Oktay Usta Midye Tatlısı

Oktay Usta Midye Tatlısı, enfes lezzetlidir. Şekli ile de ilgi çeker ve beğenilerek yenilen bir tatlıdır. Oktay ustanın yaptığı ve verdiği müthiş tariflerden bir tanesidir. Bu tatlıyı mutlaka yapmalısınız. Sizde severek yiyeceksiniz ve sevdikleriniz ile paylaşmak isteyeceksiniz. Ramazan'da da iftar sofranızda yer alabilecek midye tatlısını Oktay ustanın tarifinden yararlanarak yapabilirsiniz.

Oktay Usta Midye Tatlısını Yapmak İçin Gereken Malzemeleri

  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Bir miktar tereyağı
  • İrice kıyılmış ceviz içi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Midye tatlısını açmak için bir miktar nişasta
  • 4 su bardağı un

Midye Tatlısı Şerbeti için

  • 4 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker

Oktay Usta Midye Tatlısı Nasıl Yapılır?


Derin bir kabın içine yarım paket kabartma tozunu koyun. Sonra bir tatlı kaşığı sirkeyi, bir çay bardağı sıvı yağı, bir çay bardağı yoğurt, bir tane de yumurta kırıp elinizle karıştırın. Biraz karıştırdıktan sonra da diğer eliniz ile azar azar un ilave edin. Bir yandan yoğururken bir yandan da hamur kıvamını alana kadar un eklemeye devam edin. Hamur yumuşak kıvamını aldıktan sonra yoğurma kabında hamuru yatsı bir top halinde toparlayıp, ağzını da kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin.

Tezgâhın üzerine nişasta serpin.
Hamuru tezgâha alın, uzun bir hamur haline getirin. Sonra bıçak ile hamurdan parçalar kesin. 14 parçaya böldüğünüz hamurları teker teker yuvarlayın. Bir kenara yaptığınız bezeleri sıralayın. Bezelerin üstüne temiz bir bez örtün ve 10 dakika daha dinlemeye bırakın. Nişasta serptiğiniz tezgâhta, her bezeyi eliniz ile bastırıp oklava ile bezeyi tabak büyüklüğünde açın. Gerektiğinde nişasta kullanın.

Açılan her hamurun arasına nişasta serpip üst üste dizin. Bu şekilde teki 6 diğeri 8 olarak iki grup elde edin. Ayarladığınız iki gruptan birini alın ve tek bir hamur gibi nişasta serperek oklava ile bir tepsi büyüklüğü kadar açın. Açtığınız hamura nişasta serpip, bir ucundan diğer ucuna kadar rulo şeklinde sarın. Diğer hamuru da alıp aynı bu şekilde tek bir hamur halinde, tepsi büyüklüğünde açın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu gevşek sarmamaya dikkat edin. Ardından ruloları bir bıçakla 3'er santim olacak genişlikte kesin.

Her kestiğiniz parçayı nişasta serptiğiniz tezgâhta yuvarlak bir şekilde açın. Açtığınız hamurun her birinin içine ceviz içi koyun ve midye şeklinde kapatın. Bütün hamuru bu şekilde bitirip yağlı olan fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizin. Üzerlerine erittiğiniz tereyağını gezdirin. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Şerbetini hazırlamak için; Bir tencerenin içine su ve şekeri koyun kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte birkaç dakika kaynaması için bırakın. Hazır olan şerbeti ateşten alıp ılıması için bırakın. Bu arada pişmiş olan midye hamurlarını bir borcama çıkarın. Üzerine ılımış olan şerbeti gezdirerek bolca dökün. Bir süre şerbeti çekmesini bekleyin. Oktay usta midye tatlısı artık hazırdır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 21:57:33
Oktay Usta Midye Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Oktay Usta Midye Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Oktay Usta Midye Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Midye Regl Olur Mu

Midye Regl Olur Mu; bu konu oldukça merak edilen bir konu haline gelmiştir. Genel olarak insanların kafasında midye regl oluyor ve bu yüzden yemek günah gibi...
Devamını Oku

Emzirirken Midye Yenir Mi

Emzirirken Midye Yenir Mi, emzirme dönemi bir annenin yaşadığı en önemli ve en dikkat edilmesi gereken dönemlerden biridir. Emzirme döneminde annenin di...
Devamını Oku

Dondurulmuş Midye Tava

Dondurulmuş Midye Tava, özellikle denizin sunmuş olduğu bu muhteşem lezzeti denememiş çok kişi vardır. Midye tava yer misin diye sorulduğunda ben pek beğenmi...
Devamını Oku

