Dondurulmuş Midye Tava

Dondurulmuş Midye Tava, özellikle denizin sunmuş olduğu bu muhteşem lezzeti denememiş çok kişi vardır. Midye tava yer misin diye sorulduğunda ben pek beğenmiyorum diye cevap verir. Ancak tarifine uygun olarak doğru malzemeler kullanılarak yapılan midye tavalar oldukça lezzetlidir. Midyeyi ister pilavla birlikte isterseniz sade olarak tüketebilirsiniz.
Fakat midye ile limon ikisi beraber ayrılmayan muhteşem ikilidir. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise öncelikle donmuş olan midyelerin açılması ve doğru teknik ile suyu alındıktan sonra hazırlanıp pişirilmesidir.

Dondurulmuş Midye Tava İçin gerekli Olan Malzemeleri

  • 40 adet midye içi
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım litre bira

Tarator Sosu İçin Malzemeleri

  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Birkaç damla limon suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 4 dilim bayat ekmek
  • Ceviz içi

Dondurulmuş Midye Tava Nasıl Yapılır?


İlk önce midyeleri temizleme için uğraşmadan aldığınız yerde temizlenmiş olmasına dikkat edin. Temizlenmiş bütün haldeki midyelerin üzerinde sakal şeklinde saçaklar vardır. Bu saçakları keskin bir makas ucu kullanarak kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Ayrıca bazı midyelerin içerisinden sürpriz olarak inci çıkabilir. Eğer isterseniz bu inciyi midyenin içinden alarak temizleyebilirsiniz ya da ikram edeceğiniz misafirinize küçük bir sürpriz olarak sunarsınız.
Şimdi midye tavayı hazırlamaya geldi, buzdolabında dondurulmuş ya da temizlenmiş olan midyeleri çözülmesi için derin bir kabın içerisine alalım. Midyelerin üzerine birayı döktükten sonra kabın ağzını kapatalım ve buzdolabında yaklaşık olarak 12 saat dinlenmeye bırakalım. Bira ile dinlenmiş olan midyeleri buzdolabından alalım birayı süzelim. Derin bir kâsenin içinde yumurtayı güzelce çırpalım. Başka bir tabağın içine de unu eleyelim ve dökelim. Derin bir kızartma tenceresinin içine sıvı yağı ekleyerek iyice kızdıralım. Bolca yağ içinde kızartılmalıdır. Çünkü midyeler kızartılırken mutlaka birbirinden ayrı olmalı ve tavanın tabanı ile temas etmemelidir. Hazırladığınız midyeleri ilk önce una batırın daha sonra yumurtaya bulayarak kızgın yağın içerisine atalım. Midyelerin dışı portakal rengini aldıktan sonra kevgir yardımı ile yağın içerisinden alınır ve yanında tarator sosu ile servis yapılır.

Tarator Sosun Nasıl Yapılır?

Bayat ekmeğin içini iyice ufalayarak hazırlayın ve kâsenin içerisine alın. Daha sonra ufalanan ekmekleri ıslatacak kadar su ekleyerek ıslatın ve bulamaç haline getirin. Ceviz içini de blenderden geçirerek ufalayın ve ekmek bulamacının içine ekleyin. Zeytinyağını ve sirkeyi de bulamacın içine ilave edip karıştırın. En son iki damla kadar limon suyunu ekleyerek iyice karıştırın. İsteğe göre kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz.
19.01.2024 03:42:24
Dondurulmuş Midye Tava ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Dondurulmuş Midye Tava Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Dondurulmuş Midye Tava"
13 aralık okulda yaptık önceden açıkçası irendim yaparken fakat tattıktan sonra güzel bir tatı varmış yani hiçbir şeye önyargılı görmemeliyiz diye düşünüyorum
Deniz aslan . 14.12.2016

Midye Regl Olur Mu

Midye Regl Olur Mu; bu konu oldukça merak edilen bir konu haline gelmiştir. Genel olarak insanların kafasında midye regl oluyor ve bu yüzden yemek günah gibi...
Devamını Oku

Emzirirken Midye Yenir Mi

Emzirirken Midye Yenir Mi, emzirme dönemi bir annenin yaşadığı en önemli ve en dikkat edilmesi gereken dönemlerden biridir. Emzirme döneminde annenin di...
Devamını Oku

Midye Hayvanı

Midye Hayvanı, Midye genellikle denizlerde yaşayan, solungaç solunumu yapan, 4-60 cm boylarında, 12-14 yıl yaşayabilen bir deniz canlısıdır. Midyelerin ...
Devamını Oku

