Midye Tatlısı

Midye Tatlısı

Midye tatlısı, midye baklavası olarak da bilinen şerbetli bir tatlıdır. Şekli midyeye benzediğinden dolayı bu adı alsa da, görüntüsü baklava dilimi kadar meşhurdur. Hamuru ve yapılışı baklava tarifi gibi. Fakat midye tatlısını yapmak daha pratik ve kolay. 12-15 tane bezeden oluşan 1 yufkadan bir tepsi midye tatlı elde ediliyor. Midye tatlısı tarifleri arasında mayalı olan seçenekler de mevcut. Kolay bir yapım aşaması için hazırlanan hamurun yumuşak olmasına dikkat etmek, tatlının püf noktalarından biri. Yumuşak bir hamurla daha iyi açılan yufka kalın kalmayacak ve tatlı istenilen kıtırlığa ulaşacaktır. Dinlenmek için bekletilen bezeler daha sonra açılmak için tekrardan yuvarlanmamalıdır. Bu hamurun sıkışmasına sebep olur ve açılmayı zorlaştırır. Hamuru açma işlemi, tahta bir zemin üzerinde her zaman daha iyi sonuç vereceğini unutmamak lazımdır.

Midye tatlısı için gerekli malzemeler:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı limon suyu, tercihe göre aynı ölçüde sirke
  • 3 tutam tuz
  • 1 çay bardağı mısır nisaştası
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket kabatma tozu
  • Ceviz
  • Nişasta (açmak için)

Üzeri için:

  • Yarım paket margarin yahut tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvıyağ

Şerbeti için :

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir kaşık limon suyu

Midye tatlısının yapılışı:

Öncelikle tatlının şerbeti kaynatılır. Bunun için bir tencerenin içerisine su şeker ve limon suyu konup karıştırılır. 10 dk. kadar kaynatılır. Tatlının hamuru için hamur yoğrulacak bir kabın içerisine sıvıyağ, yoğurt, sirke yahut limon suyu, yumurta konur karıştırılır. Sıvı harcın üzerine nişasta, un ve kabartma tozu eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hazır olan hamurdan 12 adet beze yapılır. Tatlının daha ince ve kıtır olmasını tercih ediyorsanız hamur 15 adet bezeye ayrılabilir. Hamur bezeler temiz bir bezin altında 15 dk. dinlendirilir. Dinlenen bezelerin her biri bir servis tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açılır. Aralarına nişasta serpilerek üst üste konur. Aynı baklava yufkası gibi üst üste konmuş olan hamur oklava ile büyütülür. Yufka açılabildiği kadar inceltilir. Açılan yufka rulo yapılarak sarılır. 1 parmak kalınlığında parçalara ayrılır. Ayrılan her bir parça fazla bastırılmadan bir avuç büyüklüğünde tekrar açılır. Açılan küçük hamurların içerisine ceviz konur. Fazla bastırılmadan midye görünümü verecek şekilde katlanır. Fırın tepsisine dizilir. Bir tavanın içerisinde tereyağı eritilip, üzerine sıvıyağ eklenir ve kızdırılır. Ocaktan alınan yağ, tatlının üzerine bir kaşık yardımıyla dökülür. 200 derecelik fırında, midye tatlıların üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Pişen tatlı fırından alınıp ılımaya bırakılır. Daha sonra üzerine hazır olan şerbet dökülür. Eğer tatlıyı hazırlama işlemi uzayacaksa şerbet, tatlı fırındayken kaynatılır. Şerbeti dökülen tatlı 4-5 saat dinlenip, şerbetini iyice çektikten sonra servis edilebilir.