Midye Hayvanı

Midye Hayvanı, Midye genellikle denizlerde yaşayan, solungaç solunumu yapan, 4-60 cm boylarında, 12-14 yıl yaşayabilen bir deniz canlısıdır. Midyelerin ...
Devamını Oku

Gebelikte Midye Yemek

Gebelikte midye yemek, Eğer gebelik sürecindeki anne adayının midye yemesi tehlikeli ise neden tehlikelidir? Midye ciddi besin zehirlenmelerine sebep olabile...
Devamını Oku

Midye Fiyatı

Midye Fiyatı, Midye bir deniz ürünüdür. En çok Akdeniz ve ege bölgesinde bulunur. Görsel olarak göze hitap etmese de insanların damak tadına hitap eden ve ço...
Devamını Oku

Midye Dolma Zehirlenmesi

Midye dolma zehirlenmesi: Ülkemizde oldukça fazla tüketilen midye dolması oldukça ölümcül olabilecek zehirlenmelere sebep olabilir. Bu durum midyenin içine b...
Devamını Oku

Midye Türleri

Midye Türleri, Deniz de yaşayan bir canlı türü olan midyenin bulunduğu su çeşidine ve yere göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Yaşayan on bir bin çeşidi bul...
Devamını Oku

Midye Nasıl Temizlenir

Midye Nasıl Temizlenir, Kabuklu olan midye balıkçılardan ya da balık halinden alınır. Kabuklu midyeler genellikle satılmadan önce temizlenmemiş olur. Midyeni...
Devamını Oku

Midye Böceği

Midye Böceği, Denizde ve bazı türleri tatlı suda yaşayan, iki parçalı kabuğu bulunan bir yumuşakçadır. Omurgasızlar sınıfındandır. Midye ve istiridye ol...
Devamını Oku

Tatlı Su Midyesi

Tatlı su midyesi, derelerde, göllerde yaşam sürer. Genellikle sığ alanlarda, kumluk bölgelerde bulunurlar. Gözle görünmeyen canlılar ve bakteriler sayesinde ...
Devamını Oku

Midye Temizleme

Midye Temizleme, Deniz kabuklusu olarak bilinen midye ve sevilerek tüketilen bu deniz ürününün birçok çeşidi bulunmaktadır. Yalnız yenebilen midye türleri iç...
Devamını Oku

Kum Midyesi

Kum Midyesi: Özellikle Karadeniz, Marmara denizi ve Ege denizindeki kumlu zeminlerde 20-25 metre 1-14 kulaç derinliklerde sürüler halinde...
Devamını Oku

Midye Sote

Midye sote, Midyenin içerdiği kabaca protein yağ su ve mineral maddeler bulunuyor. Avrupa ülkesinde daha yoğun tüketiliyor. Bizim ülkemizde çok yaygın b...
Devamını Oku

Midye Pişirme

Midye Pişirme, birbirine eklenmiş iki parçaya sahip kabukları olan yumuşakçalar grubundan bir deniz ürünlerinden midyenin pişirilmesi tek başına yetersiz gel...
Devamını Oku

Midye Çeşitleri

Midye Çeşitleri, Denizlerde yaşayan özellikle kayalık bölgelerde yetişen deniz kabukluları çeşitlerinden olan midyenin bulunduğu yere göre farklı çeşitli bul...
Devamını Oku

İç Midye

İç Midye, Lezzetli fralar için denizden gelen muhteşem tat iç midyenin tavada nasıl yapılacağının basit ve pratik yolunu sizlere tarif edeceğiz. İlk adım ola...
Devamını Oku

Midye Dolma Zararları

Midye Dolma Zararları, Türkiye'de oldukça sık tüketilen deniz ürünlerinden biri olan midye, birbirine ekli iki parçalı kabuklu yumuşakçalar sınıfından gelir....
Devamını Oku

Midye İçi

Midye içi; Midye dolması kara midye ve mavi midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulması ile yapılan bir çeşit dolmadır. Türkiy...
Devamını Oku

Midye Sosu

Midye Sosu, Midye deniz mahsulü olup, iki tarafı kabuklu bir canlıdır. Ben deniz ürünlerini hepsini çok severim. Birçok deniz ürünü vardır. Hepsini severek y...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Midye Regl Olur Mu
Emzirirken Midye Yenir Mi
Dondurulmuş Midye Tava
Midye Hayvanı
Gebelikte Midye Yemek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024