Cevizli Midye Tatlısı

Cevizli Midye Tatlısı

Cevizli Midye Tatlısı, özellikle iftar davetlerinde ve bayramlarda sıklıkla hazırlanan cevizli midye tatlısını sizlerde canınız çektiği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Biraz el oyalayan ve zahmetli olması nedeni ile hazırlamaktan çekinenler içinde oldukça basit olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğiz. Sizlerde bu mükemmel lezzeti tatmak istiyorsanız denemenizi ısrarla tavsiye ediyoruz.

Cevizli Midye Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • Aldığı kadar un

İç Harcı İçin

  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Hamur Açmak İçin

  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı un

Şerbeti İçin

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım adet limon suyu

Cevizli Midye Tatlısı Hazırlanışı

Cevizli midye tatlısı hazırlamaya ilk olarak tatlımızın hamurunu yoğurarak başlayalım. Hamur yoğurma kabımıza öncelikle süt, sıvı yağ, yoğurt ilave edip karıştırdıktan sonra karışımın üzerine yumurta, üzüm sirkesi, kabartma tozu ekleyip karışımın üzerine elenmiş unu azar azar ilave ederek tatlı hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yoğrulmakta olan hamur ele yapışmayacak ve kulak memesi yumuşaklığı kıvamına gelene kadar un ilave ederek hamurumuzu iyice yoğurduktan sonra üzerine nemli bir bez kapatarak 10 dakika kadar dinlenmesi için beklemeye bırakalım. Bizde bu esnada tatlımızın şerbeti için uygun bir tencereye toz şeker ve su ilavesiyle ocağa alarak önce harlı ateşte şerbet kaynadıktan sonra ise orta ateşte 15 dakika kadar kaynamaya bırakalım. Ardından kıvam alan şerbetin üzerine yarım limon suyu ekleyerek 3-5 dakika kadar daha kaynatarak şerbeti ocaktan alarak ılıması için beklemeye bırakalım

Ardından dinlenen hamuru un serpiştirilmiş tezgahımızın üzerine alarak uzun şerit şeklinde yuvarladıktan sonra elde edilen şerit hamurdan eşit miktarlarda 29 parçaya keselim. Ardından yarım su bardağı un ve yarım su bardağı buğday nişastasını uygun bir kabın içine alarak iyice karıştırarak harmanlayalım. Ardından her bir hamur parçasını yemek tabağı büyüklüğünde un ve nişasta karışımı yardımıyla açtıktan sonra yine nişastalı karışımdan serpiştirerek diğer açtığımız hamuru yerleştirelim. Tüm hamurlar yani 29 parçayı da aynı şeklide açarak üst üste koyalım. Ardından üst üste yerleştirilmiş hamur tekrar un serpiştirilmiş tezgahımızın üzerine alarak bir oklava veya merdane yardımıyla açabildiğimiz kadar açarak iyice büyütelim.

Daha sonra açılan hamuru sıkı olarak rulo şeklinde sarardıktan sonra 1 parmak eninde dilimlere ayıralım. Ardından dilimlediğimiz hamurları elimizle bastırarak büyütüp ortasına toz şekerle karıştırılmış ceviz içi yerleştirip yarım daire şeklinde kapatalım. Tüm kestiğimiz hamurları aynı şekilde kapattıktan sonra iyice yağlanmış fırın tepsimize yan yana dizelim. Küçük bir tavaya margarin veya tereyağını alarak tavayı ocağa koyarak yağın eriyerek hafifçe kızmasını sağladıktan sonra bir fırça yardımıyla hazırlanmış midyelerin üzerine boşluk kalmayacak şekilde iyice sürelim. Tatlıların sürülen yağı çekmesi için 10 dakika kadar tatlıları dinlendirdikten sonra fırınımızı 195 derecede önceden ısıtarak tatlı tepsisini fırına vererek tatlıların altı üstü kızarana kadar pişirerek fırından alalım. Cevizli midye tatlısının fırından alarak hafifçe ılımasını bekledikten sonra üzerine ılıtılmış şerbeti gezdirerek döküp tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servise sunabiliriz. Afiyet olsun...

