Sebzeli Midye Böreği

Sebzeli Midye Böreği, hazır yufka ile çeşitli malzemeler kullanarak muhteşem börekler hazırlamak mümkündür. Bunlardan bir tanesi de hem görünümü hem de lezzetti ile sebzeli midye böreğidir. Yufkaların şekli aynı midyeyi andırdığı için bu isim verilmiştir. Özellikle iç malzemesi olarak kullanılan sebzelerle besin değeri oldukça yüksek ve doyurucu bir börek çeşidi olmaktadır.
Bu böreği sebzeli olarak yapmak şart değil istediğiniz her türlü iç harçla kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Eğer sizlerde bu muhteşem lezzetteki sebzeli midye böreğini merak ediyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca yapılışı oldukça basit olan sebzeli midye böreğini çocuklarınıza, arkadaşlarınıza, gün yaptığınız hanımlara ve beş çayının yanında komşularınıza ikram edebilirsiniz.

Sebzeli Midye Böreği İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 4 adet taze el açması hazır yufka
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • Yarım kilo pırasa
  • 150 gram beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 100 gram kaşar peyniri
  • Yeterli tuz

Sosu için

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri için yumurta sarısı

Sebzeli Midye Böreği Nasıl Yapılır?


İlk önce patateslerin kabuklarını soyalım ve havuç ile ikisini bir tabağın içine rendeleyin. Daha sonra pırasayı ayıklayıp yıkadıktan sonra incecik olacak şekilde doğrayın. Genişçe bir tavayı ocağın üzerine alalım ve içerisine bir miktar sıvı yağı koyalım.
Sıvı yağ ısınınca doğradığımız pırasaları ekleyelim. Pırasaları hafif kavurduk sonra içine rendelenen patates ve havucu ilave edelim. Bu üç malzemeyi kavurma işlemine devam edelim. Üzerine göz kararı tuzunu serpelim ve sebzeler yaklaşık %80 piştikten sonra ocağın altını kapatalım. Böreğin iç harcı hazır olduktan sonra soğuması için bırakalım. Soğuyan iç harca beyaz peyniri ufalayalım ve kaşar peynirini de rendeleyerek ilave edelim. En son ince kıydığımız maydanozları da harca ekledikten sonra karıştıralım. Bir kâsenin içinde sütü ve sıvı yağı boşaltalım, ardından yumurtaları kırdıktan sonra iyice çırpalım ve böreğin sos malzemesini hazırlayalım. Bu arada mutfak tezgâhının üzerine yufkaları üst üste gelecek şekilde serelim ve dört eşit parçaya bölelim. Böldüğümüz her parçayı hazırladığımız sos ile yağlayın ve sivri kısmından başlayarak fiyonk haline getirin. Hazırladığımız harçtan yufkanın tam orta kısmına koyalım ve sıkmadan rulo şeklide saralım. Fırın tepsisinin içerisine yağlı kâğıt serdikten sonra hazırladığımız sebzeli midye böreklerini dizelim. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim, önceden 180 derecede ısıttığımız fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim. Fırında pişen sebzeli midye böreklerini servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
20.01.2024 04:31:25
Sebzeli Midye Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sebzeli Midye Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sebzeli Midye Böreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Midye Regl Olur Mu

Midye Regl Olur Mu; bu konu oldukça merak edilen bir konu haline gelmiştir. Genel olarak insanların kafasında midye regl oluyor ve bu yüzden yemek günah gibi...
Devamını Oku

Emzirirken Midye Yenir Mi

Emzirirken Midye Yenir Mi, emzirme dönemi bir annenin yaşadığı en önemli ve en dikkat edilmesi gereken dönemlerden biridir. Emzirme döneminde annenin di...
Devamını Oku

Dondurulmuş Midye Tava

Dondurulmuş Midye Tava, özellikle denizin sunmuş olduğu bu muhteşem lezzeti denememiş çok kişi vardır. Midye tava yer misin diye sorulduğunda ben pek beğenmi...
Devamını Oku

Midye Hayvanı

Midye Hayvanı, Midye genellikle denizlerde yaşayan, solungaç solunumu yapan, 4-60 cm boylarında, 12-14 yıl yaşayabilen bir deniz canlısıdır. Midyelerin ...
Devamını Oku

