Hazır Yufkadan Midye Börek

Hazır yufkadan midye börek: vakti olmayan ve çalışan bayanlar için çok ideal bir börek çeşididir. Birazda tem bel işidir. Elde hamur açmayı bilmeyen ve üşenen bayanlar için biçilmiş kaftandır. Pratik oluşu bir yana çok lezzetli ve şık görünümlü bir börektir. Öğlen okuldan aç gelen çocuklarımız için ve hafta sonu kahvaltıları için iyi bir atıştırmalıktır.
Beş çaylarının ve kabul günlerinin de şık bir ikram çeşidi olabilir hazır yufkadan midye böreği. Yufka biz hanımların tam bir kurtarıcısıdır. Hazır yufka kullanarak birçok çeşit börek hazırlayabiliriz. Hem mutfakta saatler harcamıyoruz hem de etraf unla batmıyor. Birkaç çeşit sos ve iç malzemeleri ile Birbirinden lezzetli yufka börekleri yapabiliriz. Hazır yufka ile yaptığımız böreklerin içinde hem lezzet olarak hem de görünüm olarak çok şık bir çeşidi olan midye böreği çocuklar tarafından da çok sevilmektedir. Dilerseniz hazırladığınız hazır yufkadan midye böreğini pişirmeden dondurucuya koyup ani misafirlere ve ihtiyaç duyduğunuz anda hemen fırına verip pişirebilirsiniz. Şimdi bu muhteşem görünüme ve lezzete sahip böreği denemek isterseniz sizlerle paylaştığım tarife uymanız yeterli olacaktır.

Hazır Yufkadan Midye Böreği İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kilo yufka,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 adet yumurta,

İç Harcı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 250 gram beyaz peynir,
  • 100 gram kaşar peyniri,
  • Bir demet maydanoz,
  • Peynir sevmeyenler kıyma, ıspanak veya patates de kullanabilir,
  • Üzerine sürmek için yufkanın aralarına sürmek için hazırladığımız sostan artanını bir kaşık pekmez ile karıştırıp böreklerin üzerine sürebilirsiniz.

Hazır Yufkadan Midye Börek Nasıl Yapılır?


Öncelikle derin bir kâseye yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve sütü koyup karıştırıyoruz. Ardından bir adet yufkayı düz bir zemine seriyoruz üzerine Hazırladığınız sosu sürüyoruz sos sürdüğünüz yufkaya dörde bölüyoruz köşeli kısımlarından tutup büzüyoruz ardından iki ucu birleştiriyoruz. Ayrı bir yerde beyaz peynir kaşar peynir ve maydanoz karışımından olan iç harcımızı hazırlayıp üzdüğümüz yufkanın uç kısmına koyuyoruz yufkanın büzülen kısmına üstüne Kapatıyoruz. Dilerseniz kıyma, patates veya ıspanaklı bir iç hazırlayıp aynı böreği yapabilirsiniz. Hazırladığımız börekleri yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine tek diziyoruz. Bütün yufka ve malzemeler bitinceye kadar bu işleme devam ediyoruz tepsiye diziniz böreklerin üzerine yufkaya sürdüğümüz sostan arta kalanına bir kaşık pekmez koyarak karıştırıyoruz ve midye böreklerin üzerine sürüyoruz. Börekleri önceden ısıttığımız 180 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz hazır yufkadan yapmış olduğumuz midye börekleri fırından çıkarttıktan sonra 15 dakika dinlendirip servis yapabiliriz. Oldukça hoş ve lezzetli olan hazır yufkadan midye böreğini deneyeceğinizi ve beğeneceğinizi umarak şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
21.01.2024 14:11:08
Hazır Yufkadan Midye Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hazır Yufkadan Midye Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Hazır Yufkadan Midye Börek"
Merhaba ben çğrenciyim ve evde kalıyorum hayatımj sürdürmem için yemek yapmak zorundayım ama çok vaktim olmaadığı için hazor şeyleerle pratik yemekler öğrenmek istiyorum bunkardan bir tanesi de hazır yufka ile yapılan midye börek bildiğiniz üzere bu börek küçük olur ama aldıpım yufka büyük kesimini nasıl yaparım nerede mini yufka bulurum
Ecmel . 04.11.2018 15:26:39

Midye Regl Olur Mu

Midye Regl Olur Mu; bu konu oldukça merak edilen bir konu haline gelmiştir. Genel olarak insanların kafasında midye regl oluyor ve bu yüzden yemek günah gibi...
Devamını Oku

Emzirirken Midye Yenir Mi

Emzirirken Midye Yenir Mi, emzirme dönemi bir annenin yaşadığı en önemli ve en dikkat edilmesi gereken dönemlerden biridir. Emzirme döneminde annenin di...
Devamını Oku

