Sodalı Midye Böreği Sodalı Midye Böreği, dışı çıtır çıtır içi su böreği tadında mis gibi kokular saçan bir böreğe kimse hayır diyemez. Sodalı midye böreği, bir börekten beklentilerinizi sonuna kadar karşılayacak bir börek çeşidi. Hele fırında pişerken yayılan koku anlatılamaz. Sodalı midye böreği sabah kahvaltısı, 5 çayı hatta akşam yemeklerinde bile ara sıcak olarak sunabileceğiniz muhteşem bir börek. İsterseniz minik minik yapıp misafirlerinize aperatif olarak bile ikram edebilirsiniz. İç malzemesini canınızın istediği gibi hazırlayabileceğiniz çok yönlü bir tarif. Kaşar peyniri ve küp küp doğranmış sucukla da, kıymalı iç harçla da, patatesle de birbirinden lezzetli oluyor. Sizi hiç uğraştırmayacak pratik ve leziz bir tarif için kolları hemen sıvayın. Sodalı midye böreği için gereken malzemeler, - 4 adet hazır yufka
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe sade maden suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yeterince tuz
İç harcı için, - 300 gram beyaz peynir
- 7-8 dal maydanoz
- Karabiber, kırmızı pul biber
- Yeterince tuz
- Üzerine serpmek için çörek otu
Sodalı midye böreği yapılışı, Beyaz peyniri rendeledikten yada çatalla ezdikten sonra, maydanozları ince ince kıyın. Damak tadınıza göre baharatları da ekleyin ve iç harcı bir kenara alın. Başka derin bir kapta eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, süt, maden suyu ve yumurtayı güzelce çırpın. Tüm malzeme karışacak şekilde bir börek harcı elde edin. Böreğin midye kısmını oluşturmak için 1 adet yufkayı tezgaha serin, yufkayı kesmeden önce bir fırça yardımı ile hazırladığınız börek harcı ile yufkanın her tarafını eşit olarak ıslatın. Islanan yufkayı bıçakla dört eşit parçaya bölün. Her bir yufkanın geniş kısmından başlayıp yufkaları ucuna kadar büzün. Kenar kısımları içe büküp hazırladığınız peynirli harçtan koyun. Uç kısımları geniş kısma doğru katlayarak, ters çevirin. Böreklerin şekilleri çok önemli olduğundan yağlı kağıt serili tepsiye dizin ki yapışmasın. Bütün sodalı midye böreklerini bu şekilde hazırladıktan sonra kalan sıvı harcı bir fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürün. Ve çörek otu serptikten sonra önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sodalı midye böreğini güzel bir tabağa alarak servis edebilirsiniz. Afiyet oldun. Son Güncelleme : 12.11.2018 11:59:30 Sodalı Midye Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Sodalı Midye Böreği" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Midye Regl Olur Mu | Midye Regl Olur Mu; Bu konu oldukça merak edilen bir konu haline gelmiştir. Genel olarak insanların kafasında midye regl oluyor ve bu yüzden yemek günah gibi bir inanca sahiptir. Midye incelendiğinde regl olması gibi bir durumun söz konusu bile olmad... |  | Emzirirken Midye Yenir Mi | Emzirirken Midye Yenir Mi, emzirme dönemi bir annenin yaşadığı en önemli ve en dikkat edilmesi gereken dönemlerden biridir. Emzirme döneminde annenin dikkat etmesi gereken şey hem bebeğini beslemek hem de bebekte alerji oluşturmaması için tükettiği g... |  | Dondurulmuş Midye Tava | Dondurulmuş Midye Tava, özellikle denizin sunmuş olduğu bu muhteşem lezzeti denememiş çok kişi vardır. Midye tava yer misin diye sorulduğunda ben pek beğenmiyorum diye cevap verir. Ancak tarifine uygun olarak doğru malzemeler kullanılarak yapılan mid... |  | Midye Hayvanı | Midye Hayvanı, Midye genellikle denizlerde yaşayan, solungaç solunumu yapan, 4-60 cm boylarında, 12-14 yıl yaşayabilen bir deniz canlısıdır. Midyelerin en ayırt edici özelliği iki adet olan kabuklarıdır. Çenet adı verilen bu kabuklar midyeye korunma ... |  | Gebelikte Midye Yemek | Gebelikte midye yemek, Eğer gebelik sürecindeki anne adayının midye yemesi tehlikeli ise neden tehlikelidir? Midye ciddi besin zehirlenmelerine