Midye Poğaça Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Midye Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Midye Poğaça

Midye poğaça, sabah kahvaltıları ve misafirler için oldukça hoş ve şık bir poğaça çeşididir. Poğaça, hemen hemen herkesin evinde hazırda bulunması gereken bir atıştırmalıktır. Ayrıca, poğaça bir öğün yiyeceği olarak da kullanılabilir. Örneğin, sabah erkenden işe gideceksiniz ve vaktiniz yok; daha önceden hazırlayıp derin dondurucuya koyduğunuz poğaçayı çıkarıp mikrodalgada ısıtarak bir bardak portakal suyu veya çay ile enfes bir kahvaltı yapabilirsiniz. Midye poğaça da bu noktada iyi bir alternatiftir ve oldukça şık bir görüntüsü vardır. Bildiğimiz poğaçalardan farklı olarak tel tel dağılan ve oklava ile açılan bir poğaçadır. Oldukça zahmetli ve zaman isteyen bu poğaçayı birkaç gün önceden hazırlayıp pişirip dondurabilirsiniz. Daha sonra ani bir misafir geldiğinde veya yemek yapmaya vakit bulamadığınız bir anda ısıtıp ilk gün yaptığınız gibi yiyebilirsiniz. Sizler de bu enfes midye poğaçayı yapmak isterseniz, doğru mutfağa malzemeleri temin etmeye; geriye tarife uymak kalıyor.

Midye Poğaça İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 40 gram yaş maya
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Alabildiği kadar un
  • Hamurun aralarını yağlamak için 150 gram tereyağı ve 1 çay bardağı sıvı yağ

İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler

  • 200 gram beyaz peynir
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 demet maydanoz

Üzerine Sürmek İçin

  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık pekmez
  • 1 yumurta sarısı

Midye Poğaça Nasıl Yapılır?

Hamuru yoğurmak için öncelikle 40 gram mayayı derin bir kaseye koyup üzerine bir kaşık şeker ilave ediyoruz ve bir bardak sütü ısıtıp üzerine döküyoruz. Maya eriyip kabarınca sıvı yağ, bir yumurtanın tamamı ve diğerinin akını, suyu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 12 eşit parçaya ayırıp tek tek servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Açtığımız her bir parçanın arasına erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürüyoruz. Bütün parçalar bitinceye kadar bu işleme devam ediyoruz. Üst üste açtığımız hamurları elimizle bastırıp oklava ile az miktarda büyütüp rulo şeklinde sarıyoruz. Daha sonra 1 santim kalınlığında keserek eşit parçalar elde ediyoruz. Her bir parçayı avuç içine alıp içerisine beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanozdan oluşan iç harcımızdan birer kaşık koyup kapatıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Poğaçaların hepsini hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra ayırdığımız yumurta sarısına bir kaşık yoğurt ve bir kaşık pekmezi karıştırıp tel fırça yardımı ile poğaçalara sürüyoruz. Hazırladığımız midye poğaçaları önceden ısıttığımız 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Hazırladığımız midye poğaçayı sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim; kaşar donmadan. Daha sonra yiyecekseniz mikrodalgada ısıtabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Emzirirken Midye Yenir  mi?

Emzirirken Midye Yenir mi?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Midye Protein Oranı

Midye Protein Oranı

1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori?

1 Adet Midye Dolma Kaç Kalori?

Midye Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Midye Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Midye Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Midye Fiyatı Kaçtır?

Midye Fiyatı Kaçtır?

Güncel

Midye Dolma Kalori?

Midye Dolma Kalori?