Son Güncelleme : 08.12.2018 23:44:02
Midye Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Midye Tatlısı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Midye Tatlısı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Midye Regl Olur Mu
Midye Regl Olur Mu
Midye Regl Olur Mu; Bu konu oldukça merak edilen bir konu haline gelmiştir. Genel olarak insanların kafasında midye regl oluyor ve bu yüzden yemek günah gibi bir inanca sahiptir. Midye incelendiğinde regl olması gibi bir durumun söz konusu bile olmad...
Emzirirken Midye Yenir Mi
Emzirirken Midye Yenir Mi
Emzirirken Midye Yenir Mi, emzirme dönemi bir annenin yaşadığı en önemli ve en dikkat edilmesi gereken dönemlerden biridir. Emzirme döneminde annenin dikkat etmesi gereken şey hem bebeğini beslemek hem de bebekte alerji oluşturmaması için tükettiği g...
Dondurulmuş Midye Tava
Dondurulmuş Midye Tava
Dondurulmuş Midye Tava, özellikle denizin sunmuş olduğu bu muhteşem lezzeti denememiş çok kişi vardır. Midye tava yer misin diye sorulduğunda ben pek beğenmiyorum diye cevap verir. Ancak tarifine uygun olarak doğru malzemeler kullanılarak yapılan mid...
Midye Hayvanı
Midye Hayvanı
Midye Hayvanı, Midye genellikle denizlerde yaşayan, solungaç solunumu yapan, 4-60 cm boylarında, 12-14 yıl yaşayabilen bir deniz canlısıdır. Midyelerin en ayırt edici özelliği iki adet olan kabuklarıdır. Çenet adı verilen bu kabuklar midyeye korunma ...
Gebelikte Midye Yemek
Gebelikte Midye Yemek
Gebelikte midye yemek, Eğer gebelik sürecindeki anne adayının midye yemesi tehlikeli ise neden tehlikelidir? Midye ciddi besin zehirlenmelerine sebep olabilen bir besindir. Midye bakterilere ev sahipliği yapan deniz ürünlerinden bir tanesidir. Midye ...
Midye Fiyatı
Midye Fiyatı
Midye Fiyatı, Midye bir deniz ürünüdür. En çok akdeniz ve ege bölgesinde bulunur. Görsel olarak göze hitap etmese de insanların damak tadına hitap eden ve çokça tercih edilen bir deniz ürünüdür. Midye işi ile uğraşan bir esnafın aylık geliri diğer e...
Midye Dolma Zehirlenmesi
Midye Dolma Zehirlenmesi
Midye dolma zehirlenmesi: Ülkemizde oldukça fazla tüketilen midye dolması oldukça ölümcül olabilecek zehirlenmelere sebep olabilir. Bu durum midyenin içine bulaşabilen bakteriler ve dinoflagellalar midyenin içinde farklı kimyasallar ürettiğinden, in...
Midye Türleri
Midye Türleri
Midye Türleri, Deniz de yaşayan bir canlı türü olan midyenin bulunduğu su çeşidine ve yere göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Yaşayan on bir bin çeşidi bulunan midyelerin denizlerde, tatlı sularda ve dere kenarlarında yaşayan birçok çeşidi vardır. ...
Midye Nasıl Temizlenir
Midye Nasıl Temizlenir
Midye Nasıl Temizlenir, Kabuklu olan midye balıkçılardan ya da balık halinden alınır. Kabuklu midyeler genellikle satılmadan önce temizlenmemiş olur. Midyenin güzel ve lezzetli olması için pişirmeden önce denizin pisliğinden, yosundan, kumlardan arı...
Midye Böceği
Midye Böceği
Midye Böceği, Denizde ve bazı türleri tatlı suda yaşayan, iki parçalı kabuğu bulunan bir yumuşakçadır. Omurgasızlar sınıfındandır. Midye ve istiridye olarak adlandırılır. Sindirimi yapmazlar. Uzmanlar tarafından omurgasız denildiğine göre midye bö...
Tatlı Su Midyesi
Tatlı Su Midyesi
Tatlı su midyesi, derelerde, göllerde yaşam sürer. Genellikle sığ alanlarda, kumluk bölgelerde bulunurlar. Gözle görünmeyen canlılar ve bakteriler sayesinde beslenen canlılardır. Çoğunlukla talı su midyesi akvaryumda beslenmek için toplanır. Anca akv...
Midye Temizleme
Midye Temizleme
Midye Temizleme, Deniz kabuklusu olarak bilinen midye ve sevilerek tüketilen bu deniz ürününün bir çok çeşidi bulunmaktadır. Yalnız yenebilen midye türleri içerisinde istiridye, kıllı midye, tarak midyesi ve kara midyedir. Midyeler denizlerin kayalık...

 

Midye Regl Olur Mu
Emzirirken Midye Yenir Mi
Dondurulmuş Midye Tava
Midye Hayvanı
Gebelikte Midye Yemek
Midye Fiyatı
Midye Dolma Zehirlenmesi
Midye Türleri
Midye Nasıl Temizlenir
Midye Böceği
Tatlı Su Midyesi
Midye Temizleme
Kum Midyesi
Midye Sote
Midye Pişirme
Midye Çeşitleri
İç Midye
Midye Dolma Zararları
Midye İçi
Midye Sosu
Midye Kabuğu
1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori
Çiğ Midye
Midye
Midye Besin Değeri
Midye Protein
Cahide Jibek Midye Tatlısı
Midye Tatlısı
El Açması Midye Börek
Midye Şiş
Popüler İçerik
Kum Midyesi
Kum Midyesi
Kum Midyesi: Özellikle Karadeniz, Marmara denizi ve Ege denizindeki kumlu zeminlerde 20-25 metre 1-14 kulaç derinliklerde sürüler halinde yaşarlar ve...
Midye Sote
Midye Sote
Midye sote, Midyenin içerdiği kabaca protein yağ su ve mineral maddeler bulunuyor. Avrupa ülkesinde daha yoğun tüketiliyor. Bizim ülkemizde çok yaygın...
Midye Pişirme
Midye Pişirme
Midye Pişirme, birbirine eklenmiş iki parçaya sahip kabukları olan yumuşakçalar grubundan bir deniz ürünlerinden midyenin pişirilmesi tek başına yeter...
Midye Çeşitleri
Midye Çeşitleri
Midye Çeşitleri, Denizlerde yaşayan özellikle kayalık bölgelerde yetişen deniz kabukluları çeşitlerinden olan midyenin bulunduğu yere göre farklı çeşi...
İç Midye
İç Midye
İç Midye, Lezzetli fralar için denizden gelen muhteşem tat iç midyenin tavada nasıl yapılacağının basit ve pratik yolunu sizlere tarif edeceğiz. İlk a...
Midye Dolma Zararları
Midye Dolma Zararları
Midye Dolma Zararları, Türkiye'de oldukça sık tüketilen deniz ürünlerinden biri olan midye, birbirine ekli iki parçalı kabuklu yumuşakçalar sınıfından...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Midye Regl Olur Mu
Emzirirken Midye Yenir Mi
Dondurulmuş Midye Tava
Midye Hayvanı
Gebelikte Midye Yemek
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019