Cahide Jibek Midye Tatlısı

Cahide Jibek Midye Tatlısı

Cahide Jibek midye tatlısı, tarifini özellikle bayramlarda, özel günlerinizde yapabilirsiniz. Hem görselliğiyle, hem de lezzetiyle baklavayı bile aratmayacak bir tatlıdır. Bu tatlıyı genellikle mayalı hamurdan yaparlar. Ancak Cahide Jibek bunu kabartma tozuyla yapıyor. Çünkü mayalı hamurdan hazırlanan tatlılar şerbetin dökülmesinden sonra gevrekliğini korusa da, kısa sürede yumuşamaya başlar. Hatta tatlının hamuruna biraz nişasta koyarak gevrekliğini arttırabilirsiniz. Bu tatlıya içine konulan cevizde ayrı bir lezzet veriyor. Şerbetli tatlılarda ceviz en fazla yakışan malzemedir. Şimdi Cahide Jibek midye tatlısı tarifini birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Cahide Jibek midye tatlısı için gereken malzemeler
  • 1 çay bardağı kadar yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 3 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı silme tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
Arasına ve üzerine konulan malzemeler
  • Buğday nişastası
  • 150 gram tereyağı
  • Ceviz içi
Şerbet malzemeleri
  • 2,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1/4 limonun suyu
  • Bir fiske tuz
Cahide Jibek midye tatlısı yapılışı

Önce karıştırma kabının içinde yoğurt, sıvı yağ, süt ve sirkeyi karıştırın. Buna unu, kabartma tozunu ve nişastayı ilave ederek, hamuru kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar yoğurun. Eğer yumuşak ya da katı bir hamur olursa, açmakta zorlanırsınız. Bu yüzden kıvama dikkat etmeniz gerekir. Hamuru yoğurduktan sonra 12 parçaya ayırın. Bunları yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirin. Hamuru daha az parçaya bölerseniz istediğiniz gibi gevrek olmayabilir. 12 parça istediğiniz kıvamda olacaktır.

Hamur dinlendikten sonra üzerlerine azar zar nişasta serperek, bunların her birini tabak boyunda açın. Bunların arasına nişasta serpin ve hepsini üst üste koyun. Ancak en üsttekine nişasta serpmeyin. Şimdi merdaneyle bunları açabildiğiniz kadar açın. En uç tarafından sıkı bir şekilde dolayarak rulo yapın. Rulodan birer parmak kalınlığında dilimler kesin. Bu dilimleri merdane yardımıyla avuç içiniz kadar açın. Fazla kalın olmaması gerekiyor. Her birinin ortasına ceviz yerleştirerek bastırmadan hamuru kapatın. Merak etmeyin pişerken bunlar açılmıyor, üstelik yumurta sürmenize de gerek yok.