Dondurulmuş Midye Tava

Dondurulmuş Midye Tava, özellikle denizin sunmuş olduğu bu muhteşem lezzeti denememiş çok kişi vardır. Midye tava yer misin diye sorulduğunda ben pek beğenmi...
Devamını Oku

Midye Hayvanı

Midye Hayvanı, Midye genellikle denizlerde yaşayan, solungaç solunumu yapan, 4-60 cm boylarında, 12-14 yıl yaşayabilen bir deniz canlısıdır. Midyelerin ...
Devamını Oku

Gebelikte Midye Yemek

Gebelikte midye yemek, Eğer gebelik sürecindeki anne adayının midye yemesi tehlikeli ise neden tehlikelidir? Midye ciddi besin zehirlenmelerine sebep olabile...
Devamını Oku

Midye Fiyatı

Midye Fiyatı, Midye bir deniz ürünüdür. En çok Akdeniz ve ege bölgesinde bulunur. Görsel olarak göze hitap etmese de insanların damak tadına hitap eden ve ço...
Devamını Oku

Midye Dolma Zehirlenmesi

Midye dolma zehirlenmesi: Ülkemizde oldukça fazla tüketilen midye dolması oldukça ölümcül olabilecek zehirlenmelere sebep olabilir. Bu durum midyenin içine b...
Devamını Oku

Midye Türleri

Midye Türleri, Deniz de yaşayan bir canlı türü olan midyenin bulunduğu su çeşidine ve yere göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Yaşayan on bir bin çeşidi bul...
Devamını Oku

Midye Nasıl Temizlenir

Midye Nasıl Temizlenir, Kabuklu olan midye balıkçılardan ya da balık halinden alınır. Kabuklu midyeler genellikle satılmadan önce temizlenmemiş olur. Midyeni...
Devamını Oku

Midye Böceği

Midye Böceği, Denizde ve bazı türleri tatlı suda yaşayan, iki parçalı kabuğu bulunan bir yumuşakçadır. Omurgasızlar sınıfındandır. Midye ve istiridye ol...
Devamını Oku

Tatlı Su Midyesi

Tatlı su midyesi, derelerde, göllerde yaşam sürer. Genellikle sığ alanlarda, kumluk bölgelerde bulunurlar. Gözle görünmeyen canlılar ve bakteriler sayesinde ...
Devamını Oku

Midye Temizleme

Midye Temizleme, Deniz kabuklusu olarak bilinen midye ve sevilerek tüketilen bu deniz ürününün birçok çeşidi bulunmaktadır. Yalnız yenebilen midye türleri iç...
Devamını Oku

Kum Midyesi

Kum Midyesi: Özellikle Karadeniz, Marmara denizi ve Ege denizindeki kumlu zeminlerde 20-25 metre 1-14 kulaç derinliklerde sürüler halinde...
Devamını Oku

Midye Sote

Midye sote, Midyenin içerdiği kabaca protein yağ su ve mineral maddeler bulunuyor. Avrupa ülkesinde daha yoğun tüketiliyor. Bizim ülkemizde çok yaygın b...
Devamını Oku

Midye Pişirme

Midye Pişirme, birbirine eklenmiş iki parçaya sahip kabukları olan yumuşakçalar grubundan bir deniz ürünlerinden midyenin pişirilmesi tek başına yetersiz gel...
Devamını Oku

Midye Çeşitleri

Midye Çeşitleri, Denizlerde yaşayan özellikle kayalık bölgelerde yetişen deniz kabukluları çeşitlerinden olan midyenin bulunduğu yere göre farklı çeşitli bul...
Devamını Oku

İç Midye

İç Midye, Lezzetli fralar için denizden gelen muhteşem tat iç midyenin tavada nasıl yapılacağının basit ve pratik yolunu sizlere tarif edeceğiz. İlk adım ola...
Devamını Oku

Midye Dolma Zararları

Midye Dolma Zararları, Türkiye'de oldukça sık tüketilen deniz ürünlerinden biri olan midye, birbirine ekli iki parçalı kabuklu yumuşakçalar sınıfından gelir....
Devamını Oku

Midye İçi

Midye içi; Midye dolması kara midye ve mavi midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulması ile yapılan bir çeşit dolmadır. Türkiy...
Devamını Oku

Midye Sosu

Midye Sosu, Midye deniz mahsulü olup, iki tarafı kabuklu bir canlıdır. Ben deniz ürünlerini hepsini çok severim. Birçok deniz ürünü vardır. Hepsini severek y...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Midye Regl Olur Mu
Emzirirken Midye Yenir Mi
Dondurulmuş Midye Tava
Midye Hayvanı
Gebelikte Midye Yemek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024