Oktay Usta Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Oktay Usta Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Midye Tatlısı

Oktay Usta'nın ünlü midye tatlısı, hem lezzeti hem de estetik görünümü ile dikkat çeken bir tatlıdır. Oktay Usta'nın verdiği tariflerle hazırlanan bu tatlı, sofralarınıza farklı bir dokunuş katacaktır. Özellikle Ramazan ayında iftar sofralarınızda yer alabilecek bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Hem siz hem de sevdikleriniz bu tatlıyı çok beğenecek ve paylaşmak isteyeceksiniz.

Oktay Usta Midye Tatlısı'nı Yapmak İçin Gereken Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Bir miktar tereyağı
  • İrice kıyılmış ceviz içi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Midye tatlısını açmak için bir miktar nişasta
  • 4 su bardağı un

Midye Tatlısı Şerbeti İçin

  • 4 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker

Oktay Usta Midye Tatlısı Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisine yarım paket kabartma tozunu koyun. Ardından bir tatlı kaşığı sirkeyi, bir çay bardağı sıvı yağı, bir çay bardağı yoğurdu ve bir adet yumurtayı ekleyip elinizle karıştırın. Karışımı biraz karıştırdıktan sonra azar azar unu ilave edin ve hamur kıvamını alana kadar yoğurun. Yumuşak kıvama gelmiş hamuru bir top haline getirin ve üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin.

Hamuru dinlendirdikten sonra tezgahın üzerine nişasta serpin ve hamuru uzun bir şekle getirip bıçakla 14 parçaya bölün. Bu parçaları yuvarlayıp bezeler haline getirin ve üzerlerini temiz bir bezle örtüp 10 dakika daha dinlenmeye bırakın. Her bir bezeyi nişasta serptiğiniz tezgâhta elinizle bastırıp oklava ile tabak büyüklüğünde açın. Gerektiğinde nişasta kullanarak açma işlemini kolaylaştırın.

Açtığınız her hamurun arasına nişasta serpip üst üste dizin ve iki grup oluşturun. İlk grubu alıp nişasta serperek tepsi büyüklüğünde açın ve rulo şeklinde sarın. Aynı işlemi diğer grup için de tekrarlayın. Ruloyu gevşek sarmamaya dikkat edin ve ardından 3'er santim genişliğinde kesin.

Kesilen her parçayı nişasta serptiğiniz tezgâhta yuvarlak bir şekilde açın ve içine ceviz içi koyup midye şeklinde kapatın. Bütün hamuru bu şekilde bitirip yağlı fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Şerbeti hazırlamak için bir tencereye su ve şekeri koyup kaynayana kadar orta ateşte bekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte birkaç dakika daha kaynatın ve ardından şerbeti ateşten alıp ılıması için bekletin. Pişmiş olan midye tatlılarını bir borcama çıkarın ve ılımış şerbeti üzerine gezdirerek bolca dökün. Şerbeti çekmesini bekleyin.

Oktay Usta'nın Midye Tatlısı artık hazırdır. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Midye Regl Olur Mu?

Midye Regl Olur Mu?

Midye Tava Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tava Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Midye Haram mı?

Midye Haram mı?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Midye Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Midye Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

İç Midye Tarifi ve Malzemeleri

İç Midye Tarifi ve Malzemeleri

Midye Balığı Yaşam Şekilleri

Midye Balığı Yaşam Şekilleri

Midye İçi Tarifi ve Malzemeleri

Midye İçi Tarifi ve Malzemeleri

Açma Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Midye Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Emzirirken Midye Yenir mi?

Emzirirken Midye Yenir mi?

Tavuk Midye Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Midye Tarifi ve Malzemeleri

Kum Midyesi Türleri ve Özellikleri

Kum Midyesi Türleri ve Özellikleri

Midye Dolma Kalori?

Midye Dolma Kalori?

Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Midye Dolma Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Böceği Türleri ve Özellikleri

Midye Böceği Türleri ve Özellikleri