Midye Kurabiye
Midye Kurabiye: Midye kurabiye görsel olarak zengin bir kurabiye çeşididir. Görseli zengin bu kurabiyenin yapımı da biraz zahmetlidir. Ancak tat ve görünüş bakımından zengin bu kurabiye sık tercih edilir.
Midye Kurabiye İçin Gerekli Malzemeleri- 200 gr un
- 100 gr mısır ve patates nişastası karışımı
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya aromalı puding
- 200 gr margarin (Oda sıcaklığında)
- 70 gr krema
- 1 paket kabartma tozu
- 150 gr pudra şekeri
İçine - Kuşburnu ve çilek marmelatı
- Çikolata sosu
- Hindistan cevizi
- Yeşil gıda boyası
Midye Kurabiye Nasıl Yapılır?
Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak kıvamlı bir kurabiye hamuru elde ediniz.
Hamur kek hamurundan sert olmalı ancak çok da sert yapılmamalı ki tulumba ağzından geçsin. Hamuru tulumbanın geniş ağzına takınız. 4-5 cm uzun şeritleri sonuna doğru kıvrımlı olarak çekin. Çekilen hamuru yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılan 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar kızartın. Fırından çıkar çıkmaz marmelat karışımını sürüp sıcak sıcak iki kurabiyeyi birbirine yapıştırın. Hazırladığınız çikolata sosuna batırıp arkasında Hindistan cevizi ve gıda boyasına batırınız. Bütün kurabiyelere aynı işlemi uygulayıp servis ediniz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 19:09:28
Midye Kurabiye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|