Sodalı Midye Böreği

Sodalı Midye Böreği, dışı çıtır çıtır içi su böreği tadında mis gibi kokular saçan bir böreğe kimse hayır diyemez. Sodalı midye böreği, bir börekten beklentilerinizi sonuna kadar karşılayacak bir börek çeşidi. Hele fırında pişerken yayılan koku anlatılamaz. Sodalı midye böreği sabah kahvaltısı, 5 çayı hatta akşam yemeklerinde bile ara sıcak olarak sunabileceğiniz muhteşem bir börek.
İsterseniz minik minik yapıp misafirlerinize aperatif olarak bile ikram edebilirsiniz. İç malzemesini canınızın istediği gibi hazırlayabileceğiniz çok yönlü bir tarif. Kaşar peyniri ve küp-küp doğranmış sucukla da kıymalı iç harçla da patatesle de birbirinden lezzetli oluyor. Sizi hiç uğraştırmayacak pratik ve leziz bir tarif için kolları hemen sıvayın.

Sodalı midye böreği için gereken malzemeler

  • 4 adet hazır yufka
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe sade maden suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Yeterince tuz

İç harcı için

  • 300 gram beyaz peynir
  • 7-8 dal maydanoz
  • Karabiber, kırmızı pul biber
  • Yeterince tuz
  • Üzerine serpmek için çörek otu

Sodalı midye böreği nasıl yapılır?


Beyaz peyniri rendeledikten ya da çatalla ezdikten sonra, maydanozları ince ince kıyın. Damak tadınıza göre baharatları da ekleyin ve iç harcı bir kenara alın. Başka derin bir kapta eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, süt, maden suyu ve yumurtayı güzelce çırpın.
Tüm malzeme karışacak şekilde bir börek harcı elde edin.

Böreğin midye kısmını oluşturmak için 1 adet yufkayı tezgâha serin, yufkayı kesmeden önce bir fırça yardımı ile hazırladığınız börek harcı ile yufkanın her tarafını eşit olarak ıslatın. Islanan yufkayı bıçakla dört eşit parçaya bölün. Her bir yufkanın geniş kısmından başlayıp yufkaları ucuna kadar büzün. Kenar kısımları içe büküp hazırladığınız peynirli harçtan koyun. Uç kısımları geniş kısma doğru katlayarak, ters çevirin. Böreklerin şekilleri çok önemli olduğundan yağlı kâğıt serili tepsiye dizin ki yapışmasın. Bütün sodalı midye böreklerini bu şekilde hazırladıktan sonra kalan sıvı harcı bir fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürün ve çörek otu serptikten sonra önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sodalı midye böreğini güzel bir tabağa alarak servis edebilirsiniz. Afiyet oldun.
19.01.2024 20:42:39
Sodalı Midye Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sodalı Midye Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sodalı Midye Böreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Midye Regl Olur Mu

Midye Regl Olur Mu; bu konu oldukça merak edilen bir konu haline gelmiştir. Genel olarak insanların kafasında midye regl oluyor ve bu yüzden yemek günah gibi...
Devamını Oku

Emzirirken Midye Yenir Mi

Emzirirken Midye Yenir Mi, emzirme dönemi bir annenin yaşadığı en önemli ve en dikkat edilmesi gereken dönemlerden biridir. Emzirme döneminde annenin di...
Devamını Oku

Dondurulmuş Midye Tava

Dondurulmuş Midye Tava, özellikle denizin sunmuş olduğu bu muhteşem lezzeti denememiş çok kişi vardır. Midye tava yer misin diye sorulduğunda ben pek beğenmi...
Devamını Oku

Midye Hayvanı

Midye Hayvanı, Midye genellikle denizlerde yaşayan, solungaç solunumu yapan, 4-60 cm boylarında, 12-14 yıl yaşayabilen bir deniz canlısıdır. Midyelerin ...
Devamını Oku

Gebelikte Midye Yemek

Gebelikte midye yemek, Eğer gebelik sürecindeki anne adayının midye yemesi tehlikeli ise neden tehlikelidir? Midye ciddi besin zehirlenmelerine sebep olabile...
Devamını Oku

