Midye Sote
Midye sote, Midyenin içerdiği kabaca protein yağ su ve mineral maddeler bulunuyor. Avrupa ülkesinde daha yoğun tüketiliyor. Bizim ülkemizde çok yaygın bir tüketimi olduğu söylenemez. Bizim ülkede tüketimi düşüktür. Son zamanlarda midye yetiştiriciliğinde yaygınlaşma görülüyor. Midyenin hangi çevrede ve nereden avlandığı ve ne şekilde pişirildiği sizin için önemli olmalı ve ayıklanmış midyellerle yapılan yiyecekleri tercih etmelisiniz.
Midye dolma kimine göre olsa da yer yüzünün en tehlikeli ve en kirli yiyeceklerinden birisidir. Midyeyi sote olarak tüketmeniz daha iyidir.
Midye Sote İçin Gerekli Malzemeleri- 100 gr midye,
- 1 tane havuç,
- 1 tane kabak,
- 2 tane soğan,
- 2 diş sarımsak,
- 2 tane domates,
- 1 çay bardağı zeytinyağı,
- Tuz,
- Karabiber,
- Kuru nane,
- Kırmızı toz biber,
- Köri.
Midye Sote Nasıl Yapılır?
İlk önce bir kaba ince ince kıydığımız soğan ve sarımsaklarımızı koyuyoruz. Havuç ve kabağımızı istediğimiz şekilde çok küçük parçalar olmayacak halde kesiyoruz. Aynı kapta bu harcımız üzerine baharatları da istediğimiz şekilde kıvamı ayarlayıp hepsini karıştıralım ve domatesleri de kardığımız harcın içerisine ekleyip daha fazla ezilmeden karışmasını sağlayalım ve son olarak bu harcımızın yağlı tavamıza koyup malzemelerimizi biraz ateşte bekletelim harcın oturmasını yakın ve iyice temizlediğimiz votkayı tattırdığımız midyeleri ekleyelim ve 15 20 dakika kadar karıştırarak hazırlayalı.
Afiyet olsun.
21.01.2024 22:49:11
Midye Sote ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|