediğinizde vazgeçemeyeceğiniz bir öğün olacak. Midye Böreği İçin Gerekli Malzemeler (10 Kişilik)
Midye Böreği Nasıl Yapılır? Öncelikle iç harcı için maydanozlar ince ince kıyılır ve peynir ile karıştırılarak bir kenarda bekletilir. Üzeri için yumurta akı akıtılır, sarısı ise bir kâse içerisinde çırpılmış bir vaziyette bekletilir. Daha sonra yufkalar 4 eşit parçaya bölünür ve tezgâh üzerine serilir. Ardından tereyağı ve su karışımı ile üzeri ıslatılarak yumuşatılır. Yufka parçaları orta kısımdan büzülerek kelebek şekline getirilir, kanat kısımları yukarıya doğru kıvrılır ve birleştirilir. Birleştirilen yerlere iç harcımızdan ikişer tutam kadar konur. Sigara böreği sarar gibi harçlı kısımlar sarılır ve üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür. Bütün parçalar hazır hale geldikten sonra tepsi yağlanıp, 150 derecede ısıtılmış fırına sürülür ve pişirilir. Pişirme süresi yaklaşık 45 dakikadır. İsteğe göre çörek otu veya susam ile süslenebilir. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Böreğin yanında servis edebileceğiniz çeşitli soslar veya yan ürünler ile lezzetini artırabilirsiniz:
Not: Midye böreği yaparken, midye içermediğini unutmayın. İsim benzerliği nedeniyle karışıklık yaşanabilir. |