sebep olabilen bir besindir. Midye bakterilere ev sahipliği yapan deniz ürünlerinden bir tanesidir. Midye ... |  | Midye Fiyatı | Midye Fiyatı, Midye bir deniz ürünüdür. En çok akdeniz ve ege bölgesinde bulunur. Görsel olarak göze hitap etmese de insanların damak tadına hitap eden ve çokça tercih edilen bir deniz ürünüdür. Midye işi ile uğraşan bir esnafın aylık geliri diğer e... |  | Midye Dolma Zehirlenmesi | Midye dolma zehirlenmesi: Ülkemizde oldukça fazla tüketilen midye dolması oldukça ölümcül olabilecek zehirlenmelere sebep olabilir. Bu durum midyenin içine bulaşabilen bakteriler ve dinoflagellalar midyenin içinde farklı kimyasallar ürettiğinden, in... |  | Midye Türleri | Midye Türleri, Deniz de yaşayan bir canlı türü olan midyenin bulunduğu su çeşidine ve yere göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Yaşayan on bir bin çeşidi bulunan midyelerin denizlerde, tatlı sularda ve dere kenarlarında yaşayan birçok çeşidi vardır. ... |  | Midye Nasıl Temizlenir | Midye Nasıl Temizlenir, Kabuklu olan midye balıkçılardan ya da balık halinden alınır. Kabuklu midyeler genellikle satılmadan önce temizlenmemiş olur. Midyenin güzel ve lezzetli olması için pişirmeden önce denizin pisliğinden, yosundan, kumlardan arı... |  | Midye Böceği | Midye Böceği, Denizde ve bazı türleri tatlı suda yaşayan, iki parçalı kabuğu bulunan bir yumuşakçadır. Omurgasızlar sınıfındandır. Midye ve istiridye olarak adlandırılır. Sindirimi yapmazlar. Uzmanlar tarafından omurgasız denildiğine göre midye bö... |  | Tatlı Su Midyesi | Tatlı su midyesi, derelerde, göllerde yaşam sürer. Genellikle sığ alanlarda, kumluk bölgelerde bulunurlar. Gözle görünmeyen canlılar ve bakteriler sayesinde beslenen canlılardır. Çoğunlukla talı su midyesi akvaryumda beslenmek için toplanır. Anca akv... |  | Midye Temizleme | Midye Temizleme, Deniz kabuklusu olarak bilinen midye ve sevilerek tüketilen bu deniz ürününün bir çok çeşidi bulunmaktadır. Yalnız yenebilen midye türleri içerisinde istiridye, kıllı midye, tarak midyesi ve kara midyedir. Midyeler denizlerin kayalık... | | | Midye Regl Olur Mu | | Emzirirken Midye Yenir Mi | | Dondurulmuş Midye Tava | | Midye Hayvanı | | Gebelikte Midye Yemek | | Midye Fiyatı | | Midye Dolma Zehirlenmesi | | Midye Türleri | | Midye Nasıl Temizlenir | | Midye Böceği | | Tatlı Su Midyesi | | Midye Temizleme | | Kum Midyesi | | Midye Sote | | Midye Pişirme | | Midye Çeşitleri | | İç Midye | | Midye Dolma Zararları | | Midye İçi | | Midye Sosu | | Midye Kabuğu | | 1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori | | Çiğ Midye | | Midye | | Midye Besin Değeri | | Midye Protein | | Cahide Jibek Midye Tatlısı | | Midye Tatlısı | | El Açması Midye Börek | | Midye Şiş | Popüler İçerik | Kum Midyesi Kum Midyesi: Özellikle Karadeniz, Marmara denizi ve Ege denizindeki kumlu zeminlerde 20-25 metre 1-14 kulaç derinliklerde sürüler halinde yaşarlar ve... | Midye Sote Midye sote, Midyenin içerdiği kabaca protein yağ su ve mineral maddeler bulunuyor. Avrupa ülkesinde daha yoğun tüketiliyor. Bizim ülkemizde çok yaygın... | Midye Pişirme Midye Pişirme, birbirine eklenmiş iki parçaya sahip kabukları olan yumuşakçalar grubundan bir deniz ürünlerinden midyenin pişirilmesi tek başına yeter... | Midye Çeşitleri Midye Çeşitleri, Denizlerde yaşayan özellikle kayalık bölgelerde yetişen deniz kabukluları çeşitlerinden olan midyenin bulunduğu yere göre farklı çeşi... | İç Midye İç Midye, Lezzetli fralar için denizden gelen muhteşem tat iç midyenin tavada nasıl yapılacağının basit ve pratik yolunu sizlere tarif edeceğiz. İlk a... | Midye Dolma Zararları Midye Dolma Zararları, Türkiye'de oldukça sık tüketilen deniz ürünlerinden biri olan midye, birbirine ekli iki parçalı kabuklu yumuşakçalar sınıfından... | |