Midye Tatlısı

Midye tatlısı, midye baklavası olarak da bilinen şerbetli bir tatlıdır. Şekli midyeye benzediğinden dolayı bu adı alsa da görüntüsü baklava dilimi kadar meşhurdur. Hamuru ve yapılışı baklava tarifi gibi. Fakat midye tatlısını yapmak daha pratik ve kolay. 12-15 tane bezeden oluşan 1 yufkadan bir tepsi midye tatlı elde ediliyor. Midye tatlısı tarifleri arasında mayalı olan seçenekler de mevcut.
Kolay bir yapım aşaması için hazırlanan hamurun yumuşak olmasına dikkat etmek, tatlının püf noktalarından biri. Yumuşak bir hamurla daha iyi açılan yufka kalın kalmayacak ve tatlı istenilen kıtırlığa ulaşacaktır. Dinlenmek için bekletilen bezeler daha sonra açılmak için tekrardan yuvarlanmamalıdır. Bu hamurun sıkışmasına sebep olur ve açılmayı zorlaştırır. Hamuru açma işlemi, tahta bir zemin üzerinde her zaman daha iyi sonuç vereceğini unutmamak lazımdır.

Midye tatlısı için gerekli malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı limon suyu, tercihe göre aynı ölçüde sirke
  • 3 tutam tuz
  • 1 çay bardağı mısır nisaştası
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket kabatma tozu
  • Ceviz
  • Nişasta (Açmak için)

Üzeri için

  • Yarım paket margarin yahut tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvıyağ

Şerbeti için

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir kaşık limon suyu
Midye tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle tatlının şerbeti kaynatılır.
Bunun için bir tencerenin içerisine su şeker ve limon suyu konup karıştırılır. 10 dk. Kadar kaynatılır. Tatlının hamuru için hamur yoğrulacak bir kabın içerisine sıvıyağ, yoğurt, sirke yahut limon suyu, yumurta konur karıştırılır. Sıvı harcın üzerine nişasta, un ve kabartma tozu eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hazır olan hamurdan 12 adet beze yapılır. Tatlının daha ince ve kıtır olmasını tercih ediyorsanız hamur 15 adet bezeye ayrılabilir. Hamur bezeler temiz bir bezin altında 15 dk. Dinlendirilir. Dinlenen bezelerin her biri bir servis tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açılır. Aralarına nişasta serpilerek üst üste konur. Aynı baklava yufkası gibi üst üste konmuş olan hamur oklava ile büyütülür. Yufka açılabildiği kadar inceltilir. Açılan yufka rulo yapılarak sarılır. 1 parmak kalınlığında parçalara ayrılır. Ayrılan her bir parça fazla bastırılmadan bir avuç büyüklüğünde tekrar açılır. Açılan küçük hamurların içerisine ceviz konur. Fazla bastırılmadan midye görünümü verecek şekilde katlanır. Fırın tepsisine dizilir. Bir tavanın içerisinde tereyağı eritilip, üzerine sıvıyağ eklenir ve kızdırılır. Ocaktan alınan yağ, tatlının üzerine bir kaşık yardımıyla dökülür. 200 derecelik fırında, midye tatlıların üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Pişen tatlı fırından alınıp ılımaya bırakılır. Daha sonra üzerine hazır olan şerbet dökülür. Eğer tatlıyı hazırlama işlemi uzayacaksa şerbet, tatlı fırındayken kaynatılır. Şerbeti dökülen tatlı 4-5 saat dinlenip, şerbetini iyice çektikten sonra servis edilebilir.
20.01.2024 15:43:49
Midye Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Midye Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Midye Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Midye Regl Olur Mu

Midye Regl Olur Mu; bu konu oldukça merak edilen bir konu haline gelmiştir. Genel olarak insanların kafasında midye regl oluyor ve bu yüzden yemek günah gibi...
Devamını Oku

Emzirirken Midye Yenir Mi

Emzirirken Midye Yenir Mi, emzirme dönemi bir annenin yaşadığı en önemli ve en dikkat edilmesi gereken dönemlerden biridir. Emzirme döneminde annenin di...
Devamını Oku

Dondurulmuş Midye Tava

Dondurulmuş Midye Tava, özellikle denizin sunmuş olduğu bu muhteşem lezzeti denememiş çok kişi vardır. Midye tava yer misin diye sorulduğunda ben pek beğenmi...
Devamını Oku