Gebelikte Midye Yemek

Gebelikte midye yemek, Eğer gebelik sürecindeki anne adayının midye yemesi tehlikeli ise neden tehlikelidir? Midye ciddi besin zehirlenmelerine sebep olabile...
Devamını Oku

Midye Fiyatı

Midye Fiyatı, Midye bir deniz ürünüdür. En çok Akdeniz ve ege bölgesinde bulunur. Görsel olarak göze hitap etmese de insanların damak tadına hitap eden ve ço...
Devamını Oku

Midye Dolma Zehirlenmesi

Midye dolma zehirlenmesi: Ülkemizde oldukça fazla tüketilen midye dolması oldukça ölümcül olabilecek zehirlenmelere sebep olabilir. Bu durum midyenin içine b...
Devamını Oku

Midye Türleri

Midye Türleri, Deniz de yaşayan bir canlı türü olan midyenin bulunduğu su çeşidine ve yere göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Yaşayan on bir bin çeşidi bul...
Devamını Oku

Midye Nasıl Temizlenir

Midye Nasıl Temizlenir, Kabuklu olan midye balıkçılardan ya da balık halinden alınır. Kabuklu midyeler genellikle satılmadan önce temizlenmemiş olur. Midyeni...
Devamını Oku

Midye Böceği

Midye Böceği, Denizde ve bazı türleri tatlı suda yaşayan, iki parçalı kabuğu bulunan bir yumuşakçadır. Omurgasızlar sınıfındandır. Midye ve istiridye ol...
Devamını Oku

Tatlı Su Midyesi

Tatlı su midyesi, derelerde, göllerde yaşam sürer. Genellikle sığ alanlarda, kumluk bölgelerde bulunurlar. Gözle görünmeyen canlılar ve bakteriler sayesinde ...
Devamını Oku

Midye Temizleme

Midye Temizleme, Deniz kabuklusu olarak bilinen midye ve sevilerek tüketilen bu deniz ürününün birçok çeşidi bulunmaktadır. Yalnız yenebilen midye türleri iç...
Devamını Oku

Kum Midyesi

Kum Midyesi: Özellikle Karadeniz, Marmara denizi ve Ege denizindeki kumlu zeminlerde 20-25 metre 1-14 kulaç derinliklerde sürüler halinde...
Devamını Oku

Midye Sote

Midye sote, Midyenin içerdiği kabaca protein yağ su ve mineral maddeler bulunuyor. Avrupa ülkesinde daha yoğun tüketiliyor. Bizim ülkemizde çok yaygın b...
Devamını Oku

Midye Pişirme

Midye Pişirme, birbirine eklenmiş iki parçaya sahip kabukları olan yumuşakçalar grubundan bir deniz ürünlerinden midyenin pişirilmesi tek başına yetersiz gel...
Devamını Oku

Midye Çeşitleri

Midye Çeşitleri, Denizlerde yaşayan özellikle kayalık bölgelerde yetişen deniz kabukluları çeşitlerinden olan midyenin bulunduğu yere göre farklı çeşitli bul...
Devamını Oku

İç Midye

İç Midye, Lezzetli fralar için denizden gelen muhteşem tat iç midyenin tavada nasıl yapılacağının basit ve pratik yolunu sizlere tarif edeceğiz. İlk adım ola...
Devamını Oku

Midye Dolma Zararları

Midye Dolma Zararları, Türkiye'de oldukça sık tüketilen deniz ürünlerinden biri olan midye, birbirine ekli iki parçalı kabuklu yumuşakçalar sınıfından gelir....
Devamını Oku

Midye İçi

Midye içi; Midye dolması kara midye ve mavi midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulması ile yapılan bir çeşit dolmadır. Türkiy...
Devamını Oku

Midye Sosu

Midye Sosu, Midye deniz mahsulü olup, iki tarafı kabuklu bir canlıdır. Ben deniz ürünlerini hepsini çok severim. Birçok deniz ürünü vardır. Hepsini severek y...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Midye Regl Olur Mu
Emzirirken Midye Yenir Mi
Dondurulmuş Midye Tava
Midye Hayvanı
Gebelikte Midye Yemek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024