Patatesli Midye Börek Nasıl Yapılır?
İlk olarak haşlanmış patatesleri bir çatal ile eziyoruz. Daha sonra zeytinyağını baharatları ve tuzu ilave ediyoruz. İsterseniz peynir de ilave edebilirsiniz. Sonra süt ve sıvı yağı birbirine karıştırıyoruz. Daha sonra bir yufkayı 4 eşit parçaya bölüyoruz. 1 yufkadan 4 tane çıkıyor. Üçgene benzer şekilde kestiğini yufkaları sivri uçlarından ortaya doğru büzüştürüyoruz. Sonra iki yandaki parçaları ortaya getiriyoruz. Yufkanın ortasına patatesli iç harcı koyuyoruz. Yuvarlayıp rulo yapıyoruz ve büzgülü hali üste gelecek şekilde tepsiye diliyoruz. En son üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
Not: Midye Hanefi mezhebince haramdır.