Midye Hayvanı

Midye Hayvanı, Midye genellikle denizlerde yaşayan, solungaç solunumu yapan, 4-60 cm boylarında, 12-14 yıl yaşayabilen bir deniz canlısıdır. Midyelerin ...
Devamını Oku

Gebelikte Midye Yemek

Gebelikte midye yemek, Eğer gebelik sürecindeki anne adayının midye yemesi tehlikeli ise neden tehlikelidir? Midye ciddi besin zehirlenmelerine sebep olabile...
Devamını Oku

Midye Fiyatı

Midye Fiyatı, Midye bir deniz ürünüdür. En çok Akdeniz ve ege bölgesinde bulunur. Görsel olarak göze hitap etmese de insanların damak tadına hitap eden ve ço...
Devamını Oku

Midye Dolma Zehirlenmesi

Midye dolma zehirlenmesi: Ülkemizde oldukça fazla tüketilen midye dolması oldukça ölümcül olabilecek zehirlenmelere sebep olabilir. Bu durum midyenin içine b...
Devamını Oku

Midye Türleri

Midye Türleri, Deniz de yaşayan bir canlı türü olan midyenin bulunduğu su çeşidine ve yere göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Yaşayan on bir bin çeşidi bul...
Devamını Oku

Midye Nasıl Temizlenir

Midye Nasıl Temizlenir, Kabuklu olan midye balıkçılardan ya da balık halinden alınır. Kabuklu midyeler genellikle satılmadan önce temizlenmemiş olur. Midyeni...
Devamını Oku

Midye Böceği

Midye Böceği, Denizde ve bazı türleri tatlı suda yaşayan, iki parçalı kabuğu bulunan bir yumuşakçadır. Omurgasızlar sınıfındandır. Midye ve istiridye ol...
Devamını Oku

Tatlı Su Midyesi

Tatlı su midyesi, derelerde, göllerde yaşam sürer. Genellikle sığ alanlarda, kumluk bölgelerde bulunurlar. Gözle görünmeyen canlılar ve bakteriler sayesinde ...
Devamını Oku

Midye Temizleme

Midye Temizleme, Deniz kabuklusu olarak bilinen midye ve sevilerek tüketilen bu deniz ürününün birçok çeşidi bulunmaktadır. Yalnız yenebilen midye türleri iç...
Devamını Oku

Kum Midyesi

Kum Midyesi: Özellikle Karadeniz, Marmara denizi ve Ege denizindeki kumlu zeminlerde 20-25 metre 1-14 kulaç derinliklerde sürüler halinde...
Devamını Oku

Midye Sote

Midye sote, Midyenin içerdiği kabaca protein yağ su ve mineral maddeler bulunuyor. Avrupa ülkesinde daha yoğun tüketiliyor. Bizim ülkemizde çok yaygın b...
Devamını Oku

Midye Pişirme

Midye Pişirme, birbirine eklenmiş iki parçaya sahip kabukları olan yumuşakçalar grubundan bir deniz ürünlerinden midyenin pişirilmesi tek başına yetersiz gel...
Devamını Oku

Midye Çeşitleri

Midye Çeşitleri, Denizlerde yaşayan özellikle kayalık bölgelerde yetişen deniz kabukluları çeşitlerinden olan midyenin bulunduğu yere göre farklı çeşitli bul...
Devamını Oku

İç Midye

İç Midye, Lezzetli fralar için denizden gelen muhteşem tat iç midyenin tavada nasıl yapılacağının basit ve pratik yolunu sizlere tarif edeceğiz. İlk adım ola...
Devamını Oku

Midye Dolma Zararları

Midye Dolma Zararları, Türkiye'de oldukça sık tüketilen deniz ürünlerinden biri olan midye, birbirine ekli iki parçalı kabuklu yumuşakçalar sınıfından gelir....
Devamını Oku

Midye İçi

Midye içi; Midye dolması kara midye ve mavi midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulması ile yapılan bir çeşit dolmadır. Türkiy...
Devamını Oku

Midye Sosu

Midye Sosu, Midye deniz mahsulü olup, iki tarafı kabuklu bir canlıdır. Ben deniz ürünlerini hepsini çok severim. Birçok deniz ürünü vardır. Hepsini severek y...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Midye Regl Olur Mu
Emzirirken Midye Yenir Mi
Dondurulmuş Midye Tava
Midye Hayvanı
Gebelikte Midye Yemek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024