Midye dolma, deniz ürünü olan midyenin içinin temizlenip pirinçle doldurularak pişirilmesiyle hazırlanan, özellikle Marmara ve Ege bölgelerinde yaygın olarak tüketilen lezzetli bir yemektir. Midye dolmanın kendine has tadı ve aroması vardır, bu nedenle bazı insanlar tarafından çok sevilirken, bazıları tarafından fazla tercih edilmez. Midye Dolma Malzemeleri
Midye Dolma Nasıl Yapılır? Midyeleri bol tuzlu suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklettikten sonra iyice temizleyip yıkayın. Midye kabuklarının ince taraflarını kesin, tüy ve ayakları temizleyin ve tekrar iyice yıkayın. Soğanları ince ince doğrayıp zeytinyağı ile kavurun. İçine dolmalık fıstığı ve yıkanmış pirinci ekleyip karıştırın. Tuz, şeker ve su ekleyerek kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Pirinç suyunu çektikten sonra tarçını, kuş üzümünü, ince doğranmış maydanozu, naneyi ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harcı midyelerin içine doldurun ve tencereye yerleştirin. Üzerine 2 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte pişirin. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra üzerine dilimlenmiş limon yerleştirerek servis edin. Afiyet Olsun. |