Konserve Midye
Konserve midye, denilince aklıma gelen midyeyi hemen değil de istediğim zaman aynı tazeliğini koruyan bir yiyecek olarak algılarım. Çünkü aldığımız midyeleri hemen yemek zorunda olmamamız için konserve midye daha doğrusu konserve olayı bir veli nimettir. İstediğimiz zaman istediğimiz yerde aynı tazelikte yiyebileceğimiz bir güzelliktir. Basit aynı zamanda çok pratik olmasına rağmen çok da sağlıklıdır.
Konserve midye için gerekli malzemeler- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 diş sarımsak
- 3 dal taze kekik
- 40 adet midye midye
- 1 kutu konserve doğranmış domates
- Yarım çay kaşığı elma sirkesi
- Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tutam tuz
- 2 adet taze soğan, ince doğranmış
Konserve midye yapımı.
Tabanı kalın ve genişçe bir tencerede margarini alalım, sarımsağı ve kekiği kısık ateşte pişirelim. 3 dakikanın sonunda içerisine midyeleri atalım. 3 dakika süreyle ara ara kontrol ederek pişirelim. Açılan midyeleri delikli bir kaşık yardımıyla alıp açılmayan midyeleri pişirmeye devam edelim. 8 dakikanın sonunda ağzı açılmayan midyeleri atarak pişirme suyunu saklayalım. Midyeler elimizle alabileceğimiz kadar soğuduktan sonra etini kabuklarından bıçak yardımıyla ayıralım ve birer kabuğunu çöpe atalım.
Hazırladığımız sosun içerisindeki kekik ve sarımsakları atalım. İçerisine doğranmış domatesleri suyu ile sirke, kırmızı pul biber ve kaya tuzu atalım ve pişirmeye başlayalım.
Hazırladığımız karışım kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp karışım yoğunlaşıncaya kadar yaklaşık olarak 13-15 dakika kadar pişirelim. İçerisine midyelerin etlerini ilave edip yaklaşık 1 dakika daha pişirelim. Servis tabağına midye kabuklarını dizerek içlerine midye etlerini yerleştirelim. Daha sonra hazırlamış olduğumuz sosu midye etlerinin üzerilerinde gezdirelim ve taze soğanlar ile süsleyelim.
Afiyet olsun.
22.01.2024 01:15:04
Konserve Midye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|