Tavuk midye yapımında ilk önce hazırlamış olduğunuz tavuk göğsünü yakarız daha sonra yıkanmış olduğumuz etlerimizi kuşbaşı şeklinde doğrarız. Kuşbaşı doğradığımız göğüs etlerimizi derince bir tencere içerisine alırız ve üzerine 2 su bardağı su ile karbonatı ilave ederek karıştırırız. Hazırlamış olduğumuz bu karışımı en az yarım saat kadar buzdolabında beklemeye alırız. Daha sonra tavuk göğüsleriniz beklerken tavuk midyenin midye sosunu hazırlarız. Bunun için ilk önce tepsinin içerisine kimyon, kırmızı toz biber, kekik, tuz ve Karabiberi ilave ederiz ve güzelce karıştırırız. Daha sonra hazırlamış olduğumuz bu baharat karışımı içerisine maden suyunu da ilave ederek baharatlarda topaklanma olmayıncaya kadar çırpıcı yardımıyla güzelce çırparız.
Hazırlamış olduğumuz tavuk midyeleri tane tane çöplerimize dizeriz ve bu işlemi bütün tavuk midyeler bitene kadar yaparız. Sonra hazırlanan tavuk midyeleri genişçe bir kap içerisine koymuş olduğumuz baharat karışımına sırası ile yatırır ve oradan da unla bularız. Ocağımızın üzerine büyükçe bir tava koyarız ve tava içerisine sıvı yağımızı da ilave ederek yağın kısık ateş de kızmasını bekleriz. Daha sonra kızan yağımızın içerisine tavuk midyelerimizi koyarak arkalı önlü kızartırız.
Afiyet olsun.