Midye Fiyatı

Midye Fiyatı, Midye bir deniz ürünüdür. En çok Akdeniz ve ege bölgesinde bulunur. Görsel olarak göze hitap etmese de insanların damak tadına hitap eden ve ço...
Devamını Oku

Midye Dolma Zehirlenmesi

Midye dolma zehirlenmesi: Ülkemizde oldukça fazla tüketilen midye dolması oldukça ölümcül olabilecek zehirlenmelere sebep olabilir. Bu durum midyenin içine b...
Devamını Oku

Midye Türleri

Midye Türleri, Deniz de yaşayan bir canlı türü olan midyenin bulunduğu su çeşidine ve yere göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Yaşayan on bir bin çeşidi bul...
Devamını Oku

Midye Nasıl Temizlenir

Midye Nasıl Temizlenir, Kabuklu olan midye balıkçılardan ya da balık halinden alınır. Kabuklu midyeler genellikle satılmadan önce temizlenmemiş olur. Midyeni...
Devamını Oku

Midye Böceği

Midye Böceği, Denizde ve bazı türleri tatlı suda yaşayan, iki parçalı kabuğu bulunan bir yumuşakçadır. Omurgasızlar sınıfındandır. Midye ve istiridye ol...
Devamını Oku

Tatlı Su Midyesi

Tatlı su midyesi, derelerde, göllerde yaşam sürer. Genellikle sığ alanlarda, kumluk bölgelerde bulunurlar. Gözle görünmeyen canlılar ve bakteriler sayesinde ...
Devamını Oku

Midye Temizleme

Midye Temizleme, Deniz kabuklusu olarak bilinen midye ve sevilerek tüketilen bu deniz ürününün birçok çeşidi bulunmaktadır. Yalnız yenebilen midye türleri iç...
Devamını Oku

Kum Midyesi

Kum Midyesi: Özellikle Karadeniz, Marmara denizi ve Ege denizindeki kumlu zeminlerde 20-25 metre 1-14 kulaç derinliklerde sürüler halinde...
Devamını Oku

Midye Sote

Midye sote, Midyenin içerdiği kabaca protein yağ su ve mineral maddeler bulunuyor. Avrupa ülkesinde daha yoğun tüketiliyor. Bizim ülkemizde çok yaygın b...
Devamını Oku

Midye Pişirme

Midye Pişirme, birbirine eklenmiş iki parçaya sahip kabukları olan yumuşakçalar grubundan bir deniz ürünlerinden midyenin pişirilmesi tek başına yetersiz gel...
Devamını Oku

Midye Çeşitleri

Midye Çeşitleri, Denizlerde yaşayan özellikle kayalık bölgelerde yetişen deniz kabukluları çeşitlerinden olan midyenin bulunduğu yere göre farklı çeşitli bul...
Devamını Oku

İç Midye

İç Midye, Lezzetli fralar için denizden gelen muhteşem tat iç midyenin tavada nasıl yapılacağının basit ve pratik yolunu sizlere tarif edeceğiz. İlk adım ola...
Devamını Oku

Midye Dolma Zararları

Midye Dolma Zararları, Türkiye'de oldukça sık tüketilen deniz ürünlerinden biri olan midye, birbirine ekli iki parçalı kabuklu yumuşakçalar sınıfından gelir....
Devamını Oku

Midye İçi

Midye içi; Midye dolması kara midye ve mavi midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulması ile yapılan bir çeşit dolmadır. Türkiy...
Devamını Oku

Midye Sosu

Midye Sosu, Midye deniz mahsulü olup, iki tarafı kabuklu bir canlıdır. Ben deniz ürünlerini hepsini çok severim. Birçok deniz ürünü vardır. Hepsini severek y...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Midye Regl Olur Mu
Emzirirken Midye Yenir Mi
Dondurulmuş Midye Tava
Midye Hayvanı
Gebelikte Midye Yemek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024