Son Güncelleme : 26.11.2018 02:46:25
Cevizli Midye Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Cevizli Midye Tatlısı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Cevizli Midye Tatlısı"
Cevizli midye tatlısının şerbetini ocakta ne kadar kaynatmam yeterli olur?
Ulucan . 01.09.2018
CEVAP YAZ
Midye Regl Olur Mu
Midye Regl Olur Mu
Midye Regl Olur Mu; Bu konu oldukça merak edilen bir konu haline gelmiştir. Genel olarak insanların kafasında midye regl oluyor ve bu yüzden yemek günah gibi bir inanca sahiptir. Midye incelendiğinde regl olması gibi bir durumun söz konusu bile olmad...
Emzirirken Midye Yenir Mi
Emzirirken Midye Yenir Mi
Emzirirken Midye Yenir Mi, emzirme dönemi bir annenin yaşadığı en önemli ve en dikkat edilmesi gereken dönemlerden biridir. Emzirme döneminde annenin dikkat etmesi gereken şey hem bebeğini beslemek hem de bebekte alerji oluşturmaması için tükettiği g...
Dondurulmuş Midye Tava
Dondurulmuş Midye Tava
Dondurulmuş Midye Tava, özellikle denizin sunmuş olduğu bu muhteşem lezzeti denememiş çok kişi vardır. Midye tava yer misin diye sorulduğunda ben pek beğenmiyorum diye cevap verir. Ancak tarifine uygun olarak doğru malzemeler kullanılarak yapılan mid...
Midye Hayvanı
Midye Hayvanı
Midye Hayvanı, Midye genellikle denizlerde yaşayan, solungaç solunumu yapan, 4-60 cm boylarında, 12-14 yıl yaşayabilen bir deniz canlısıdır. Midyelerin en ayırt edici özelliği iki adet olan kabuklarıdır. Çenet adı verilen bu kabuklar midyeye korunma ...
Gebelikte Midye Yemek
Gebelikte Midye Yemek
Gebelikte midye yemek, Eğer gebelik sürecindeki anne adayının midye yemesi tehlikeli ise neden tehlikelidir? Midye ciddi besin zehirlenmelerine sebep olabilen bir besindir. Midye bakterilere ev sahipliği yapan deniz ürünlerinden bir tanesidir. Midye ...
Midye Fiyatı
Midye Fiyatı
Midye Fiyatı, Midye bir deniz ürünüdür. En çok akdeniz ve ege bölgesinde bulunur. Görsel olarak göze hitap etmese de insanların damak tadına hitap eden ve çokça tercih edilen bir deniz ürünüdür. Midye işi ile uğraşan bir esnafın aylık geliri diğer e...
Midye Dolma Zehirlenmesi
Midye Dolma Zehirlenmesi
Midye dolma zehirlenmesi: Ülkemizde oldukça fazla tüketilen midye dolması oldukça ölümcül olabilecek zehirlenmelere sebep olabilir. Bu durum midyenin içine bulaşabilen bakteriler ve dinoflagellalar midyenin içinde farklı kimyasallar ürettiğinden, in...
Midye Türleri
Midye Türleri
Midye Türleri, Deniz de yaşayan bir canlı türü olan midyenin bulunduğu su çeşidine ve yere göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Yaşayan on bir bin çeşidi bulunan midyelerin denizlerde, tatlı sularda ve dere kenarlarında yaşayan birçok çeşidi vardır. ...
Midye Nasıl Temizlenir
Midye Nasıl Temizlenir
Midye Nasıl Temizlenir, Kabuklu olan midye balıkçılardan ya da balık halinden alınır. Kabuklu midyeler genellikle satılmadan önce temizlenmemiş olur. Midyenin güzel ve lezzetli olması için pişirmeden önce denizin pisliğinden, yosundan, kumlardan arı...
Midye Böceği
Midye Böceği
Midye Böceği, Denizde ve bazı türleri tatlı suda yaşayan, iki parçalı kabuğu bulunan bir yumuşakçadır. Omurgasızlar sınıfındandır. Midye ve istiridye olarak adlandırılır. Sindirimi yapmazlar. Uzmanlar tarafından omurgasız denildiğine göre midye bö...
Tatlı Su Midyesi
Tatlı Su Midyesi
Tatlı su midyesi, derelerde, göllerde yaşam sürer. Genellikle sığ alanlarda, kumluk bölgelerde bulunurlar. Gözle görünmeyen canlılar ve bakteriler sayesinde beslenen canlılardır. Çoğunlukla talı su midyesi akvaryumda beslenmek için toplanır. Anca akv...
Midye Temizleme
Midye Temizleme
Midye Temizleme, Deniz kabuklusu olarak bilinen midye ve sevilerek tüketilen bu deniz ürününün bir çok çeşidi bulunmaktadır. Yalnız yenebilen midye türleri içerisinde istiridye, kıllı midye, tarak midyesi ve kara midyedir. Midyeler denizlerin kayalık...

