Midye Poğaça Midye poğaça, Sabah kahvaltıları ve misafirlerimiz için çok hoş ve şık poğaça çeşididir. Poğaça Hemen hemen herkesin evinde hazırda bulunması gereken bir atıştırmalıktır. Poğaça aynı şekilde bir öğün yiyeceğimizdir. Örneğin sabah erkenden işe gideceksiniz ve vaktiniz yok daha önceden hazırladığını ve derin dondurucuya koyduğunuz poğaçayı çıkartıp mikrodalgada ısıtıp bir bardak portakal suyu veya çay ile enfes bir kahvaltı yapmış olursunuz, midye poğaça da iyi bir alternatiftir üstelik oldukça şık bir görüntüsü vardır. Bildiğimiz poğaçaların aksine tel tel dağılan ve oklava ile açılan bir poğaça dır. Oldukça zahmetli ve zaman isteyen bu poğaçayı bir kaç gün önceden hazırlayıp pişirip dondurabilirsiniz daha sonra ani bir misafir geldiğinde veya acıkıp yemek yapmaya vakit bulamadığınız bir anda ısıtıp ilk gün yaptığınız gibi yiyebilirsiniz. Sizlerde bu enfes midye poğaçası yapmak isterseniz doğru mutfağa malzemeleri temin etmeye geriye tarife uymak kalıyor.
Midye poğaça için gerekli malzemeler:
- 2 adet yumurta,
- 1 su bardağı süt,
- 1 su bardağı sıvı yağ,
- 40 gram yaş maya,
- 1 bir çay bardağı su,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 yemek kaşığı toz şeker,
- Alabildiği kadar un,
- Hamurun aralarını yağlamak için 150 gram tere yağ ve 1 çay bardağı sıvı yağ,
İç harcı için gerekli malzemeler: - 200 gram beyaz peynir,
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri,
- 1 demet maydanoz,
Üzerine sürmek için - 2 kaşık yoğurt,
- 1 kaşık pekmez,
- 1 yumurta sarısı,
Hazırlanışı: Hamuru yoğurmak için öncelikle 40 gram mayayı derin bir kaseye koyup üzerine bir kaşık şekeri koyuyoruz ve bir bardak sütü ısıtıp üzerine döküyoruz. Maya eriyip kabarınca sıvı yağ, bir yumurtanın tamamı diğerininde akını, suyu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 12 eşit parçaya ayırıp tek tek servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Açtığımız her bir parçanın arasına erittiğimiz tere yağ ve sıvı yağ karışımından sürüyoruz. Bütün parçalar bitinceye kadar bu işleme devam ediyoruz. Üst üste açtığımız hamurları elimizle yaslayıp oklava ile az miktarda büyütüp rulo şeklinde sarıyoruz. Daha sonra 1 santim kalınlığında keserek eşit parçalar elde diyoruz. Her bir parçayı avuç içimize alıp içerisine beyaz peynir kaşar peyniri ve maydanozdan oluşan iç harcımız dan birer kaçık koyup kapatıyoruz. ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. poğaçaların hepsini hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra ayırdığımız yumurta sarısına bir kaşık yoğurt ve bir kaşık pekmezi karıştırıp tel fırça yardımı ile poğaçalara sürüyoruz. Hazırladığımız midye poğaçaları önceden ısıttığımız 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Hazırladığımız midye poğaçayı sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim kaşar donmadan daha sonra yiyecek iseniz mikro dalgada ısıtabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
Son Güncelleme : 25.11.2018 19:37:04 Midye Poğaça ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Midye Poğaça" Midye poğacalardan bendde yaptım. Sıcakken hem kokusu hem de lezzeti çok mükemmeldi. Ancak bir süre sonra soğudu ve ciddi anlamda sertleşti. Sertleşmesi bayat gibi bir görüntü verdi. Bu sertleşmenin nedeni ne olabilir? Nerede hata yapıyoorum? Kübra . 02.10.2018 01:49:40 CEVAP YAZ |  | Midye Regl Olur Mu | Midye Regl Olur Mu; Bu konu oldukça merak edilen bir konu haline gelmiştir. Genel olarak insanların kafasında midye regl oluyor ve bu yüzden yemek günah gibi bir inanca sahiptir. Midye incelendiğinde regl olması gibi bir durumun söz konusu bile olmad... |  | Emzirirken Midye Yenir Mi | Emzirirken Midye Yenir Mi, emzirme dönemi bir annenin yaşadığı en önemli ve en dikkat edilmesi gereken dönemlerden biridir. Emzirme döneminde annenin dikkat etmesi gereken şey hem bebeğini beslemek hem de bebekte alerji oluşturmaması için tükettiği g... |  | Dondurulmuş Midye Tava | Dondurulmuş Midye Tava, özellikle denizin sunmuş olduğu bu muhteşem lezzeti denememiş çok kişi vardır. Midye tava yer misin diye sorulduğunda ben pek beğenmiyorum diye cevap verir. Ancak tarifine uygun olarak doğru malzemeler kullanılarak yapılan mid... |  | Midye Hayvanı | Midye Hayvanı, Midye genellikle denizlerde yaşayan, solungaç solunumu yapan, 4-60 cm boylarında, 12-14 yıl yaşayabilen bir deniz canlısıdır. Midyelerin en ayırt edici özelliği iki adet olan kabuklarıdır. Çenet adı verilen bu kabuklar midyeye korunma ... |  | Gebelikte Midye Yemek | Gebelikte midye yemek, Eğer gebelik sürecindeki anne adayının midye yemesi tehlikeli ise neden tehlikelidir? Midye ciddi besin zehirlenmelerine sebep olabilen bir besindir. Midye bakterilere ev sahipliği yapan deniz ürünlerinden bir tanesidir. Midye ... |  | Midye Fiyatı | Midye Fiyatı, Midye bir deniz ürünüdür. En çok akdeniz ve ege bölgesinde bulunur. Görsel olarak göze hitap etmese de insanların damak tadına hitap eden ve çokça tercih edilen bir deniz ürünüdür. Midye işi ile uğraşan bir esnafın aylık geliri diğer e... |  | Midye Dolma Zehirlenmesi | Midye dolma zehirlenmesi: Ülkemizde oldukça fazla tüketilen midye dolması oldukça ölümcül olabilecek zehirlenmelere sebep olabilir. Bu durum midyenin içine bulaşabilen bakteriler ve dinoflagellalar midyenin içinde farklı kimyasallar ürettiğinden, in... |  | Midye Türleri | Midye Türleri, Deniz de yaşayan bir canlı türü olan midyenin bulunduğu su çeşidine ve yere göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Yaşayan on bir bin çeşidi bulunan midyelerin denizlerde, tatlı sularda ve dere kenarlarında yaşayan birçok çeşidi vardır. ... |  | Midye Nasıl Temizlenir | Midye Nasıl Temizlenir, Kabuklu olan midye balıkçılardan ya da balık halinden alınır. Kabuklu midyeler genellikle satılmadan önce temizlenmemiş olur. Midyenin güzel ve lezzetli olması için pişirmeden önce denizin pisliğinden, yosundan, kumlardan arı... |  | Midye Böceği | Midye Böceği, Denizde ve bazı türleri tatlı suda yaşayan, iki parçalı kabuğu bulunan bir yumuşakçadır. Omurgasızlar sınıfındandır. Midye ve istiridye olarak adlandırılır. Sindirimi yapmazlar. Uzmanlar tarafından omurgasız denildiğine göre midye bö... |  | Tatlı Su Midyesi | Tatlı su midyesi, derelerde, göllerde yaşam sürer. Genellikle sığ alanlarda, kumluk bölgelerde bulunurlar. Gözle görünmeyen canlılar ve bakteriler sayesinde beslenen canlılardır. Çoğunlukla talı su midyesi akvaryumda beslenmek için toplanır. Anca akv... |  | Midye Temizleme | Midye Temizleme, Deniz kabuklusu olarak bilinen midye ve sevilerek tüketilen bu deniz ürününün bir çok çeşidi bulunmaktadır. Yalnız yenebilen midye türleri içerisinde istiridye, kıllı midye, tarak midyesi ve kara midyedir. Midyeler denizlerin kayalık... | | | Midye Regl Olur Mu | | Emzirirken Midye Yenir Mi | | Dondurulmuş Midye Tava | | Midye Hayvanı | | Gebelikte Midye Yemek | | Midye Fiyatı | | Midye Dolma Zehirlenmesi | | Midye Türleri | | Midye Nasıl Temizlenir | | Midye Böceği | | Tatlı Su Midyesi | | Midye Temizleme | | Kum Midyesi | | Midye Sote | | Midye Pişirme | | Midye Çeşitleri | | İç Midye | | Midye Dolma Zararları | | Midye İçi | | Midye Sosu | | Midye Kabuğu | | 1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori | | Çiğ Midye | | Midye | | Midye Besin Değeri | | Midye Protein | | Cahide Jibek Midye Tatlısı | | Midye Tatlısı | | El Açması Midye Börek | | Midye Şiş | Popüler İçerik | Kum Midyesi Kum Midyesi: Özellikle Karadeniz, Marmara denizi ve Ege denizindeki kumlu zeminlerde 20-25 metre 1-14 kulaç derinliklerde sürüler halinde yaşarlar ve... | Midye Sote Midye sote, Midyenin içerdiği kabaca protein yağ su ve mineral maddeler bulunuyor. Avrupa ülkesinde daha yoğun tüketiliyor. Bizim ülkemizde çok yaygın... | Midye Pişirme Midye Pişirme, birbirine eklenmiş iki parçaya sahip kabukları olan yumuşakçalar grubundan bir deniz ürünlerinden midyenin pişirilmesi tek başına yeter... | Midye Çeşitleri Midye Çeşitleri, Denizlerde yaşayan özellikle kayalık bölgelerde yetişen deniz kabukluları çeşitlerinden olan midyenin bulunduğu yere göre farklı çeşi... | İç Midye İç Midye, Lezzetli fralar için denizden gelen muhteşem tat iç midyenin tavada nasıl yapılacağının basit ve pratik yolunu sizlere tarif edeceğiz. İlk a... | Midye Dolma Zararları Midye Dolma Zararları, Türkiye'de oldukça sık tüketilen deniz ürünlerinden biri olan midye, birbirine ekli iki parçalı kabuklu yumuşakçalar sınıfından... | |