Kokoreç Midye

Kokoreç midye, olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim. Her ne kadar vücuda zararlı deniliyor olsa bile özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kokoreç Anadolu Bölgesinde ve Balkanlarda, koyunun veya keçinin ince bağırsağından ve bumbar bölümünden hazırlanan, uzunca bir demir şişe sarılarak kor ateşte ızgara gibi kızartılan farklı bir yemek kültürüdür.
Kokoreç midye herkes tarafından oldukça çok sevilmekle beraber aynı zamanda çoğu ülkelerin sokaklarında bulunmaktadır. Kokoreç tam olarak yapılım aşamasında kullanılan bağırsaklarla birlikte büyükbaş ve aynı zamanda küçükbaş hayvanlara ait olduğundan dolayı oldukça lezzet açısından süt kuzusu olarak bilinen ve elde edilen bağırsağın kullanımı her zaman için tercihler arasında yer alır.

Kokoreç nasıl yapılır?


Öncelikle ilk olarak bağırsaklar içten ve dıştan oldukça dikkatli bir şekilde temizlenir. Daha sonra iç kısmı farklı olarak bumbardan, dış kısmı ise ince bağırsaktan yapılarak işleme devam edilir. Uzunca boyuttaki bir şişe bumbarlar düzenli bir şekilde geçirilerek işleme devam edilir. Daha sonrasında ise ince bağırsaklar güzelce şişin kendi etrafına defalarca gelecek şekilde dolanır. Bazı bölümlerine ince yağ katmanları yerleştirilir. Şişler genel olarak kokoreç için oldukça özel hazırlanmış mangallarda yatay bir düzeyde asılı olacak şekilde ve döndürülerek pişirilir. Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra kesit kesit bölünerek, bol baharatlanarak harmanlanır.
Daha sonra ise doğranır. Genel olarak en çok tercihler arasında yer alan baharatlar kimyon, kekik ve acı olan kırmızı pul biberdir.

Kokoreç midye, oldukça yapımı kolay olan yiyecekler arasında yer aldığından dolayı çevrede çok sık görmek mümkündür. Midye, birbirine eklemlenmiş olarak iki parçalı şekilde kabukları olan yumuşakçalar arasında yer alır. Bivalvia denilen omurgasızların genellikle çoğu midye olarak, bir diğer kısmı da istiridye olarak sınıflandırılır. Tarak yani bir diğer adıyla deniz tarağı adıyla bilinmekte olan türler de bazen midye olarak görülmektedir. Genellikle çoğu Bivalvia sınıfından omurgasızlar ile deniz salyangozu olarak tanımlanan karından bacaklılar, deniz kabuğu ortak adı altında toplanmışlardır. Denizlerin özellikle kıyıya olabildiğince yakın kesimlerinde kayalara tutunmuş binlerce midye görmek mümkündür. Siyaha yakın koyu renge sahiptirler. İçerisinde bulundurdukları sedef sayesinde zararlı maddelerden korunmak için birer inci tanesi oluşturabilirler.

Midye nasıl yapılır?


İlk olarak midyelerin dış kısımları iyice yıkanır. Daha sonra dikkatli bir şekilde bıçak yardımıyla ikiye bölünerek iç kısmı da yıkanır. İç harcı için pirinç, baharatlar ve sıvı yağ güzel bir şekilde iyice harmanlanır. Midyelerin içerisine hazırlanan harç koyulur. Daha sonra geniş bir tencere içerisine güzel bir şekilde dizilerek işleme devam edilir. Hemen ardından üzerine isteğe bağlı olarak soslu su hazırlayıp dökülür. Üzerine bir sert tabak veya ağırlık konarak yaklaşık olarak bir saat kadar önce yüksek daha sonra ise altı kısılarak pişirilir.

Kokoreç midye her ikisi de yapılması ve tadına bakılması gereken yemekler arasında yer alır. Şimdiden afiyet olsun.
20.01.2024 01:20:58
Kokoreç Midye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kokoreç Midye Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kokoreç Midye"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Midye Regl Olur Mu

Midye Regl Olur Mu; bu konu oldukça merak edilen bir konu haline gelmiştir. Genel olarak insanların kafasında midye regl oluyor ve bu yüzden yemek günah gibi...
Devamını Oku

Emzirirken Midye Yenir Mi

Emzirirken Midye Yenir Mi, emzirme dönemi bir annenin yaşadığı en önemli ve en dikkat edilmesi gereken dönemlerden biridir. Emzirme döneminde annenin di...
Devamını Oku

