Cevizli Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Cevizli Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Midye Tatlısı

Cevizli midye tatlısı, özellikle iftar davetlerinde ve bayramlarda sıklıkla hazırlanan bir tatlıdır. Bu eşsiz lezzeti canınız istediğinde kolaylıkla yapabilirsiniz. İlk bakışta zahmetli gibi görünse de, adımları takip ederek kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Siz de bu mükemmel lezzeti tatmak istiyorsanız, denemenizi ısrarla tavsiye ediyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • Aldığı kadar un

İç Harcı İçin

  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Hamur Açmak İçin

  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı un

Şerbeti İçin

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım adet limon suyu

Cevizli Midye Tatlısı Nasıl Yapılır?

Cevizli midye tatlısının yapımına ilk olarak hamurunu yoğurarak başlıyoruz. Hamur yoğurma kabına süt, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırdıktan sonra, yumurta, üzüm sirkesi ve kabartma tozunu ilave ediyoruz. Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayacak ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.

Bu esnada tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz. Uygun bir tencereye toz şeker ve suyu ekleyip ocakta önce harlı ateşte kaynadıktan sonra, orta ateşte 15 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz. Ardından üzerine yarım limon suyunu ekleyip 3-5 dakika daha kaynatarak şerbeti ocaktan alıp ılıması için bekletiyoruz.

Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgaha alarak uzun şeritler halinde yuvarlıyoruz. Elde edilen şerit hamurdan eşit miktarlarda 29 parça kesiyoruz. Yarım su bardağı un ve yarım su bardağı buğday nişastasını uygun bir kabın içinde iyice karıştırarak harmanlıyoruz. Her bir hamur parçasını yemek tabağı büyüklüğünde un ve nişasta karışımı yardımıyla açıyoruz. Açtığımız her hamuru üst üste koyarak, aralarına nişasta karışımı serpiştiriyoruz. Tüm hamurları aynı şekilde açtıktan sonra, üst üste yerleştirilmiş hamuru un serpilmiş tezgaha alarak oklava veya merdane yardımıyla açabildiğimiz kadar açıyoruz.

Açılan hamuru sıkıca rulo şeklinde sararak, bir parmak eninde dilimlere kesiyoruz. Dilimlediğimiz hamurları elimizle bastırarak büyütüp, ortasına toz şekerle karıştırılmış ceviz içi koyarak yarım daire şeklinde kapatıyoruz. Kapatılan hamurları iyice yağlanmış fırın tepsisine yan yana diziyoruz. Küçük bir tavada margarin veya tereyağını eritip, hafifçe kızdırarak fırça yardımıyla midyelerin üzerine sürüyoruz. Yağın tatlılar tarafından çekilmesi için 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.

Önceden ısıtılmış 195 derece fırında, tatlıların altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan cevizli midye tatlısını hafifçe ılıdıktan sonra, üzerine ılıtılmış şerbeti gezdirerek döküyoruz. Şerbeti iyice çektikten sonra tatlıyı servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yamaner

15 Temmuz 2024 Pazartesi

Cevizli midye tatlısını ilk defa denemek istiyorum ama şerbeti tatlıya ne zaman dökmek gerektiğini tam anlayamadım, şerbeti ılıkken mi yoksa tamamen soğuduğunda mı dökmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Yamaner, cevizli midye tatlısının şerbetini tatlıya dökerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, tatlının ve şerbetin sıcaklıklarıdır. Genellikle tatlı sıcak, şerbet ise soğuk olmalıdır. Bu şekilde tatlı şerbeti daha iyi emer ve istediğiniz lezzeti yakalarsınız. Tatlı fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirip, şerbetinizi önceden hazırlayıp soğutmanız iyi olur. Kolay gelsin ve afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Midye Regl Olur Mu?

Midye Regl Olur Mu?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Midye Protein Oranı

Midye Protein Oranı

Midye Balığı Yaşam Şekilleri

Midye Balığı Yaşam Şekilleri

İç Midye Tarifi ve Malzemeleri

İç Midye Tarifi ve Malzemeleri

Midye Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Midye Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Midye Çöreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Çöreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Caiz mi?

Midye Caiz mi?

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Helalmi Midye Yemek Dinen Uygunmu?

Midye Helalmi Midye Yemek Dinen Uygunmu?

Midye Dolma Kalori?

Midye Dolma Kalori?

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kokoreç Midye Kokoreç Hazırlanışı

Kokoreç Midye Kokoreç Hazırlanışı

Kum Midyesi Türleri ve Özellikleri

Kum Midyesi Türleri ve Özellikleri

Midye Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Midye Poğaça Tarifi ve Malzemeleri