Gebelikte Midye Yemek

Gebelikte midye yemek, Eğer gebelik sürecindeki anne adayının midye yemesi tehlikeli ise neden tehlikelidir? Midye ciddi besin zehirlenmelerine sebep olabile...
Devamını Oku

Midye Fiyatı

Midye Fiyatı, Midye bir deniz ürünüdür. En çok Akdeniz ve ege bölgesinde bulunur. Görsel olarak göze hitap etmese de insanların damak tadına hitap eden ve ço...
Devamını Oku

Midye Dolma Zehirlenmesi

Midye dolma zehirlenmesi: Ülkemizde oldukça fazla tüketilen midye dolması oldukça ölümcül olabilecek zehirlenmelere sebep olabilir. Bu durum midyenin içine b...
Devamını Oku

Midye Türleri

Midye Türleri, Deniz de yaşayan bir canlı türü olan midyenin bulunduğu su çeşidine ve yere göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Yaşayan on bir bin çeşidi bul...
Devamını Oku

Midye Nasıl Temizlenir

Midye Nasıl Temizlenir, Kabuklu olan midye balıkçılardan ya da balık halinden alınır. Kabuklu midyeler genellikle satılmadan önce temizlenmemiş olur. Midyeni...
Devamını Oku

Midye Böceği

Midye Böceği, Denizde ve bazı türleri tatlı suda yaşayan, iki parçalı kabuğu bulunan bir yumuşakçadır. Omurgasızlar sınıfındandır. Midye ve istiridye ol...
Devamını Oku

Tatlı Su Midyesi

Tatlı su midyesi, derelerde, göllerde yaşam sürer. Genellikle sığ alanlarda, kumluk bölgelerde bulunurlar. Gözle görünmeyen canlılar ve bakteriler sayesinde ...
Devamını Oku

Midye Temizleme

Midye Temizleme, Deniz kabuklusu olarak bilinen midye ve sevilerek tüketilen bu deniz ürününün birçok çeşidi bulunmaktadır. Yalnız yenebilen midye türleri iç...
Devamını Oku

Kum Midyesi

Kum Midyesi: Özellikle Karadeniz, Marmara denizi ve Ege denizindeki kumlu zeminlerde 20-25 metre 1-14 kulaç derinliklerde sürüler halinde...
Devamını Oku

Midye Sote

Midye sote, Midyenin içerdiği kabaca protein yağ su ve mineral maddeler bulunuyor. Avrupa ülkesinde daha yoğun tüketiliyor. Bizim ülkemizde çok yaygın b...
Devamını Oku

Midye Pişirme

Midye Pişirme, birbirine eklenmiş iki parçaya sahip kabukları olan yumuşakçalar grubundan bir deniz ürünlerinden midyenin pişirilmesi tek başına yetersiz gel...
Devamını Oku

Midye Çeşitleri

Midye Çeşitleri, Denizlerde yaşayan özellikle kayalık bölgelerde yetişen deniz kabukluları çeşitlerinden olan midyenin bulunduğu yere göre farklı çeşitli bul...
Devamını Oku

İç Midye

İç Midye, Lezzetli fralar için denizden gelen muhteşem tat iç midyenin tavada nasıl yapılacağının basit ve pratik yolunu sizlere tarif edeceğiz. İlk adım ola...
Devamını Oku

Midye Dolma Zararları

Midye Dolma Zararları, Türkiye'de oldukça sık tüketilen deniz ürünlerinden biri olan midye, birbirine ekli iki parçalı kabuklu yumuşakçalar sınıfından gelir....
Devamını Oku

Midye İçi

Midye içi; Midye dolması kara midye ve mavi midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulması ile yapılan bir çeşit dolmadır. Türkiy...
Devamını Oku

Midye Sosu

Midye Sosu, Midye deniz mahsulü olup, iki tarafı kabuklu bir canlıdır. Ben deniz ürünlerini hepsini çok severim. Birçok deniz ürünü vardır. Hepsini severek y...
Devamını Oku

Midye Kabuğu

Midye kabuğu, herkesin bildiği deniz canlılarından olan midyenin dışındaki kabuktur. Kabuklu midye ile midye dolma yapılabilir ya da kabukları ayıklanarak mi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Midye Regl Olur Mu
Emzirirken Midye Yenir Mi
Dondurulmuş Midye Tava
Midye Hayvanı
Gebelikte Midye Yemek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024