 

Midye Regl Olur Mu
Emzirirken Midye Yenir Mi
Dondurulmuş Midye Tava
Midye Hayvanı
Gebelikte Midye Yemek
Midye Fiyatı
Midye Dolma Zehirlenmesi
Midye Türleri
Midye Nasıl Temizlenir
Midye Böceği
Tatlı Su Midyesi
Midye Temizleme
Kum Midyesi
Midye Sote
Midye Pişirme
Midye Çeşitleri
İç Midye
Midye Dolma Zararları
Midye İçi
Midye Sosu
Midye Kabuğu
1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori
Çiğ Midye
Midye
Midye Besin Değeri
Midye Protein
Cahide Jibek Midye Tatlısı
Midye Tatlısı
El Açması Midye Börek
Midye Şiş
Popüler İçerik
Kum Midyesi
Kum Midyesi
Kum Midyesi: Özellikle Karadeniz, Marmara denizi ve Ege denizindeki kumlu zeminlerde 20-25 metre 1-14 kulaç derinliklerde sürüler halinde yaşarlar ve...
Midye Sote
Midye Sote
Midye sote, Midyenin içerdiği kabaca protein yağ su ve mineral maddeler bulunuyor. Avrupa ülkesinde daha yoğun tüketiliyor. Bizim ülkemizde çok yaygın...
Midye Pişirme
Midye Pişirme
Midye Pişirme, birbirine eklenmiş iki parçaya sahip kabukları olan yumuşakçalar grubundan bir deniz ürünlerinden midyenin pişirilmesi tek başına yeter...
Midye Çeşitleri
Midye Çeşitleri
Midye Çeşitleri, Denizlerde yaşayan özellikle kayalık bölgelerde yetişen deniz kabukluları çeşitlerinden olan midyenin bulunduğu yere göre farklı çeşi...
İç Midye
İç Midye
İç Midye, Lezzetli fralar için denizden gelen muhteşem tat iç midyenin tavada nasıl yapılacağının basit ve pratik yolunu sizlere tarif edeceğiz. İlk a...
Midye Dolma Zararları
Midye Dolma Zararları
Midye Dolma Zararları, Türkiye'de oldukça sık tüketilen deniz ürünlerinden biri olan midye, birbirine ekli iki parçalı kabuklu yumuşakçalar sınıfından...
Midye İçi
Midye İçi
Midye içi; Midye dolması kara midye ve mavi midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulması ile yapılan bir çeşit dolmadır. Türkiye'nin özelli...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Midye Regl Olur Mu
Emzirirken Midye Yenir Mi
Dondurulmuş Midye Tava
Midye Hayvanı
Gebelikte Midye Yemek
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019