Hazır yufkadan midye börek: vakti olmayan ve çalışan bayanlar için çok ideal bir börek çeşididir. Birazda tem bel işidir. Elde hamur açmayı bilmeyen ve üşenen bayanlar için biçilmiş kaftandır. Pratik oluşu bir yana çok lezzetli ve şık görünümlü bir börektir. Öğlen okuldan aç gelen çocuklarımız için ve hafta sonu kahvaltıları için iyi bir atıştırmalıktır.
Beş çaylarının ve kabul günlerinin de şık bir ikram çeşidi olabilir hazır yufkadan midye böreği. Yufka biz hanımların tam bir kurtarıcısıdır. Hazır yufka kullanarak birçok çeşit börek hazırlayabiliriz. Hem mutfakta saatler harcamıyoruz hem de etraf unla batmıyor. Birkaç çeşit sos ve iç malzemeleri ile Birbirinden lezzetli yufka börekleri yapabiliriz. Hazır yufka ile yaptığımız böreklerin içinde hem lezzet olarak hem de görünüm olarak çok şık bir çeşidi olan midye böreği çocuklar tarafından da çok sevilmektedir. Dilerseniz hazırladığınız hazır yufkadan midye böreğini pişirmeden dondurucuya koyup ani misafirlere ve ihtiyaç duyduğunuz anda hemen fırına verip pişirebilirsiniz. Şimdi bu muhteşem görünüme ve lezzete sahip böreği denemek isterseniz sizlerle paylaştığım tarife uymanız yeterli olacaktır.
Hazır Yufkadan Midye Böreği İçin Gerekli Malzemeleri
1 kilo yufka,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
2 adet yumurta,
İç Harcı İçin Gerekli Malzemeleri
250 gram beyaz peynir,
100 gram kaşar peyniri,
Bir demet maydanoz,
Peynir sevmeyenler kıyma, ıspanak veya patates de kullanabilir,
Üzerine sürmek için yufkanın aralarına sürmek için hazırladığımız sostan artanını bir kaşık pekmez ile karıştırıp böreklerin üzerine sürebilirsiniz.
Hazır Yufkadan Midye Börek Nasıl Yapılır?
Öncelikle derin bir kâseye yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve sütü koyup karıştırıyoruz. Ardından bir adet yufkayı düz bir zemine seriyoruz üzerine Hazırladığınız sosu sürüyoruz sos sürdüğünüz yufkaya dörde bölüyoruz köşeli kısımlarından tutup büzüyoruz ardından iki ucu birleştiriyoruz. Ayrı bir yerde beyaz peynir kaşar peynir ve maydanoz karışımından olan iç harcımızı hazırlayıp üzdüğümüz yufkanın uç kısmına koyuyoruz yufkanın büzülen kısmına üstüne Kapatıyoruz. Dilerseniz kıyma, patates veya ıspanaklı bir iç hazırlayıp aynı böreği yapabilirsiniz. Hazırladığımız börekleri yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine tek diziyoruz. Bütün yufka ve malzemeler bitinceye kadar bu işleme devam ediyoruz tepsiye diziniz böreklerin üzerine yufkaya sürdüğümüz sostan arta kalanına bir kaşık pekmez koyarak karıştırıyoruz ve midye böreklerin üzerine sürüyoruz. Börekleri önceden ısıttığımız 180 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz hazır yufkadan yapmış olduğumuz midye börekleri fırından çıkarttıktan sonra 15 dakika dinlendirip servis yapabiliriz. Oldukça hoş ve lezzetli olan hazır yufkadan midye böreğini deneyeceğinizi ve beğeneceğinizi umarak şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
21.01.2024 14:11:08
Hazır Yufkadan Midye Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhaba ben çğrenciyim ve evde kalıyorum hayatımj sürdürmem için yemek yapmak zorundayım ama çok vaktim olmaadığı için hazor şeyleerle pratik yemekler öğrenmek istiyorum bunkardan bir tanesi de hazır yufka ile yapılan midye börek bildiğiniz üzere bu börek küçük olur ama aldıpım yufka büyük kesimini nasıl yaparım nerede mini yufka bulurum Ecmel . 04.11.2018 15:26:39
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024