Her parçaya aynı işlemi uyguladıktan sonra, bunları fırın tepsisine dizin. Üzerlerine erittiğiniz tereyağını kaşık yardımıyla gezdirin. Bu arada fırını 200 derecede ısıtın. Tepsiyi fırına atarak, üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Bu esnada sizde midye tatlısının şerbetini pişirin. Şerbetin kıvamı cıvık ya da fazla koyu olmasın. Tatlınız soğuduktan sonra, sıcağa yakın ılık şerbeti üzerine dökün. Yaklaşık 4-5 saat içinde Cahide Jibek midye tatlısı ikram edilmeye hazır hale gelecek.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 23.11.2018 04:10:29
Cahide Jibek Midye Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Cahide Jibek Midye Tatlısı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Cahide Jibek Midye Tatlısı"
Cahide hanim bir yumurta yazmissiniz ama nereye nasil katilcagini yazmamissiniz
Gulcin . 22.06.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Midye Regl Olur Mu
Midye Regl Olur Mu
Midye Regl Olur Mu; Bu konu oldukça merak edilen bir konu haline gelmiştir. Genel olarak insanların kafasında midye regl oluyor ve bu yüzden yemek günah gibi bir inanca sahiptir. Midye incelendiğinde regl olması gibi bir durumun söz konusu bile olmad...
Emzirirken Midye Yenir Mi
Emzirirken Midye Yenir Mi
Emzirirken Midye Yenir Mi, emzirme dönemi bir annenin yaşadığı en önemli ve en dikkat edilmesi gereken dönemlerden biridir. Emzirme döneminde annenin dikkat etmesi gereken şey hem bebeğini beslemek hem de bebekte alerji oluşturmaması için tükettiği g...
Dondurulmuş Midye Tava
Dondurulmuş Midye Tava
Dondurulmuş Midye Tava, özellikle denizin sunmuş olduğu bu muhteşem lezzeti denememiş çok kişi vardır. Midye tava yer misin diye sorulduğunda ben pek beğenmiyorum diye cevap verir. Ancak tarifine uygun olarak doğru malzemeler kullanılarak yapılan mid...
Midye Hayvanı
Midye Hayvanı
Midye Hayvanı, Midye genellikle denizlerde yaşayan, solungaç solunumu yapan, 4-60 cm boylarında, 12-14 yıl yaşayabilen bir deniz canlısıdır. Midyelerin en ayırt edici özelliği iki adet olan kabuklarıdır. Çenet adı verilen bu kabuklar midyeye korunma ...
Gebelikte Midye Yemek
Gebelikte Midye Yemek
Gebelikte midye yemek, Eğer gebelik sürecindeki anne adayının midye yemesi tehlikeli ise neden tehlikelidir? Midye ciddi besin zehirlenmelerine sebep olabilen bir besindir. Midye bakterilere ev sahipliği yapan deniz ürünlerinden bir tanesidir. Midye ...
Midye Fiyatı
Midye Fiyatı
Midye Fiyatı, Midye bir deniz ürünüdür. En çok akdeniz ve ege bölgesinde bulunur. Görsel olarak göze hitap etmese de insanların damak tadına hitap eden ve çokça tercih edilen bir deniz ürünüdür. Midye işi ile uğraşan bir esnafın aylık geliri diğer e...
Midye Dolma Zehirlenmesi
Midye Dolma Zehirlenmesi
Midye dolma zehirlenmesi: Ülkemizde oldukça fazla tüketilen midye dolması oldukça ölümcül olabilecek zehirlenmelere sebep olabilir. Bu durum midyenin içine bulaşabilen bakteriler ve dinoflagellalar midyenin içinde farklı kimyasallar ürettiğinden, in...
Midye Türleri
Midye Türleri
Midye Türleri, Deniz de yaşayan bir canlı türü olan midyenin bulunduğu su çeşidine ve yere göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Yaşayan on bir bin çeşidi bulunan midyelerin denizlerde, tatlı sularda ve dere kenarlarında yaşayan birçok çeşidi vardır. ...
Midye Nasıl Temizlenir
Midye Nasıl Temizlenir
Midye Nasıl Temizlenir, Kabuklu olan midye balıkçılardan ya da balık halinden alınır. Kabuklu midyeler genellikle satılmadan önce temizlenmemiş olur. Midyenin güzel ve lezzetli olması için pişirmeden önce denizin pisliğinden, yosundan, kumlardan arı...
Midye Böceği
Midye Böceği
Midye Böceği, Denizde ve bazı türleri tatlı suda yaşayan, iki parçalı kabuğu bulunan bir yumuşakçadır. Omurgasızlar sınıfındandır. Midye ve istiridye olarak adlandırılır. Sindirimi yapmazlar. Uzmanlar tarafından omurgasız denildiğine göre midye bö...
Tatlı Su Midyesi
Tatlı Su Midyesi
Tatlı su midyesi, derelerde, göllerde yaşam sürer. Genellikle sığ alanlarda, kumluk bölgelerde bulunurlar. Gözle görünmeyen canlılar ve bakteriler sayesinde beslenen canlılardır. Çoğunlukla talı su midyesi akvaryumda beslenmek için toplanır. Anca akv...
Midye Temizleme
Midye Temizleme
Midye Temizleme, Deniz kabuklusu olarak bilinen midye ve sevilerek tüketilen bu deniz ürününün bir çok çeşidi bulunmaktadır. Yalnız yenebilen midye türleri içerisinde istiridye, kıllı midye, tarak midyesi ve kara midyedir. Midyeler denizlerin kayalık...

 

Midye Regl Olur Mu
Emzirirken Midye Yenir Mi
Dondurulmuş Midye Tava
Midye Hayvanı
Gebelikte Midye Yemek
Midye Fiyatı
Midye Dolma Zehirlenmesi
Midye Türleri
Midye Nasıl Temizlenir
Midye Böceği
Tatlı Su Midyesi
Midye Temizleme
Kum Midyesi
Midye Sote
Midye Pişirme
Midye Çeşitleri
İç Midye
Midye Dolma Zararları
Midye İçi
Midye Sosu
Midye Kabuğu
1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori
Çiğ Midye
Midye
Midye Besin Değeri
Midye Protein
Cahide Jibek Midye Tatlısı
Midye Tatlısı
El Açması Midye Börek
Midye Şiş
Popüler İçerik
Kum Midyesi
Kum Midyesi
Kum Midyesi: Özellikle Karadeniz, Marmara denizi ve Ege denizindeki kumlu zeminlerde 20-25 metre 1-14 kulaç derinliklerde sürüler halinde yaşarlar ve...
Midye Sote
Midye Sote
Midye sote, Midyenin içerdiği kabaca protein yağ su ve mineral maddeler bulunuyor. Avrupa ülkesinde daha yoğun tüketiliyor. Bizim ülkemizde çok yaygın...
Midye Pişirme
Midye Pişirme
Midye Pişirme, birbirine eklenmiş iki parçaya sahip kabukları olan yumuşakçalar grubundan bir deniz ürünlerinden midyenin pişirilmesi tek başına yeter...
Midye Çeşitleri
Midye Çeşitleri
Midye Çeşitleri, Denizlerde yaşayan özellikle kayalık bölgelerde yetişen deniz kabukluları çeşitlerinden olan midyenin bulunduğu yere göre farklı çeşi...
İç Midye
İç Midye
İç Midye, Lezzetli fralar için denizden gelen muhteşem tat iç midyenin tavada nasıl yapılacağının basit ve pratik yolunu sizlere tarif edeceğiz. İlk a...
Midye Dolma Zararları
Midye Dolma Zararları
Midye Dolma Zararları, Türkiye'de oldukça sık tüketilen deniz ürünlerinden biri olan midye, birbirine ekli iki parçalı kabuklu yumuşakçalar sınıfından...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Midye Regl Olur Mu
Emzirirken Midye Yenir Mi
Dondurulmuş Midye Tava
Midye Hayvanı
Gebelikte Midye Yemek
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019