Dondurulmuş Midye Tava

Dondurulmuş Midye Tava, özellikle denizin sunmuş olduğu bu muhteşem lezzeti denememiş çok kişi vardır. Midye tava yer misin diye sorulduğunda ben pek beğenmi...
Devamını Oku

Midye Hayvanı

Midye Hayvanı, Midye genellikle denizlerde yaşayan, solungaç solunumu yapan, 4-60 cm boylarında, 12-14 yıl yaşayabilen bir deniz canlısıdır. Midyelerin ...
Devamını Oku

Gebelikte Midye Yemek

Gebelikte midye yemek, Eğer gebelik sürecindeki anne adayının midye yemesi tehlikeli ise neden tehlikelidir? Midye ciddi besin zehirlenmelerine sebep olabile...
Devamını Oku

Midye Fiyatı

Midye Fiyatı, Midye bir deniz ürünüdür. En çok Akdeniz ve ege bölgesinde bulunur. Görsel olarak göze hitap etmese de insanların damak tadına hitap eden ve ço...
Devamını Oku

Midye Dolma Zehirlenmesi

Midye dolma zehirlenmesi: Ülkemizde oldukça fazla tüketilen midye dolması oldukça ölümcül olabilecek zehirlenmelere sebep olabilir. Bu durum midyenin içine b...
Devamını Oku

Midye Türleri

Midye Türleri, Deniz de yaşayan bir canlı türü olan midyenin bulunduğu su çeşidine ve yere göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Yaşayan on bir bin çeşidi bul...
Devamını Oku

Midye Nasıl Temizlenir

Midye Nasıl Temizlenir, Kabuklu olan midye balıkçılardan ya da balık halinden alınır. Kabuklu midyeler genellikle satılmadan önce temizlenmemiş olur. Midyeni...
Devamını Oku

Midye Böceği

Midye Böceği, Denizde ve bazı türleri tatlı suda yaşayan, iki parçalı kabuğu bulunan bir yumuşakçadır. Omurgasızlar sınıfındandır. Midye ve istiridye ol...
Devamını Oku

Tatlı Su Midyesi

Tatlı su midyesi, derelerde, göllerde yaşam sürer. Genellikle sığ alanlarda, kumluk bölgelerde bulunurlar. Gözle görünmeyen canlılar ve bakteriler sayesinde ...
Devamını Oku

Midye Temizleme

Midye Temizleme, Deniz kabuklusu olarak bilinen midye ve sevilerek tüketilen bu deniz ürününün birçok çeşidi bulunmaktadır. Yalnız yenebilen midye türleri iç...
Devamını Oku

Kum Midyesi

Kum Midyesi: Özellikle Karadeniz, Marmara denizi ve Ege denizindeki kumlu zeminlerde 20-25 metre 1-14 kulaç derinliklerde sürüler halinde...
Devamını Oku

Midye Sote

Midye sote, Midyenin içerdiği kabaca protein yağ su ve mineral maddeler bulunuyor. Avrupa ülkesinde daha yoğun tüketiliyor. Bizim ülkemizde çok yaygın b...
Devamını Oku

Midye Pişirme

Midye Pişirme, birbirine eklenmiş iki parçaya sahip kabukları olan yumuşakçalar grubundan bir deniz ürünlerinden midyenin pişirilmesi tek başına yetersiz gel...
Devamını Oku

Midye Çeşitleri

Midye Çeşitleri, Denizlerde yaşayan özellikle kayalık bölgelerde yetişen deniz kabukluları çeşitlerinden olan midyenin bulunduğu yere göre farklı çeşitli bul...
Devamını Oku

İç Midye

İç Midye, Lezzetli fralar için denizden gelen muhteşem tat iç midyenin tavada nasıl yapılacağının basit ve pratik yolunu sizlere tarif edeceğiz. İlk adım ola...
Devamını Oku

Midye Dolma Zararları

Midye Dolma Zararları, Türkiye'de oldukça sık tüketilen deniz ürünlerinden biri olan midye, birbirine ekli iki parçalı kabuklu yumuşakçalar sınıfından gelir....
Devamını Oku

Midye İçi

Midye içi; Midye dolması kara midye ve mavi midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulması ile yapılan bir çeşit dolmadır. Türkiy...
Devamını Oku

Midye Sosu

Midye Sosu, Midye deniz mahsulü olup, iki tarafı kabuklu bir canlıdır. Ben deniz ürünlerini hepsini çok severim. Birçok deniz ürünü vardır. Hepsini severek y...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Midye Regl Olur Mu
Emzirirken Midye Yenir Mi
Dondurulmuş Midye Tava
Midye Hayvanı
Gebelikte Midye Yemek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024