Midye Tava Midye, deniz ürünleri arasında önemli bir yere sahiptir. Türkiye'de özellikle Marmara ve Ege bölgelerinde yaygın olarak bulunur. Midyeler kabuklu ve kabuksuz olmak üzere iki ana türe ayrılır. Kabuklu midyeler genellikle midye tava ve midye dolma yapımında kullanılırken, kabuksuz midyeler çöp şiş veya midye kızartması gibi farklı tariflerde tercih edilir. Midyenin, çeşitli hastalıklara iyi geldiği de bilinmektedir. Ancak, bu yazıda midye dolmadan ziyade daha popüler ve lezzetli olan midye tavanın yapımını inceleyeceğiz. Midyenin Temizlenmesi Midyeler, temizlenmemiş haliyle alındığında, üzerlerindeki kılçıklar ve tüyler iyice temizlenmelidir. Temizlenmeden önce midyeler bir saat boyunca suda bekletilmelidir. Eğer midyeler tam olarak temizlenmeden kullanılırsa, yemekte tüyler veya kılçıklar çıkabilir ki bu da hoş bir durum değildir. Midye genellikle balık ile birlikte tüketilir. Ancak, aşırı tüketimi mide zehirlenmesine yol açabilir, bu nedenle az ve sık tüketilmesi önerilir. Midye Tava İçin Gerekli Malzemeler
Midye Tava Nasıl Yapılır? Balıkçılardan alınan temizlenmiş midyeler, servis tabağına konulup üzerine bir bardak bira dökülerek bir gün boyunca bekletilir. Geniş bir kapta un ve tuz karıştırılır. Bir gün boyunca bekletilen midyeler çöp şişlere takılır ve una bulanır. Başka bir kapta karbonatlı su hazırlanır. Una batırılan midyeler, üç defa karbonatlı suya batırılıp çıkartılır. Tavaya yağ konularak yağ kızdırılır ve karbonatlı suya batırılan midyeler kızgın yağın içine atılır. Midyeler her tarafı eşit bir şekilde kızarana kadar kızartılır. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun. |